Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

SZYBKIE SAŁATKI NA LATO – D...
Łazanki z cukinią i pieczar...
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAM...
Zapiekane naleśniki z szynk...
Sałatka czosnkowa z pieczar...
Kurczak zapiekany ze szpina...
Zapiekanka makaronowa z szy...
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Mini kanapeczki ze szpinaki...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA cia...
Pomidor, ogórek kiszony. Py...
Bułeczki z szynką, szpinaki...
Kruche ciasto na tartę (wyt...
Smażone BEZ TŁUSZCZU! Zdrow...
Sałatka z mozzarelli i sała...
PYSZNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM...
Śniadanie na szybko: tortil...
BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEB...
pyszne tortille
Kotleciki oszukane z piersi...
kotlety z kurczaka, pieczar...
Pieczone ziemniaki z piecza...
Kotleciki ziemniaczane z sz...
Kurczak zapiekany z warzywami
Fit burgery. Klik w zdj.
Zapiekanka z kurczakiem i w...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 9.07 o 18:02
 530
  



SAŁATKA Z FETĄ

Sałatka imprezowa na zimę z produktów całorocznych, tj. zapuszkowanych:-)
Z pysznym sosem majonezowo-ketchupowym odchudzonym jogurtem śródziemnomorskim.

Składniki:
- opakowanie fety
- puszka kukurydzy 
- słoik pieczarek
- 1/2 słoika ogórków konserwowych
- 1/2 czerwonej papryki do dekoracji (surowa lub ze słoika)
- zielenina do dekoracji (szczypiorek lub czubrica)
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
Na durszlak przełożyć kukurydzę, pieczarki, ogórki oraz paprykę i dobrze odsączyć (można też użyć papierowego ręcznika kuchennego).
Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić na dość dużą kostkę. 
W kostkę pokroić także fetę.

W dużym kubku wymieszać składniki na sos. Podane wyżej proporcje pozwolą uzyskać gęstą konsystencję w kolorze łososiowym.

Na duży półmisek wyłożyć kolejno 2 warstwy kukurydzy, pieczarek, ogórków, papryki i fety Każdą warstwę polać sosem. 
Wierzch udekorować papryką i zieleniną.
Sałatka nadaje się od razu do podania.

  



SAŁATKA Z FETĄ

Sałatka imprezowa na zimę z produktów całorocznych, tj. zapuszkowanych:-)
Z pysznym sosem majonezowo-ketchupowym odchudzonym jogurtem śródziemnomorskim.

Składniki:
- opakowanie fety
- puszka kukurydzy 
- słoik pieczarek
- 1/2 słoika ogórków konserwowych
- 1/2 czerwonej papryki do dekoracji (surowa lub ze słoika)
- zielenina do dekoracji (szczypiorek lub czubrica)
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
Na durszlak przełożyć kukurydzę, pieczarki, ogórki oraz paprykę i dobrze odsączyć (można też użyć papierowego ręcznika kuchennego).
Pieczarki, ogórki i paprykę pokroić na dość dużą kostkę. 
W kostkę pokroić także fetę.

W dużym kubku wymieszać składniki na sos. Podane wyżej proporcje pozwolą uzyskać gęstą konsystencję w kolorze łososiowym.

Na duży półmisek wyłożyć kolejno 2 warstwy kukurydzy, pieczarek, ogórków, papryki i fety Każdą warstwę polać sosem. 
Wierzch udekorować papryką i zieleniną.
Sałatka nadaje się od razu do podania.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
kingaa2604
migotka081
monique139
kamo9966
majtynak1
Franceska89
an_neczka
ally18
Manu85
aAnetta119955
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY