Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Obserwuj profil
lucyfraktor69

lucyfraktor69 od olinek409

Dodane 28.02 o 20:02
Przypięte po raz pierwszy przez MaJe_CzKa222
Przypnij Polub Komentuj
  1100
Sernik na zimno z musem truskawkowym Składniki: - 700 g waniliowego serka homogenizowanego - 4 łyżki cukru pudru - 2 kopiate łyżki żelatyny + wrzątek do rozpuszczenia - 500 ml koktajlu z truskawek - cukier do smaku - opakowanie galaretki truskawkowej + 1 łyżeczka żelatyny + wrzątek do rozpuszczenia - okrągłe biszkopty waniliowe (ok. 12) - 200 ml śmietanki 30% - 2 łyżki cukru pudru - kilka truskawek do przystrojenia Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć jeden przy drugim okrągłe biszkopty. 3 łyżeczki żelatyny zalać odrobiną wody (ok. 50-70 ml), wymieszać dokładnie aż do jej rozpuszczenia. Lekko przestudzić. Serek waniliowy zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Wylać warstwę serową na spód z biszkoptów i wsadzić na chwilę do zamrażarki. Truskawki zmiksować z cukrem na koktajl - powinien być dość słodki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w odrobinie wody i lekko przestudzić, a następnie dodać do 500 ml koktajlu. Wylać na lekko stężałą już masę serową i wstawić do lodówki. Po ok. godzinie sernik powinien stężeć. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Sernik przystroić rozetkami z bitej śmietany i połówkami truskawek.

Sernik na zimno z musem truskawkowym Składniki: - 700 g waniliowego serka homogenizowanego - 4 łyżki cukru pudru - 2 kopiate łyżki żelatyny + wrzątek do rozpuszczenia - 500 ml koktajlu z truskawek - cukier do smaku - opakowanie galaretki truskawkowej + 1 łyżeczka żelatyny + wrzątek do rozpuszczenia - okrągłe biszkopty waniliowe (ok. 12) - 200 ml śmietanki 30% - 2 łyżki cukru pudru - kilka truskawek do przystrojenia Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć jeden przy drugim okrągłe biszkopty. 3 łyżeczki żelatyny zalać odrobiną wody (ok. 50-70 ml), wymieszać dokładnie aż do jej rozpuszczenia. Lekko przestudzić. Serek waniliowy zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Wylać warstwę serową na spód z biszkoptów i wsadzić na chwilę do zamrażarki. Truskawki zmiksować z cukrem na koktajl - powinien być dość słodki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w odrobinie wody i lekko przestudzić, a następnie dodać do 500 ml koktajlu. Wylać na lekko stężałą już masę serową i wstawić do lodówki. Po ok. godzinie sernik powinien stężeć. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Sernik przystroić rozetkami z bitej śmietany i połówkami truskawek.

AroundMyHeart

AroundMyHeart

Zrobiony -genialny ! można jeść bez końca:)

22.01 o 18:45    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Amfitri
karlock

oraz 28 innych użytkowników

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry