Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Mój świat

...
...
...
...
...
....
...
...
...
...
...
,,,,
...
...
Handmade'owe piniaty w...
Potrzebne:

Butelka
Korki
K...
...
...
Marilyn
składniki 250g masła, 1 i 1...
...
...
....
Diana Korkunova
...
...
Obserwuj profil
Marzenia_Agi

Marzenia_Agi

Dodane 5.05 o 20:57
 175
SHAKSHUKA Składniki: 2 jajka 3 pomidory lub 1 puszka pomidorów krojonych w puszce 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz oliwa z oliwek Do podania: siekana natka pietruszki siekany szczypiorek siekana ostra, zielona papryczka Przygotowanie: Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę wraz z czosnkiem drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę, a pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy cebulę oraz czosnek, a następnie dodajemy paprykę, pomidory i wszystkie przyprawy. Gotujemy do momentu uzyskania gęstego sosu, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Warzywa na patelni odgarniamy za pomocą łyżki i w powstałe miejsca wbijamy jajka, które zetną się w gotującym sosie. Całość możemy przykryć, ale uważajmy aby żółtka się nie ścięły. Podajemy od razu z siekanymi ziołami i ulubionym pieczywem.

SHAKSHUKA Składniki: 2 jajka 3 pomidory lub 1 puszka pomidorów krojonych w puszce 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz oliwa z oliwek Do podania: siekana natka pietruszki siekany szczypiorek siekana ostra, zielona papryczka Przygotowanie: Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę wraz z czosnkiem drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę, a pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy cebulę oraz czosnek, a następnie dodajemy paprykę, pomidory i wszystkie przyprawy. Gotujemy do momentu uzyskania gęstego sosu, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Warzywa na patelni odgarniamy za pomocą łyżki i w powstałe miejsca wbijamy jajka, które zetną się w gotującym sosie. Całość możemy przykryć, ale uważajmy aby żółtka się nie ścięły. Podajemy od razu z siekanymi ziołami i ulubionym pieczywem.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
jacaa08
aga74565
klaudiazygmanska
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY