Miecz i krzyż - znaki kultury średniowiecznej


Więcej zszywek z tablicy

1

jak zrobić imitację cegieł ...
walentynki
Kim jesteś? Przesłanie dla ...
...
joga
inspiracje : >
*o*
^_^
Dzieło sztuki !
...
love.love.
śliczna :)
....
Śliczna :)
Cudo *.*
hand made

-sukienkao kroju...
z jajek
....
..........
......
ideał
Domowy przepis na kuleczki ...
<3
cudo!!
chce!!! <3
Piórkowa choinka
twinnie

twinnie od zielonazelka

Dodane 21.10 o 19:59
Obserwuj
Rafaello
1 litr mleka 
3 łyżki mąki pszennej 
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy (64g)
1 cukier wanilinowy
30 dag wiórek kokosowych 
3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g)
1 szklanka cukru kryształu 
2 żółtka 
250 g margaryny (lub masła) 

Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych- wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną – gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę – robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami  kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki. 
Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.

Rafaello

1 litr mleka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 budyń waniliowy (64g)
1 cukier wanilinowy
30 dag wiórek kokosowych
3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g)
1 szklanka cukru kryształu
2 żółtka
250 g margaryny (lub masła)

Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych- wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną – gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę – robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki.
Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.

Zgłoś naruszenie

madziaaad

masę jajeczna mieszany do rozpuszczenia (wiadomo- wiorki się nie rozpuszcza) i to pozniej wlewamy do gotujacego się mleka i mieszany aż powstanie budyn:)

 |  19.04 o 10:27  

Majunia89

Chodzi mi o to czy tą mase jajeczna mieszamy bez gotowania po prostu do rozpuszczenia?! I całość dopiero potem wlewamy na gotujące się mleko robiąc budyń?!

 |  22.03 o 21:23  

madziaaad

Normalnie, mieszasz aż powstanie budyń :) Nie bardzo rozumiem pytanie ;)

 |  21.03 o 16:55  

Majunia89

WYGLADA PYSZNIE MAM PYTANIE CUKIER Z RESZTA TRZEBA ZAGOTOWAC CZY PO PROSTU MIESZAC WSZYSTKO DO ROZPUSZCZENIA CUKRU?!

 |  17.03 o 23:41  

madziaaad

świetny i prosty przepis, wszyscy się zajadali. Moje pierwsze rafaello. Uwielbiam proste i szybkie przepisy:)

 |  9.02 o 19:49  

e_bial

Rafaello 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy (64g) 1 cukier wanilinowy 30 dag wiórek kokosowych 3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g) 1 szklanka cukru kryształu 2 żółtka 250 g margaryny (lub masła) Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych- wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną – gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę – robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki. Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.

 |  13.12 o 19:25  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: