Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Dzieci

mmm
Ciasto Niebo
składniki na spód

12 ciasteczek oreo
20 g masła

Ciasteczka bez rozdzielania zmiksować na proszek, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć folią aluminiową (samo dno) tak żeby folią dało się obłożyć zewnętrzną stronę tortownicy (w razie gdyby galaretka chciała wypłynąć). Na dno wysypać ciasteczka, docisnąć i schłodzić 20 minut.

składniki na masę

2 dl (200ml) śmietany kremówki
1,5 dl (150ml) jogurtu greckiego
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 30 ml ciepłej wody 
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
3 łyżki cukru pudru
4 niebieskie galaretki, np. Blue Curacao Winiary 
12 dl (1200 ml) gorącej wody
cukrowe gwiazdki

Galaretkę rozpuścić w 12 dl gorącej wody, przestudzić, włożyć do lodówki. 1 dl kremówki ubić, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru, następnie dodać jogurt oraz ekstrakt i wymieszać. Dolać cienkim strumieniem żelatynę, wymieszać mikserem na niskich obrotach i odstawić do stężenia. Gdy galaretka będzie już zimna, ale nie stężała dodać łyżkę masy śmietanowo-jogurtowej i wymieszać. Tężejąca śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Wyciągnąć spód z lodówki i wycisnąć 3 okręgi mniejsze od obwodu ciasta, blisko siebie, następnie na nich wycisnąć dwa, a na górze 1, w celu uformowania chmurki. Zalać lekko gęstą galaretką (nie mocno tężejącą), tylko do poziomu białej masy, dalej formować chmurki w podany sposób do wyczerpania masy (można wyciskać pojedyncze okręgi, potrójne lub w innych kombinacjach) stopni...
baletnice
Przekąski
Bańki skład
Plastyczna pianka do zabawy dla dzieci: pianka do golenia i skrobia kukurydziana
Kartka dziecięca
dziecięce doniczki
lody z ciasta
dekoracja owoców - zrób sama
słodki plecaczek
króliczek ze skarpetki
Czekoladowy zamek - łał!
Piaskownica z palet
M&M`s tort
Ciasteczkowe potwory
Stonoga z muffinek
Statek piracki z arbuza
Plac zabaw z opon
Kuchenka dla dziecka
Szycie śliniaczków
spódniczka
Dziobaki na paluszki
Hand Made Baby Hat
Mysia
zagłówek kotek

Więcej zszywek ze źródła

pomyslowi.net

/// 4 sztuki jaja
3/4 szklanki cukier
1 szklanka mąka pszenna
7 łyżek oliwa
1 łyżeczka proszek do pieczenia
400 ml śmietanka kremowa
1 opakowanie śnieżka
2 łyżeczka żelatyna
1 sztuka polewa czekoladowa
1 słoik dżem
2 łyżki kawa rozpuszczalna

Jaja ubić z cukrem . Pod koniec ubijania wlać olej, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 minut w temp.p. 180 stopni.
Śmietankę ubić razem ze śnieżką, jak będzie dobrze ubita to powoli wlewamy przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki gorącej wody. Piankę możemy podzielić na dwie porcje i do drugiej dodać esencję z rozpuszczalnej kawy.
Ciasto dzielimy na dwie równe części .Dolną część ciasta smarujemy cienko dżemem, wlewamy białą piankę, następnie kakaową , przykrywamy drugą częścią ciasta.
Polewamy polewą. SMACZNEGO! Zapach nutelli i banana wypełnia cały dom. Bo czego chcieć więcej, przecież to idealny duet i jaki pyszny. :)

SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 12 łyżeczek nutelli
- banan (pokrojony na 24 części)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ciasto francuskie pokroić na 12 równych kwadracików.
2. Na każdy kawałek położyć po łyżeczce nutelli i dwa plasterki banana.
3. Zawinąć rogi ciasta, tak aby powstały koperty.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 min., do momentu, aż się zarumienią.
5. Wystudzić i obsypać cukrem pudrem. Bułeczki z szynką i serem Półki z drabiny Pyszne Tacos na imprezke TRUSKAWKOWA "KINDER NIESPODZIANKA" Pizza na kalafiorowym spodzie ;;;
Przypnij Polub Komentuj
  765

Plac zabaw z opon

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry