Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Fryzury!

Pomysłowa fryzura!

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

surówka colesław gołąbki bez zawijania paszteciki z pieczarkami i serem żółtym choinka z gazety Jabłkowe róże Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim
Składniki:
6 pojedynczych piersi kurczaka
opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 opakowania ciasta francuskiego
6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego)
4 ząbki czosnku
łyżka masła
sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
1 jajko
Wykonanie:
Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe.
Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku)
Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę).
Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić. Składniki:

400 ml śmietany kremówki (najlepiej 36%)
4 batoniki milky way
1 puszka brzoskwiń w syropie
galaretka brzoskwiniowa




Wykonanie:

Śmietanę umieścić w garnuszku z grubym dnem. Batoniki pokruszyć i dodać do śmietany. Mieszankę podgrzewać do rozpuszczenia batoników ( nie dopuścić do gotowania). Jeśli pozostaną jakieś nierozpuszczone kawałki, wystarczy przelać masę przez sitko. Odstawić do lodówki do porządnego schłodzenia (najlepiej na noc ).

Brzoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować. Umieścić w garnuszku i dobrze podgrzać. Dodać 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej (proszku) i bardzo dobrze zamieszać. Odstawić do schłodzenia.

Zimną śmietanę z batonami ubić na gęsty krem.

Mus i krem umieścić w pucharkach.

Smacznego :) jajka z mikrofali rogaliki
Przypnij Polub Komentuj
  371

Pomysłowa fryzura!

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
bukamalutka
lukasz55xl
klaudia52363
Pelusiaaa
irinaparis

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry