Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Fryzury!

Pomysłowa fryzura!

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

Przepis
Sałatka warstwowa
Z pewnością ozdobi stół wielkanocny. Bardzo proste wykonanie, jest lekka, orzeźwiająca dzięki ananasom. Nie pozostaje mi nic innego, jak zachęcić Was do zrobienia tej pysznej warstwowej sałatki...na wiosnę

Składniki:
seler konserwowy
ugotowane marchewki
kukurydza z puszki
ananasy z puszki
majonez
por sałatkowy (biała część)
jajka
majonez






Nie podaję ilości składników, ponieważ to zależy od wielkości salaterki






Wykonanie:
Wystarczy układać warstwami w kolejności podanych wyżej składników Sałatka z dynią i kabanosem



około 30 dag dyni Hokkaido (waga po wydrążeniu )
pęczek rzodkiewek
około 10 dag żółtego sera
4- 5 kabanosów ( polecam czosnkowe)
majonez pikantny polecam Kielecki
sól czosnkowa z ziołami













Dynie trę na tarce o średnich oczkach, razem ze skórką. Rzodkiewki myję, odcinam ogonki i razem z serem także ścieram na tarce . Przygotowane składniki przekładam do miski, dodaję 2 łyżki majonezu i doprawiam sola czosnkową z ziołami. Kabanosy kroję na mniejsze kawałki , dodaję do sałatki i mieszam całość. Składniki:

5 dużych ziemniaków
200g sera feta
200g pieczarek
1 cebula
pasek boczku lub kawałek kiełbasy
1 ząbek czosnku
pieprz
słodka papryka
olej

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy al dente tak, aby można było je po wystudzeniu wydrążyć. Po ugotowaniu każdy ziemniak przekrawamy na pół i łyżeczką drążymy środek. Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i wraz z cebulą, boczkiem i czosnkiem smażymy na oleju, aż odparuje z nich woda. Studzimy. Fetę dusimy widelcem. W misce mieszamy fetę, z przesmażoną wcześniej zawartością patelni. Dodajemy pieprz i słodką paprykę (sól pomijamy, ze względu na słoną fetę). Na każdej połówce wydrążonego ziemniaka układamy nasz farsz. ... fajna stylizacja Spaghetti w beszamelu z boczkiem i groszkiem
Dzisiaj danie dla miłośników boczku. Spaghetti w beszamelu z chrupiącym, pachnącym boczkiem. Całość doprawiona odrobiną skórki cytrynowej, do tego zielony groszek i powstaje nam ciekawa potrawa. Zamiast mozzarelli można wykorzystać starty żółty ser lub parmezan.



Spaghetti w beszamelu z boczkiem i groszkiem

Składniki na 4 porcje:

100g boczku wędzonego
szklanka zielonego groszku (najlepiej mrożonego)
opakowanie mozzarelli, startej na grubych oczkach
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
4 plastry boczku parzonego, wysmażone na chrupko
pół opakowania makaronu Czanieckiego spaghetti

Na sos beszamelowy:
łyżka masła
łyżka mąki pszennej
szklanka mleka
przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na suchej patelni, aż się zrumieni. Dodajemy skórkę z cytryny i chwilę smażymy. Odstawiamy.
Groszek mrożony gotujemy do miękkości, a jeśli używamy groszku z puszki odsączamy go.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i chwilę smażymy, wlewamy mleko i dobrze mieszamy do rozpuszczania mąki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Mieszamy cały czas, aż sos się zagotuje. Jeśli jest zbyt gęsty rozrzedzamy go mlekiem.
Odcedzony makaron przekładamy do dużego garnka, dodajemy boczek ze skórką cytrynową, groszek, sos i startą mozzarellę (łyżkę mozzarelli można odłożyć do dekoracji), mieszamy. Nakładamy na talerze, posypujemy mozzarellą i podajemy z wysmażonymi na chrupko plastrami boczku.

SMACZNEGO! Składniki:

- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- opakowanie mieszanki chińskiej Iglotex
- 2 opakowania ryżu
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka oleju ryżowego do smażenie Oleofarm

Wykonanie:

Filet z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na oleju ryżowym. Następnie dodajemy mieszankę chińską i zalewamy wszystko szklanką wody, dusimy pod przykryciem 20 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sos sojowy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na talerzach ( porcje na 3 talerze ) rozkładamy ryż tworząc koło a w środku wykładamy kurczaka z mieszanką chińską.

Smacznego :-) Składniki:

puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
puszka kukurydzy
4 jajka
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżek jogurtu naturalnego
pęczek szczypiorku
pieprz, sól

Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, przyprawiamy i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. v Kiełbasa w pomidorowym sosie

Cienka kiełbasa w sosie pomidorowym z włoską nutą - danie szybkie, smaczne i sycące.
To śmieszne, ale siedzę nad tym przepisem już od kilkunastu minut i w żaden sposób nie jestem w stanie sklecić sensownego zdania, zachwalającego tą potrawę. Mam kompletnie pustą, chociaż bolącą głowę, jestem zakichana, zasmarkana i tracę głos. Zaraz połknę jakąś aspirynę i wskoczę do łóżka.
A takie piękne plany miałam na dzisiejszy wieczór... :(


Kiełbasa w pomidorowym sosie

Składniki:
4 krótkie kiełbaski śląskie
1/2 żółtej papryki
2 cebule
łyżka oleju
puszka 400g pomidorów krojonych
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
suszona bazylia
suszone oregano

Wykonanie:
Kiełbasę obrałam ze skórki (tak mi lepiej smakuje), przekroiłam wzdłuż na pół, a następnie na plasterki. Paprykę oczyściłam z gniazda nasiennego, pokroiłam w paseczki. Cebulę obrałam, pokroiłam w półplastry. Na dużej patelni rozgrzałam łyżkę oleju, wrzuciłam kiełbasę i smażyłam ją do zrumienienia. Dorzuciłam paprykę, a po minutce cebulę. Lekko posoliłam. Wszystko razem smażyłam na wolnym ogniu często mieszając, aż papryka i cebula zmiękły. Dodałam pomidory z puszki razem z sosem, doprawiłam do smaku pieprzem, słodką papryką, oregano i bazylią. Całość wymieszałam i dusiłam jeszcze kilka minut, żeby smaki się połączyły. Podałam z gotowanymi ziemniakami.
Przypnij Polub Komentuj
  429

Pomysłowa fryzura!

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
bukamalutka
lukasz55xl
klaudia52363
Pelusiaaa
irinaparis

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry