Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

CIASTO RAFFAELLO Z TRUSKAWKAMI klik w zdj klik w zdj SMOOTHIE Z MANGO I POMARAŃCZĄ SMOOTHIE Z MANGO I POMARAŃCZĄ MAKARON ZE SZPARAGAMI, TART... Trufle z białej czekolady SERNIK RAFFAELLO NA ZIMNO
K... ZUPA SZPARAGOWA
Zupa krem z...
Przypnij Polub Komentuj
  747

Polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami
Składniki
4 porcje, po 343 kcal

1 polędwiczka wieprzowa (450 g)
grubo zmielony pieprz
1 łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki oliwy
1/2 łyżki masła
300 g pieczarek
2 łyżki brandy lub whisky
3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej)
1 łyżeczka musztardy miodowej (lub Dijon + 1/2 łyżeczki miodu)
125 ml śmietanki kremówki 30%
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Polędwiczkę pokroić na 1,5 cm plasterki, posypać świeżo zmielonym pieprzem i oregano, odłożyć.
Pieczarki pokroić na ćwiartki i podsmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy przez ok. 8 minut co chwilę mieszając. Gdy będą już zrumienione i odparowane dodać masło i obsmażać jeszcze przez ok. 2 minuty na złoty kolor. Zdjąć z patelni i odłożyć na talerz.
Na tę samą patelnię wlać dodatkową łyżkę oliwy i rozprowadzić ją po całej powierzchni. Włożyć mięso i smażyć po około 2 minuty z każdej strony, w międzyczasie doprawiając solą.
Wlać brandy i odparować. Dodać obydwie musztardy, natkę pietruszki i wymieszać. Włożyć pieczarki oraz śmietankę kremówkę wymieszaną z sosem sojowym i zagotować. Pogotować chwilę aż sos trochę zgęstnieje. Jeśli zgęstnieje, można dodawać więcej wody.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
malowanka
Anek0208
grusek
agaciora92
Ramajka
lenola
Mimkaaa
ani9588
LeeMinAh
pierniczek68
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry