Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Dzieci

mmm
Ciasto Niebo
składniki na spód

12 ciasteczek oreo
20 g masła

Ciasteczka bez rozdzielania zmiksować na proszek, dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć folią aluminiową (samo dno) tak żeby folią dało się obłożyć zewnętrzną stronę tortownicy (w razie gdyby galaretka chciała wypłynąć). Na dno wysypać ciasteczka, docisnąć i schłodzić 20 minut.

składniki na masę

2 dl (200ml) śmietany kremówki
1,5 dl (150ml) jogurtu greckiego
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 30 ml ciepłej wody 
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
3 łyżki cukru pudru
4 niebieskie galaretki, np. Blue Curacao Winiary 
12 dl (1200 ml) gorącej wody
cukrowe gwiazdki

Galaretkę rozpuścić w 12 dl gorącej wody, przestudzić, włożyć do lodówki. 1 dl kremówki ubić, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru, następnie dodać jogurt oraz ekstrakt i wymieszać. Dolać cienkim strumieniem żelatynę, wymieszać mikserem na niskich obrotach i odstawić do stężenia. Gdy galaretka będzie już zimna, ale nie stężała dodać łyżkę masy śmietanowo-jogurtowej i wymieszać. Tężejąca śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Wyciągnąć spód z lodówki i wycisnąć 3 okręgi mniejsze od obwodu ciasta, blisko siebie, następnie na nich wycisnąć dwa, a na górze 1, w celu uformowania chmurki. Zalać lekko gęstą galaretką (nie mocno tężejącą), tylko do poziomu białej masy, dalej formować chmurki w podany sposób do wyczerpania masy (można wyciskać pojedyncze okręgi, potrójne lub w innych kombinacjach) stopni...
baletnice
Przekąski
Bańki skład
Plastyczna pianka do zabawy dla dzieci: pianka do golenia i skrobia kukurydziana
Kartka dziecięca
dziecięce doniczki
lody z ciasta
dekoracja owoców - zrób sama
słodki plecaczek
króliczek ze skarpetki
Czekoladowy zamek - łał!
Piaskownica z palet
M&M`s tort
Ciasteczkowe potwory
Stonoga z muffinek
Statek piracki z arbuza
Plac zabaw z opon
Kuchenka dla dziecka
Szycie śliniaczków
spódniczka
Dziobaki na paluszki
Hand Made Baby Hat
Mysia
zagłówek kotek

Więcej zszywek ze źródła

pomyslowi.net

... Składniki: 30 dag podłużnych biszkoptów do tiramisu; 50 dag mascarpone; 4 jajka; 8 łyżek drobnego cukru kryształu; 2 łyżki kawy rozpuszczalnej; 50 ml likieru amaretto; 2 łyżki ciemnego kakao.

Wykonanie: Kawę rozpuścić w niepełnych 2 szklankach gorącej wody, dodać likier, zawartość zamieszać i ostudzić. Do żółtek wsypać 3/4 przygotowanego cukru w kryształkach i utrzeć mikserem na puszysty krem. Dodać do tego serka mascarpone i wymieszać porządnie całość. Do białek dodać szczyptę soli i ubić to na sztywną pianę. Wsypać pozostały cukier i dalej ubijać całość przez 2 minuty. Połączyć i pomieszać z masą z serkiem mascarpone. Połowę biszkoptów na moment zanurzyć w kawie po czym ułożyć w przeznacoznych do tego naczyniach. Wyłożyć połowę kremu i posypać go połową kakao przez sitko. Ułożyć kolejną, drugą warstwę powtarzając nasączanie biszkoptów i układanie kremu. Deser włożyć na przynajmniej 5 godzin do lodówki. Przed podaniem posypać tiramisu resztą kakao. Deser podawać dobrze schłodzony.
@Karolina fajny gadżet batoniki ,,,, ,,, ... Składniki:

150 g margaryny, 2 szklanki mąki, 3 jajka, 0,5 szklanki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, ok. 5 jabłek

kruszonka: 1,5 szklanki mąki, 2 żółtka, o,5 kostki masła, 0,5 szklanki cukru

Margarynę roztopić w garnuszku i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną margarynę i wszystko utrzeć na jednolite ciasto. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Jabłka rozłożyć na cieście. Przygotować kruszonkę: masło posiekać z mąką, dodać cukier i żółtka i połączyć składniki tworząc palcami grudki. Kruszonkę rozłożyć na jabłkach. Ciasto wstawić do rozgrzanego do 170 stopni C piekarnika i piec ok. 45 minut. kładniki:

1 słoik selera konserwowego,
1 puszka kukurydzy,
200 g żółtego sera- u mnie gouda,
4 plasterki szynki konserwowej,
4 łyżki majonezu,
2 łyżeczki musztardy Dijon Develey,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Żółty ser i plasterki szynki konserwowej kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz odcedzony seler konserwowy. Następnie przygotowujemy sos- mieszamy 4 łyżki majonezu z 2 łyżeczkami musztardy dijon. Taki sos przelewamy do naszej sałatki i mieszamy całość. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą.
Przypnij Polub Komentuj
  753

Plac zabaw z opon

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry