Skład:
3 filety z kurczaka
szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki)
200 g koncentratu pomidorowego
1 mozzarella
1 łyżka miodu
1łyżka ziół prowansalskich
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
olej
A oto jak to zrobić:
1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem.
2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut.
3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki.
4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki.
5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku.
6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich.
7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.
amandala77
Zrobiłam pychota polecam
szparkotka
I ja polecam, właśnie zjadłam.. pycha:-) troszkę zmieniłam przepis, obsmazylam najpierw w jajku i bułce tartej i dodałam po trochu sera w środek razem ze szpinakiem.. mniami
schery_95
polecam !!! dziś robiłam :3
aga3misia
Smaczny pomysł:)
lil0
wygląda przepysznie;)
pinakollada
zrobiłam i smakowało :)
sloneczko630
Zrobiłam wg podanego przepisu, nie zdjęcia, polecam dla ludzi lubiących coś nowego w kuchni ;)
agnieszkapawlik85
POLECAM... :) Robiłam dzisiaj i jak to mówią NIEBO W GĘBIE :) Proponuję tylko obtoczyc w bułce tartej i podsmażyc.. REWELACJA podawac z pieczonymi ziemniakami :) Smacznego...
PaatkaS
robiłam według przepisu ale do wysmarowania naczynia uzyłam masła zamiast oleju i zanim włożyłam je do naczynia to obtoczylamw mące. Reszta według przepisu. Roladki wyszły NIEBO W GĘBIE:) Warto zrobić ; )
MojaAgatka
Uwielbiam szpinak. U mnie dziś pierogi ze szpinakiem i białym serem:)
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.