Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Wypieki

miętowe orzeźwienie
Zielone ciasto cytrynowe
Królewiec
Ciasto Pyszne :)
Ciasto kawowo-biszkoptowe
Ciasto kokosowe z ananasem
Ciasto Gumisi
szybkie ciasto z jabłkami
Szybkie ciasto z jabłkami
przelicznik-kuchennych-miar
Ciasto z jabłkami na słodkiej śmietance
Szybkie ciasto z truskawkami
Placek Śmietankowy ze Śliwkami
Orzechowe Niebo
Piramida limonkowa
Nietypowa szarlotka z budyniem i pianką wiśniową
Łamaniec
Sernik z gotowanym budyniem waniliowo-karmelowy
Sernik na Kajmaku (masie krówkowej)
Karmelowy sernik z niespodzianką
ciasto bananowo zekoladowe
Delikane ciasto z szafirową pianką
Pulchniutki biszkopt
Tort malinowy
Pijany Wojtek jako tort
Piramida Cytrynowa

Więcej zszywek ze źródła

www.mniammniam.com

Polędwiczki wieprzowe w sosie maślano-winnym na szpinaku


Składniki
2 polędwiczki wieprzowe o łącznej wadze około 80 dag
10 dag zimnego masła Kerrygold pokrojonego na kostkę o boku 1 cm
1 średniej wielkości biała cebula (lub 3-4 szalotki)
1 szklanka (250 ml) półwytrawnego białego wina
4 spore garście szpinaku "baby" (umytego i dokładnie wysuszonego)
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Przepis

    Polędwiczki pokrój na plastry o grubości około 2 cm, następnie rozgnieć dłonią (nie używa tłuczka, bowiem to bardzo delikatne mięso).
    Obraną cebulę pokrój na bardzo drobną kostkę.
    Na patelni rozpuść połowę masła, dodaj polędwiczki, posól i dopraw pieprzem. Smaż na średnim ogniu przez 2 minuty, obróć na drugą stronę, posyp odrobiną soli i pieprzem, smaż następne dwie minuty.
    Mięso przełóż z patelni na talerz.
    Do patelni dodaj cebulę i smaż na średnim ogniu przez cały czas mieszając, aż się zeszkli.
    Wlej wino, wymieszaj i trzymaj na ogniu, aż połowa płynu odparuje.
    Dodaj pozostałe mało w kostkach, energicznie mieszając, aż sos pięknie zgęstnieje.
    Dodaj mięso i trzymaj na małym ogniu przez pół minuty.
    Szpinak wyłóż na talerze polej połową sosu, ułóż na nim kawałki mięsa i polej je pozostałym sosem. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
    Podawaj z sałatką z pomidorów.
    Jeśli musisz jeść węglowodany: do takich polędwiczek pasują pieczone ziemniaki lub ryż ugorowany na sypko.

Polędwiczki pokrój na plastry o grubości około 2 cm, następnie rozgnieć dłonią (nie używa tłuczka, bowiem to bardzo delikatne mięso).
Obraną cebulę pokrój na bardzo drobną kostkę.
Na patelni rozpuść połowę masła, dodaj polędwiczki, posól i dopraw pieprzem. Smaż na średnim ogniu przez 2 minuty, obróć na drugą stronę, posyp odrobiną soli i pieprzem, smaż następne dwie minuty.
Mięso przełóż z patelni na talerz.
Do patelni dodaj cebulę i smaż na średnim ogniu przez cały czas mieszając, aż się zeszkli.
Wlej wino, wymieszaj i trzymaj na ogniu, aż połowa płynu odparuje.
Dodaj pozostałe mało w kostkach, energicznie mieszając, aż sos pięknie 
zgęstnieje.

Dodaj mięso i trzymaj na małym ogniu przez pół minuty.
Szpinak wyłóż na talerze polej połową sosu, ułóż na nim kawałki mięsa i polej je pozostałym sosem. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj z sałatką z pomidorów.Makaron z pieczonymi warzywami w sosie pomidorowymOmlet z pomidorami, szynką i szpinakiemChłodnik błyskawiczny film video HDSałatka na upalne dni z grillowanej piersi kurczaka, melona i awokadoPaj ("pie" - amerykański placek z nadzieniem) na bogatoPolędwiczki w szynce parmeńskiej w pomarańczowym sosie na pieczonej pietruszce i gruszkach. I szpinak!Sałata z serami i gruszkami z syropu z obłędnym sosem winegretGruszki zapiekane z pietruszką i orzechami włoskimi
Przypnij Polub Komentuj
  638

Pizzowe bułeczki drożdżowe z pieczarkami

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
czerwonapoziomka
jantar62
ewelinkaaa08
uzytkowniczek
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry