Cztery sytuację w których marszałek Sejmu RP wykonuje obowiązki prezydenta


Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

jaja
wielkanoc
Bardzo grzeszne brownie
kurczak po jamajsku

Trochę...
Robiłam, PYCHA ! jak ktoś l...
Sałatka z kurczakiem i słod...
Mus czekoladowo - śmietanko...
wężowa bransoletka
Potrzebne:
Plastikowy kubek...
Piękna *,*
sernik z trzema czekoladami
CHATKA!
"Ciasteczka milionera
...
Kolejny przysmak :)
ciasto bez pieczenia
Choinkowe ozdoby.
Ciasto czekoladowo orzechow...
Składniki na blachę 28 x 40...
Mrożony sernik z nutellą
Sk...
Semifreddo z czekoladą i wa...
Dodatek
Bransoletka
edzia12087

edzia12087 od Linely

Dodane 12.01 o 17:49
Obserwuj

Składniki na blachę 28 x 40 cm:


Ciasto

5 jajek
220 g mąki
180 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
4 łyżeczki cacao
125 ml wody

Masa serowa

500 g mielonego sera (np. z wiaderka)
1 opakowanie budyniu waniliowego
100 g cukru

Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i cacao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy króciutko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej olejem.
Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 40 min (do suchego patyczka).

Polubili: martyna20 yvonnne
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

kates20

Robiłam, wyszlo pyszne, tylko do ciemnego ciasta dodalam więcej mąki i nie wykorzystalam calej masy serowej, bo chcialam mieć ladną kratkę.. Ser się nie zapadł. :)

 |  1.02 o 23:25  

bunia888

wygl?da ekstra napewno zrobi? ale skoro ser sie zapad to zrobi? na cie?cie z ciasta fale dunae

 |  1.02 o 9:27  

Michiyo

Tak jak ktoś wcześniej powiedział, wystarczy więcej mąki do ciasta :) I osobiście preferuję ser zwykły w kostce, wychodzi lepszy, bo już kiedyś robiłam coś podobnego o nazwie "cielak" :)

 |  30.01 o 11:30  

koldzia93

a wiecie co zrobić żeby masa serowa się nie zapadała? dodać rozpuszczonej,zimnej galaretki do sera. mega pomaga. Ja z mamą robimy tak w serniku z herbatnikami :)

 |  28.01 o 10:08  

MODAiURODA

na pewno zrobię :3

 |  25.01 o 17:50  

armagedon1333

super

 |  23.01 o 11:25  

superbasiek

zrobiłam wersję bez kakao, bo mam uczulenie... dałam więcej mąki, ... mistrzostwo :) Pozdrówki :)

 |  22.01 o 21:02  

MamaMani

a Może by tak najpierw podpiec spód a później dołożyć kolejne pasy masy ciemnej i jasnej ?

 |  15.01 o 18:14  

Bobbii

ciasto jest za luźne, żeby ser się utrzymał - nie wiem, czy to kwestia tego, że jest tak mało mąki :/

 |  14.01 o 21:08  

dollcia19

wiesz próbowałam najpierw zrobić masę serową z sera z wiaderka ( taki jak na sernik- tylko wzięłam część) ale wszystko zatonęło. Smak jest , wyglądu brak. Za drugim podejściem wzięłyśmy serki homo albo w smaku nie było to ;/ więc już nie wiem w czym tkwi problem :(

 |  14.01 o 18:47  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: