Przepis na domowe toffifee Składniki: mleko skondensowane
słodzone, puszka orzechy laskowe, garść mleczna czekolada, 1 tabliczka foremki od toffifee, 1 sztuka Przygotowanie Mleko gotować przez 3 godziny w wodzie. Wyjąć, odczekać 15 minut, otworzyć i porozlewać do foremek. W każdą dziurkę zalaną karmelem wcisnąć 1 orzech. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i nalać na orzechy. Wstawić znowu na 2 godziny do lodówki. Smacznego!
Destination1
masę kajamakową można utwardzić mlekiem w proszku :)
Waffelkova
próbowałam, one nie będą trwałe. Razem z rodziną jedliśmy je łyżeczkami z foremek. Aczkolwiek są bardzo smaczne ;)
koperpospolity
dziewczyny, a jak myslicie - przeciez masa kajmakowa nawet po schlodzeniu jest leppka i niezwarta. jesli ktoras z was ma pomysl jak ja utwardzic prosze o wskazowke z odpowiedzia na moj komentarz. hmmm moze z maslem.. ?
EwelinaSuperGosc
Tak , muszę spróbować . Możecie do mnie przyjść na kawę i na toffifee
kaktussik
trzeba zrobić :)
kardamonnka
pycha na pewno wykorzystam:)
dagunia06
mniaaaaaaam :-)
Victoo
ale pucha;)
adminka21
to mleko można kupić gotowe
tuptus123
mmm pycha:)
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.