Stosunki polsko-niemieckie w czasach pierwszych Piastów


Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

12 przepisów na sałatki
Placki makaronowe z wędliną...
KURCZAK SŁODKO – PIKANTNY Z...
kurczak pięciu smaków . Skł...
Roladki z kurczakiem, sałat...
Zawijane ciasto francuskie ...
CHRUPIĄCE PIECZARKI W SEROW...
Pierogi z botwinką i serem ...
Chlebek pizza ilovebake.pl
Roladki z kurczaka z serkie...
Warzywa
Sałatka makaronowa
Składniki (wyszło 9 kotletó...
Ketchup z cukinii – PYSZNY
...
Zapiekane ziemniaczki z czo...
Przydatne porady
Okrągłe pyszności bez więks...
KUPIŁAŚ CUKINIĘ I NIE WIESZ...
W TEN SPOSÓB PRZYGOTOWANY I...
ABC przypraw kuchennych...
Przepis na zdrowe i dietety...
różne pasty do chleba , chy...
Barwna galareta warzywna

S...
gofry w innej wersji
sojowo-gryczane gofry na słono
Gofry ziemniaczane
ewela99

ewela99 od moniaxxx

Dodane 12.09 o 15:55
Obserwuj
Pierożki kebabowe! 

Składniki:

CIASTO

•1 kg maki
•10 dag świeżych drożdży
•3/4 kostki masła - roztopić
•1 łyżka cukru
•szczypta soli
•2 żółtka, 1 całe jajo
•1 łyżka suszonego oregano
•1/2 litra cieplego mleka

NADZIENIE

•2 pory
•2 cebule
•2 roznokolorowe papryki
•1/2 kg pieczarek, umytych i pokrojonych drobniutko
•1/2 kg piersi z kurczaka, przyprawa do kebaba
•2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
•20 gad sera żółtego wegeta, pieprz , sól do smaku

PRZEPIS

CIASTO

Z mleka, drożdży, cukru i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn, postawić na chwilke w ciepłe miejsce żeby podrosło. W drugiej misce wymieszać mąkę, suszone oregano , roztopione i chłodne masło, żółtka i jajo, dodac rozczyn i zarobić ciasto. Rozwałkować ciasto troszkę grubsze jak na pierogi, wykrawać kółka nakładać farsz(farsz ma być zimny), mocno sklejać, smarować jajkiem i piec okolo 20 minut

FARSZ

Por pokroić drobno, cebule pokroić i zeszklić lekko na oleju , przełożyć do miski, paprykę pokroić i podsmażyć razem z pieczarkami- do miękkości - dać do miski
Mięso pokroić w drobna kostkę oprószyć przyprawa i obsmażyć do zrumienienia,dodać do reszty składników, dodać koncentrat pomidorowy doprawić do smaku Vegeta, solą, pieprzem
Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do zimnego farszu.
Pierogi serwuje zwykle zamiast pasztecików do barszczu czerwonego lub po prostu same na obiad. Doskonałe są zarówno ciepłe jak i zimne.
POLECAM!

Pierożki kebabowe!



Składniki:

CIASTO

•1 kg maki
•10 dag świeżych drożdży
•3/4 kostki masła - roztopić
•1 łyżka cukru
•szczypta soli
•2 żółtka, 1 całe jajo
•1 łyżka suszonego oregano
•1/2 litra cieplego mleka

NADZIENIE

•2 pory
•2 cebule
•2 roznokolorowe papryki
•1/2 kg pieczarek, umytych i pokrojonych drobniutko
•1/2 kg piersi z kurczaka, przyprawa do kebaba
•2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
•20 gad sera żółtego wegeta, pieprz , sól do smaku

PRZEPIS

CIASTO

Z mleka, drożdży, cukru i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn, postawić na chwilke w ciepłe miejsce żeby podrosło. W drugiej misce wymieszać mąkę, suszone oregano , roztopione i chłodne masło, żółtka i jajo, dodac rozczyn i zarobić ciasto. Rozwałkować ciasto troszkę grubsze jak na pierogi, wykrawać kółka nakładać farsz(farsz ma być zimny), mocno sklejać, smarować jajkiem i piec okolo 20 minut

FARSZ

Por pokroić drobno, cebule pokroić i zeszklić lekko na oleju , przełożyć do miski, paprykę pokroić i podsmażyć razem z pieczarkami- do miękkości - dać do miski
Mięso pokroić w drobna kostkę oprószyć przyprawa i obsmażyć do zrumienienia,dodać do reszty składników, dodać koncentrat pomidorowy doprawić do smaku Vegeta, solą, pieprzem
Ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do zimnego farszu.
Pierogi serwuje zwykle zamiast pasztecików do barszczu czerwonego lub po prostu same na obiad. Doskonałe są zarówno ciepłe jak i zimne.
POLECAM!

Polubili: Nasturcja
Zgłoś naruszenie

ola_macnar

moje :)

 |  10.07 o 15:27  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: