Więcej zszywek z tablicy

ogród

=-=
Piękny komplet mebli ogrodowych;)
...
palenisko
ogrodowy wodospad
Palety ♥... Zobacz świetny zestaw ...
piękny stolik
szybki prysznic
pięknie
donica
ławeczka
----
:-)
prywatna plaża
relax na balkonie
,,,
,,,
świetnie wyglądają te kamienie
pięknie
lkjb
taras
kamienne kule ozdobne. stare klosze i cement. gdy cement stężeje wystarczy zbić klosz.
===
Hortensje
murowany grill z metalowym rożnem i półką
oczko wodne z opony

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

,,,,, ..... Lekka, makaronowa sałatka z łososiem ładniki:
250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki,
300 ml kremówki,
1 puszka kukurydzy Develey,
1 podwójna pierś kurczaka,
20 g startego żółtego sera,
sól,
pieprz,
suszone pomidory z czosnkiem.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy kremówką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podgrzewamy, aż do zagotowania śmietanki. Następnie dodajemy odcedzony makaron. Podgrzewamy jeszcze ok. 3 minut. Na wierzch posypujemy starym serem, jak ser się rozpuści to ściągamy patelnię z ognia. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem. składniki :
1 nieduży kwiat kalafiora
1 średnia, podwójna pierś z kurczaka
ok. 100 ml śmietanki kremówki 30 %
2 czubate łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
2 łyżki startego parmigiano reggiano
do smaku - sól, pieprz cayenne, pieprz ziołowy, cukier

SOS - 1 łyżka masła
1 łyżka mąki
mleko - ok. 1 - 1,5 szklanki
4 czubate łyżki startego parmigiano regiano
do smaku - sól, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa




sposób przygotowania : pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę. Zmieliłam go w blenderze dolewając śmietankę. Dodałam parmezan, posiekaną natkę,, szczypiorek i przyprawy do smaku - masa powinna być dobrze doprawiona. Dokładnie wymieszałam.

Kalafiora opłukałam, odcięłam liście - mniejsze zachowałam. Obgotowałam go przez ok. 5 minut w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Wyjęłam, osączyłam. Przez chwilkę obgotowałam też listki. Włożyłam kwiat głąbem do góry, do miski nieco większej od niego i wyłożonej arkuszem papieru do pieczenia. Ta miska jest ważna bo przytrzyma kalafiora żeby się nie rozpadł.

Ostrym nożem wykroiłam głąb i grubsze części łodyg poszczególnych różyczek. Do środka nałożyłam masę mięsną - stopniowo, ugniatając ją łyżeczką żeby weszła we wszystkie szczeliny między różyczkami. Wierzch wygładziłam.


Tak przygotowanego kalafiora przełożyłam do naczynia do zapiekania posmarowanego odrobiną masła. Przykrytego papierem, który był wcześniej w misce, piekłam ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

W tym cz... muffinki serowe z jabłkiem .... ... marcheweczki:)
Przypnij Polub Komentuj
  1270

pomysłowy ogród

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
wika0697
katson87
tusia49
Mery_1483
kamila16
grizzlywaw
Jole

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry