Agresja hitlerowskich Niemiec Na Polskę w 1939 roku.


Więcej zszywek z tablicy

Obiadoski

Kasza pęczak z warzywami

S...
Klopsy z ryżem w pomidorowy...
makaron + rukola + pomidory
Curry Pieczarkowe - w tym d...
Przepis na bardzo smaczną i...
Prosty i szybki przepis vid...
Kalafior Z Fasolką Szparago...
Bardzo znana tajska potrawa...
Kurczak W Żółtym Curry - to...
Rewelacyjny przepis pokazuj...
Ryż Smażony z Wieprzowiną t...
Kurczak z Fasolką i Makaron...
Przepis jak przygotować wsp...
Szybki i prosty przepis na ...
Chrupiący Kurczak przygotow...
Kaczka po Pekińsku to sztan...
Kurczak w sosie słodko - kw...
Przepis na Orientalne Udka ...
Wieprzowina w Sosie Słodko ...
Kurczak po wietnamsku
Pseudo chińskie nudle Skład...
ramyun
Orientalny zasmażany ryż
Orecchiette z Paprykowym Pesto
Domowe chlebki naan z czosn...
SCHAB PO BAŁKAŃSKU Z PAPRYK...
dekerka

dekerka od danka12

Dodane 1.10 o 23:45
Obserwuj
Pierś z kurczaka ala gulasz (4 porcje) 1 podwójna pierś z kurczaka sól i ...

Pierś z kurczaka ala gulasz (4 porcje) 1 podwójna

pierś z kurczaka sól i ...

Zgłoś naruszenie

Ivo

Przełożyć na drugą stronę i smażyć przez 2 minuty. Wyjąć na talerz. Do tego samego garnka wlać 1 łyżkę oliwy i wrzucić pieczarki i cebulę. Smażyć na większym ogniu przez 2 min, aż będą zrumienione, odłożyć na talerz. Do garnka włożyć dynię, 1/2 łyżkę masła, posolić i podsmażać przez 3 min. Na dyni położyć piersi kurczaka i podgrzewać razem przez 2 min. Wlać gorący bulion i całość zagotować. Piersi kurczaka nie muszą być całkowicie zanurzone w sosie, tylko do połowy. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 min aż dynia będzie miękka. Do miski wlać kilka łyżek sosu z garnka, dodać 3 łyżki śmietanki i wymieszać. Dodać resztę kremówki i wymieszać. Śmietankę wlać do garnka z kurczakiem, dodać natkę pietruszki i delikatnie przemieszać lub przechylać garnkiem aby sos równomiernie się rozprowadzał. Dodać odłożone pieczarki i gotować bez przykrycia przez 1 min, aż sos zgęstnieje.

 |  26.04 o 14:05  

Ivo

Piersi oczyścić, rozdzielić na dwie pojedyncze. Każdą przekroić na 2 części, grubszą i cieńszą. Grubszą część przekroić w poprzek na 2 cieńsze filety, oprószyć solą, pieprzem, dodać tymianek i 1 łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać 2 łyżki mąki i dokładnie obtoczyć w niej filety, odstawić. Dynię pokroić na kilka mniejszych kawałków. Pieczarki pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać większy garnek. Roztopić 1 łyżkę masła, włożyć piersi kurczaka i smażyć na większym ogniu przez 2 min aż od spodu lekko się zrumienią.

 |  26.04 o 14:05  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: