Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

ogród

=-=
Piękny komplet mebli ogrodowych;)
...
palenisko
ogrodowy wodospad
Palety ♥... Zobacz świetny zestaw ...
piękny stolik
szybki prysznic
pięknie
donica
ławeczka
----
:-)
prywatna plaża
relax na balkonie
,,,
,,,
świetnie wyglądają te kamienie
pięknie
lkjb
taras
kamienne kule ozdobne. stare klosze i cement. gdy cement stężeje wystarczy zbić klosz.
===
Hortensje
murowany grill z metalowym rożnem i półką
oczko wodne z opony

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

Ciasto
1,5 szkl mąki
0,5 szkl wody
2 łyżki oleju
20 g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Nadzienie2 łyżeczki koncentratu 
mała cebula
pomidor
2 pieczarki
garść kukurydzy konserwowej
6 plastrów salami
100g tartej mozzarelli
1 jajko
łyżeczka maku
oregano
sól
wyciete
Przygotowanie
 Drożdże rozmieszać w wodzie do całkowitego rozpuszczania. Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto najpierw możemy je wymieszać łyżką Gdy łyżka obklei się mocno ciastem wyrabiamy rękami do elastycznej i jednolitej konsystencji Tak wyrobione ciasto zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut
 Ciasto rozwałkowujemy wycinamy okręgi o średnicy 10 centymetrów powinno wyjść 12 szt Koncentrat pomidorowy rozrabiamy z dwoma łyżkami wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku cebulepomidora i pieczarki kroimy w kostkę następnie mieszamy razem z kukurydzą Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, po czym posypujemy całość tartym serem.

3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki do powstania kształtu bułki. Jeśli będzie problem z sklejeniem boków można lekko boki posmarować wodą, wtedy będą się łatwiej sklejać.Pozostawiamy bułki na jakieś 15 min aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, jakieś 20 min do złotego koloru ziemniaki   cebula, kiełbasa tarty żółty ser, 1  2 jajka, sól, pieprz, gałka  reszta  zależy od tego co znajdziemy w lodówce: pomidory, papryka, oliwki, pieczarki

Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę  tak samo, albo kroimy w drobniutką kostkę , przyprawiamy solą, pieprzem  gałką można użyć gotowej przyprawy do ziemniaków. Na patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżki oleju, wkładamy ziemniaki i smażymy mieszając od czasu do czasu  aż ziemniaki zmiękną 10-15 minut  formujemy ziemniaki w jeden placek zalewamy rozbełtanym jajkiem. Zmniejszamy ogień, żeby ziemniaki się nie przypaliły. Chwilę smażymy aż jajko się zetnie i teraz następuje najtrudniejszy moment, bo trzeba przewrócić ostrożnie placek na drugą stronę.    przewracam po kawałku, po czym formuję znowu w jeden zgrabny placek  Na wierzchu układamy resztę pokrojonych na kawałki składników: kiełbaskę, pomidorki, paprykę, pieczarki i kto co woli. Na wierzchu ląduje starty żółty ser. Przykrywamy patelnię i smażymy jeszcze aż ser się roztopi. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zsuwamy na talerz. Można polać ketchupem. Ja robię zawsze na trzy patelnie i jemy danie prosto z gorącej patelni (każdy ze swojej). Jak podaję do stołu to jeszcze słychać skwierczące ziemniaczki. I do tego zimne piwko…. ... czas na cos zdrowego Składniki na placki: 4 duże ziemniaki, 1 cebula, 2 łyżki mąki, 1 jajko, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej do smażenia, śmietana, posiekany szczypiorek

Gulasz: 500 g mięsa wołowego, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 średnie ogórki konserwowe, sól, pieprz, rozmaryn, 1 łyżeczka papryka mielona, 1 łyżka masła, 1-2 łyżki mąki

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić rozmaryn i mieloną paprykę, dodać mięso i pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć. Dolać wodę, żeby zakryło mięso i dusić do miękkości. W międzyczasie paprykę umyć i pokroić w kostkę, ogórki konserwowe również pokroić w kostkę. Pod koniec duszenia do mięsa dodać paprykę i jeszcze chwilę dusić, żeby papryka zmiękła a na końcu dodać ogórki konserwowe. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i dodać do gulaszu, żeby zagęścić sos. Doprawić solą i pieprzem.

Przygotować placki: ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Cebulę obrać i również zetrzeć na tarce, dodać do ziemniaków. Wbić jajko, dodać mąkę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć duże placki (na całą patelnię) do zrumienienia z obu stron. Wyłożyc na talerz, na połowę placka nałożyć gulasz i przykryć drugą połową placka. Na wierzchu zrobić kleks ze śmietany i posypać posiekanym szczypiorkiem. biszkopt
2 jaja2 kopiaste łyżki mąki 
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
3 kopiaste łyżki cukru
1/3 łyżeczki proszku  
1,5 łyżki  kakao
poncz 1/3 szklanki  wody + sok z 1/3 cytryny
8 galaretek  po 2 w każdym smaku dałam wiśniowe pomarańczowe agrestowe i cytrynowe1,2 kg serka wiaderkowegodowolne przystrojenie  u mnie kolorowa posypka
Białka ubijamy na pianę dodajemy cukier miksujemy krótko dodajemy żółtka ucieramy  stopniowo dosypujemy mąki wymieszane z proszkiemkakao miksujemy do połączenia składników
Tortownicę o średnicy 22 cm smarujemy tłuszczem dno i nisko boki posypujemy kaszą manną wylewamy ciasto Wstawiamy do piekarnika  180 stopni pieczemy do suchego patyczka Schładzamy. Ponczujemy.

Twaróg dzielimy na 4 części: 3 po 330 gramów i jedną 200 gramową. Spowodowane jest to ograniczonymi możliwościami tortownicy. Wiadomo, jeśli użyjemy większej, możemy poszaleć z większą ilością sera.

Pierwsze dwie galaretki rozpuszczamy bardzo dokładnie w 3/4 szklanki wrzątku, schładzamy, czekamy, aż galaretka zacznie lekko tężeć, miksujemy z pierwszą częścią sera, wykładamy na naponczowany biszkopt. Jeśli masa serowa jest bardzo "lejąca", poczekajmy aż zacznie lekko tężeć, wtedy wylejmy ją na biszkopt, w przeciwnym wypadku, kawałeczki biszkoptu lub biszkopty "podejdą" nam do góry.
Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
To samo robimy z 2 pozostałymi częściami twarogu i z trzecią 200 gramową (ją też mieszamy z dwoma galaretkami rozpuszczonymi w 3/4 szkla... Kotlety szynkowo serowe w pekince



Pomysł na te kotlety znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie, nie pamiętam jakiej, bo wiele ich przeglądam. Wyszły na tyle smaczne, że z pewnością zrobię je jeszcze nie raz. Ale nastepnym razem do każdego kotleta dam nie jednego, ale dwa-trzy liście kapusty, będzie bardziej wyczuwalna, a same kotlety nie tak płaskie.



SKŁADNIKI:
4 duże liście kapusty pekińskiej
sól
4 plastry żółtego sera – u mnie tylżycki
4 plastry szynki konserwowej
łyżka posiekanej natki pietruszki
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia



WYKONANIE:
Liście kapusty zblanszować w osolonej wodzie, osączyć, dobrze osuszyć w ściereczce, odciąć nadmiar zgrubiałego nerwu, rozłożyć je na desce.
Na każdym liściu ułożyć po plastrze sera i szynki, posypać posiekaną natką pietruszki.
Liście złożyć jak krokiety (na zdjęciu).
Panierować kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami i surówką – u mnie pomidory z cebulą. wieszaki chceee <3
Przypnij Polub Komentuj
  1306

pomysłowy ogród

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
wika0697
katson87
tusia49
Mery_1483
kamila16
grizzlywaw
Jole

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry