Podobieństwa przyczyn rewolucji amerykańskiej i francuskiej


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Domowe Ciasta Owocowe – TOP...
Ciasto Adwokatowe
Sernik z malinami
Szarlotka z bezą i kruszonką
Schab pieczony w całości. S...
Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
Kurczak na 10 Sposobów – Na...
zakąski na przyjęcie
Sernik kinder country
Kurczak w parmezanie z ziem...
Przekąski z Grilla – TOP 15...
Tarta z malinami
Jajka faszerowane
Niedzielny schab w warzywach
Mój biszkopt :)
Pyszne Ciasto do Kawy – TOP...
...
Krewetki z czosnkiem i chili
Dania i Potrawy na Wielkano...
Makaron stir fry z kurczaki...
...
Papryka faszerowana
Przepisy Wielkanocne – TOP ...
Wyśmienite Ciasto Marchewko...
TOP 10 Pysznych Przepisów n...
Obiad na Szybko czyli Kurcz...
gosia_7779

gosia_7779 od anula1826

Dodane 30.04 o 16:24
Obserwuj
Sernik z brzoskwiniami Składniki na ciasto: •	1 kostka masła/margaryny (250 g) •	3 łyżki cukru pudru •	5 żółtek •	1 łyżeczka proszku do pieczenia •	3 szklanki mąki Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce). Składniki na masę serową: •	1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, niekwaśnego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (lub z wiaderka tylko gęsty) •	2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub proszku budyniowego) •	pół kostki miękkiego masła (125 g) •	3 jajka •	1 szklanka cukru (dałam trochę mniej) Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mąkę i twaróg porcjami, dalej ucierając. Ponadto: •	brzoskwinie w syropie, w puszce •	5 białek •	3/4 szklanki cukru Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części. Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie: Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki. Piec około 1 h w temperaturze 180ºC. Najsmaczniejszy na drugi dzień.

Sernik z brzoskwiniami Składniki na ciasto: • 1

kostka masła/margaryny (250 g) • 3 łyżki cukru pudru • 5 żółtek • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3 szklanki mąki Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce). Składniki na masę serową: • 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, niekwaśnego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (lub z wiaderka tylko gęsty) • 2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub proszku budyniowego) • pół kostki miękkiego masła (125 g) • 3 jajka • 1 szklanka cukru (dałam trochę mniej) Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mąkę i twaróg porcjami, dalej ucierając. Ponadto: • brzoskwinie w syropie, w puszce • 5 białek • 3/4 szklanki cukru Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części. Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie: Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki. Piec około 1 h w temperaturze 180ºC. Najsmaczniejszy na drugi dzień.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: