Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

przepisy

nowość :)
Warstwowa sałatka z pierożk...
Blok waniliowy z pistacjami...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
Składniki

300 g mąki
200 g...
Truskawki marynowane w szam...
Muffinki z mięsa mielonego
...
Sałatka hot-dogowa
Sałatka z fetą i migdałami
...
burger z łososia
Moje podniebienie zachwycił...
Rafaello z kaszy jaglanej, ...
Pikantne ciastka serowo-mus...
Rocher - szybkie ciasto bez...
Pychotka krówkowo-mleczna
sałatka z ryżem i kurczakie...
Placki makaronowe z wędliną...
Szaszłyki z ananasem i kurc...
Kopytka zapiekane z papryko...
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE ...
Truskawkowa Biedronka:-)
Ba...
Meksykański król imprez, pr...
myślicie, że faktycznie moż...
jogurtowiec z malinami bez ...
Kubanka :)
Obserwuj profil
laura200

laura200 od MaJe_CzKa222

Dodane 14.03 o 19:34
Przypięte po raz pierwszy przez MaJe_CzKa222
Przypnij Polub Komentuj
  1418
Składniki

300 g mąki
200 g wędzonej szynki
2 pęczki szczypiorku
80 g masła
2 jajka
1/8 l mleka
1/8 l maślanki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka marynowanych ziaren zielonego pieprzu
masło do foremek

Etapy przygotowania

1

Szynkę drobno pokroić. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Roztopić masło.
2

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Jaja ubić z mlekiem i masłem, dodać do mąki i wymieszać. Wymieszać szynkę ze szczypiorkiem i pieprzem. Foremki wysmarować masłem i wyłożyć do nich ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (elektryczny), 160 stopni (z termoobiegiem), pozycja 2-3 (gazowy) przez 25-30 minut.
3

Wskazówka: do masy można dodać 100 g startego sera, jak ementaler lub gouda, aby smak był bardziej wyrazisty.

Składniki

300 g mąki
200 g wędzonej szynki
2 pęczki szczypiorku
80 g masła
2 jajka
1/8 l mleka
1/8 l maślanki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka marynowanych ziaren zielonego pieprzu
masło do foremek

Etapy przygotowania

1

Szynkę drobno pokroić. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Roztopić masło.
2

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Jaja ubić z mlekiem i masłem, dodać do mąki i wymieszać. Wymieszać szynkę ze szczypiorkiem i pieprzem. Foremki wysmarować masłem i wyłożyć do nich ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (elektryczny), 160 stopni (z termoobiegiem), pozycja 2-3 (gazowy) przez 25-30 minut.
3

Wskazówka: do masy można dodać 100 g startego sera, jak ementaler lub gouda, aby smak był bardziej wyrazisty.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
edytapszeh
honey18

oraz 15 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry