Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

pychotka.pl

Łosoś w sosie cytrynowo- koperkowymŻur z pieczarekami lub grzybamiSkładniki:

    0,5 l śmietanki kremowej
    zagęstnik do śmietany
    2 białka
    ½ szkl. cukru pudru
    skórka starta z2 cytryn
    6 plasterków z cytryny
    cukier

Sposób wykonania:

    Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem zagęstnika, skórką z cytryny i 2 łyżeczkami cukru. Natomiast białka ubić osobno na sztywną z resztą cukru i soku z cytryny, wówczas przełożyć do śmietany i delikatnie wymieszać.
    Na sam koniec dodać żelatynę.
    Powstały krem przelać do pucharków i wstawić do lodówki na kilka minut do lodówki.
    Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny obtoczonymi w cukrze.duszony kurczak z warzywami, przepis po kliknięciu w zdjęcie.zupaSkładniki:

        befsztyki wykrojone z polędwicy wołowej
        czosnek
        musztarda w proszku
        oliwa z oliwek
        sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Czosnek drobno posiekać, „w masować” go w każdy befsztyk, odstawić na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Przed pieczeniem każdy befsztyk posypać musztardą w proszku, posmarować obficie oliwą. Nagrzać grill, a gdy węgielki pokryją się szarym nalotem rozgarnąć je tak aby uzyskać miejsca o wysokiej i niższej temperaturze. Piec befsztyki w miejscu grilla o najwyższej temperaturze przez 1 minutę z każdej strony. Dopiec w miejscu o niższej temperaturze, czas dopiekania należy uzależnić od upodobań smakowych. Befsztyki podawać z frytkami i warzywamipasta do chlebaJajka na twardo z majonezemZupa ze szpinaku z ryżem
Obserwuj profil
Pychotki

Pychotki

Dodane 11.09 o 11:55 z

pychotka.pl

Przypnij Polub Komentuj
  115

Tarta z borowikami

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry