A. F. Modrzewski ojcem demokratycznej myśli polskiej


Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Zapiekane naleśniki ze szpi...
Ciasto „kukułka”, najlepszy...
5 średnich młodych ziemniak...
Sałatka z makaronem w kszta...
***
Domowe ciasto Milky Way bez...
3-Ingredient Nutella Recipe...
Parówki w cieście francuskim.
....
Bułeczki bolognese Składnik...
...
Domowy wyrób czekoladek :) ...
Makaronowa zapiekanka z war...
Zawijane ciasto drożdżowe z...
Sernik z kokosem bounty
Wafle kokosowe
Cytrynowiec
FIT OBIAD łosoś z sałatką S...
Sałatka z kurczakiem i słod...
sałatka z brokułami i serem...
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI
Kurczak słodko-kwaśny
ŁABĘDZI PUCH – idealny prze...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Jaglane słoiczki a&#039...
Pita Marka
charlotte111

charlotte111 od LoOveS

Dodane 2.02 o 15:36
Obserwuj
sałatka z brokułami i serem fetą Składniki: - dwa mniejsze lub jeden duży kwiatek brokuła - ok. 10-15 dag sera feta - mały, gęsty jogurt naturalny - łyżka majonezu - ząbek lub dwa czosnku - garść płatków migdałów - sól, pieprz Brokuły podziel na małe różyczki odcinając je od łodygi. Wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i blanszuj (b. krótko gotuj) ok. 2-3 minuty, w przypadku mrożonki - jeszcze krócej. Wyjmij z wody łyżką cedzakową i ułóż na talerzu do wystudzenia. Z jogurtu, majonezu, szczypty soli, pieprzu i zgniecionego ząbka czosnku wymieszaj sos. Migdały wrzuć na podgrzaną, teflonową patelnię i przytrzymaj na ogniu do lekkiego zezłocenia. Pokrusz fetę na brokuły, zalej wszystko sosem i posyp uprażonymi migdałami.

sałatka z brokułami i serem fetą Składniki: - dwa

mniejsze lub jeden duży kwiatek brokuła - ok. 10-15 dag sera feta - mały, gęsty jogurt naturalny - łyżka majonezu - ząbek lub dwa czosnku - garść płatków migdałów - sól, pieprz Brokuły podziel na małe różyczki odcinając je od łodygi. Wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i blanszuj (b. krótko gotuj) ok. 2-3 minuty, w przypadku mrożonki - jeszcze krócej. Wyjmij z wody łyżką cedzakową i ułóż na talerzu do wystudzenia. Z jogurtu, majonezu, szczypty soli, pieprzu i zgniecionego ząbka czosnku wymieszaj sos. Migdały wrzuć na podgrzaną, teflonową patelnię i przytrzymaj na ogniu do lekkiego zezłocenia. Pokrusz fetę na brokuły, zalej wszystko sosem i posyp uprażonymi migdałami.

Zgłoś naruszenie

dominika_paulina

Dzisiaj zrobiłam tę sałatkę. Mnie nie podeszła :)

 |  30.01 o 19:32  

ad_a2000

można jeszcze dodać brzoskwinie, też bardzo dobre :D

 |  30.01 o 18:12  

Mikrela

też polecam, jedna z najlepszych

 |  29.01 o 8:56  

youngeer

bardzo dobre, polecam

 |  27.01 o 16:23  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: