Motyw Ikara w literaturze polskiej


Więcej zszywek z tablicy

Kulinarnie!

Mmm
tosty z masłem orzechowym i...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Piersi z kurczaka faszerowa...
Mmmm <3
Miseczki serowe!
Składniki: ciasteczka oreo ...
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE ...
Składniki 3 twarde gruszki,...
Chlebek z kurczakiem i sose...
Składniki: 2 podwójne piers...
Murzynek w filiżance - błys...
SERNIK ZEBRA 
Składniki: 1 ...
<3
Omomomomom *.*
Domowa "babeczka z kub...
Kakaoweeee :D
Pyszności <3 klik w zdjęcie
Wuzetka z konfiturą malinow...
Dodałabym tutaj kurczaka za...
ZombieBlackBerry

ZombieBlackBerry

Dodane 28.02 o 14:59
Obserwuj
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE SEROWYM <3 
      

Składniki: 1 pierś z kurczaka, 1 jajko, 1/3 szkl mleka, 1/2 szkl mąki pszennej, 1/2 szkl startego sera żółtego, przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka, olej do smażenia. Przygotowanie: pierś z kurczaka koimy w kawałki, u mnie wielkości ok 4x4cm, niezbyt grube. W miseczce przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe, czyli: jajko, mleko, mąka, dokładanie mieszamy, dodajemy przyprawy: vegetę, pieprz, paprykę słodką, oraz starty ser żółty, całość mieszamy. Przygotowaną pierś z kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, tak aby dokładnie pokryć mięso z każdej strony, smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE SEROWYM <3



Składniki: 1 pierś z kurczaka, 1 jajko, 1/3 szkl mleka, 1/2 szkl mąki pszennej, 1/2 szkl startego sera żółtego, przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka, olej do smażenia. Przygotowanie: pierś z kurczaka koimy w kawałki, u mnie wielkości ok 4x4cm, niezbyt grube. W miseczce przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe, czyli: jajko, mleko, mąka, dokładanie mieszamy, dodajemy przyprawy: vegetę, pieprz, paprykę słodką, oraz starty ser żółty, całość mieszamy. Przygotowaną pierś z kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, tak aby dokładnie pokryć mięso z każdej strony, smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

Smoliczki

Na głębokim tłuszczu?

 |  22.03 o 18:38  

dominika1110

Robiłam, pycha! :)

 |  21.03 o 13:36  

Natija13

Genialne :)

 |  21.03 o 7:03  

majkowinka

:)*

 |  18.03 o 23:56  

majkowinka

ja robilam tylko.lepiej jest jak mieso pokroi sie w kostke i wrzuci warzywa ??

 |  18.03 o 23:56  

gabi8976

mi się wydaje że na patelni ale nie jestem pewna PS: robił ktoś i jak mu wyszło ? :)

 |  13.03 o 10:31  

wielkopolanin

ale to w głębokim tłuszczu czy na patelni?

 |  1 7.03 o 12:44  

juleczqa

mniam :3

 |  3.03 o 7:09  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: