Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

www.2drink.pl

Drinki na Halloween peach morning cocktail <3


dwie połówki brzoskwini z puszki
2×40 ml rumu
200 ml soku żurawinowego
kilkanaście kostek lodu
Przygotowanie:

Do blendera z funkcją kruszenia lodu wrzucamy połowę lodu, brzoskwinię pokrojoną w ćwiartki, dolewamy 40 ml roku i miksujemy, aż lód się rozdrobni (powinien być albo bardzo drobno pokruszony, albo wręcz taki lodowy miał). Przelewamy do dużej szklanki lub kieliszka koktajlowego, wypełniając naczynie w połowie. Wstawiamy do zamrażalnika na chwilę i przygotowujemy drugą część drinka. Do blendera wlewamy 40 ml rumu, sok żurawinowy i dodajemy resztę lodu. Miksujemy. Wlewamy do szklanki, ostrożnie, żeby utworzyć drugą warstwę. Podajemy ze słomką i dekoracją z wisienki koktajlowej i pomarańczy lub karamboli. grzane piwo z pomarańczą

pół litra piwa
2 plasterki pomarańczy
7 goździków
pół plasterka pomarańczy do dekoracji
Przygotowanie:

Piwo wlać do rondelka, dodać 5 goździków i 2 plasterki pomarańczy. Pomarańczę dość mocno ugnieść łyżką w garnku, żeby puściła jak najwięcej soku. Gdy piwo się podgrzeje, przelać do szklanki, dodać pół plasterka pomarańczy z wbitymi 2 goździkami. Pić gorące. czary mary <3

50 ml wódki
50 ml likieru kokosowego
25 ml Blue Curacao (likier)
25 ml likieru melonowego
kostki lodu
sok pomarańczowy do dopełnienia
Przygotowanie:

Cztery pierwsze składniki wstrząsam w shakerze, żeby się dobrze połączyły i schłodziły. Wlewam do dużej szklanki. Dodaję lód i uzupełniam sokiem pomarańczowym. Podaję ze słomką. DOBRY DUSZEK

40 ml likieru śmietankowego
40 ml likieru kokosowego
80 ml mleczka skondensowanego (ewentualnie zwykłe, 2%)
kilka kostek lodu
2 maliny mrożone do dekoracji
Przygotowanie:

Lód kruszymy drobno  – może być lód kruszony domowym sposobem, jak nie ma pod ręką kruszarki, a może być też blenderem z funkcją kruszenia lodu. Wsypujemy do kieliszka koktajlowego – najlepiej tak solidnie, z górką. Do shakera wlewamy likiery i mleczko, wstrząsamy z lodem, przelewamy do kieliszka i na wierzch układamy 2 maliny. DUCH NA CMENTARZU

40 ml likieru Kahlua
100 ml czarnego Frugo
gałka lodów waniliowych
Przygotowanie:

Kahluę i Frugo mieszam w szklance, dodaję gałkę lodów i od razu podaję.

2drink.pl EKSTRAWAGANZA

20 ml grenadiny
180 ml soku pomarańczowego
40 ml wódki
30 ml Malibu
40 ml Blue Curacao (koniecznie likier, nie syrop)
kostki lodu
Przygotowanie:

Zaczynam od umieszczenia w wysokiej szklance kostek lodu – tak, żeby sięgały około połowy szklanki. Wlewam na dno grenadinę. Następnie w shakerze mieszam wódkę i sok pomarańczowy, a następnie delikatnie, po kostkach lodu wlewam do szklanki. W kolejnym kroku równie delikatnie na wierzch wlewam Malibu. Tu ważne, by było to oryginalne Malibu, a nie zamiennik, bo liczy się gęstość likieru. Na wierzch, też delikatnie, wlewam Blue Curacao. Kolory się lekko wymieszają, tworząc niebieski na górze i zielony w środku, jak na zdjęciu. Koktajl śliwkowy z Nutellą Blue Margarita
Obserwuj użytkownika
gosia02040204

gosia02040204 od pinky8921

Dodane 16.04 o 15:55 z

www.2drink.pl

Przypięte po raz pierwszy przez 2drinkpl
Przypnij Polub Komentuj
  1746

Teco - prosty drink z malibu
Teco – przepis na drink

Składniki:
40 ml Malibu (zastąpiłam likierem kokosowym z Lidla)
20 ml Blue Curacao
100 ml soku ananasowego


Przygotowanie:

Składniki mieszkamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy do szklanki na lód lub do kieliszka koktajlowego.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry