Etiopia: Położenie, klimat, turystyka, gospodarka, polityka i krajobraz.


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Ciastka czekoladowe bezglut...
Snikers biszkoptowe ciasto ...
Ciasto porzeczkowe z bezą
Lodowy tort semifreddo czek...
Wafelek jak knoppers
Pyszne ciasto z galaretką i...
Biszkopt z musem truskawkow...
Porzeczkowiec

Przepis po k...
Kinder pingui - mleczna kan...
ROLADKI LASAGNE Z CUKINIĄ, ...
Napoleonka bez pieczenia na...
Muffiny z jagodami i krówka...
Biszkopt z jagodami i galar...
Czekoladowy sernik
Garść przeliczników
Pyszne ciasto z galaretką i...
Spaghetti carbonara (2 porc...
Ciasto czekoladowe przekład...
Pieczone frytki "spręż...
Idealna szarlotka z orzecha...
pomysł na zdrowy luch
szybka pizza z patelni -10 ...
paluchy z pizzy
którą paprykę wybrać
Makaron z sosem serowo – br...
Bułeczki ziołowo-czosnkowe ...
Oliwia_

Oliwia_ od georgia20

Dodane 12.09 o 16:58
Obserwuj

princessa- delikatne ciasto z nutką kawowo-wafelkową



Składniki (na blaszkę 25x35 cm):

BISZKOPT:
8 jajek
240 g cukru
3 łyżki oliwy
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki pszennej
PONCZ:
5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
7 łyżeczek cappuccino rumowego
7 łyżeczek cukru
200 ml wody
KREM:
2 opakowania (po 200 g) serka homogenizowanego waniliowego
500 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżki cukru
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
DODATKOWO:
2 małe lub jeden duży wafelek "Princessa"

Reszta przepisu po kliknięciu w zdjęcie.

Polubili: KaSiaa200313
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: