Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Filety z kurczaka nadziewan...
1 paczuszka mrozonego posie...
sałatka z tuńczykiem i anan...
Składniki: (na formę 24x32 ...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
Przepis na sernik z 3 skład...
  



*** BEZ PIECZENIA ***...
szaszłyki z cukinii, papryk...
słodkie bułeczki z bita śmi...
domowe pasty
  



Jaś i Małgosia - SKŁA...
Placki z młodej kapusty
Składniki: 10 bułek kajzere...
Bo kto nie lubi mrożonej cz...
Wiosenna sałatka z rzodkiew...
Kruche ciasto z budyniową p...
domowy milkshake
paluszki ziemniaczane z serem
  



Dziś mam dla Was rew...
mniam ! i od razu człowiek ...
woda smakowa
KOKTAJL JOGURTOWO-MIĘTOWY

...
Smoothie pomarańczowy - sok...
lemoniada lawendowa: zaparz...
  



Sprite z lodami śmiet...
Tortellini z kurczakiem i w...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 9.01 o 9:33
Przypnij Polub Komentuj
  3851
Tiramisu owocowe

Składniki na około 8 porcji:
2 opakowania mrożonych owoców, każde opakowanie po 450g (użyłam truskawek i wiśni)
500g serka mascarpone
3 jajka, osobno żółtka i białka
3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
120g biszkoptów (czyli jedno opakowanie)

1. Owoce przełożyć do rondelka i podgrzewać chwilę, aż puszczą wodę i się rozmrożą. Następnie owoce odcedzić, ale zachować sok. 

2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białawą masę.

3. Białko ubić na sztywną pianę.

4. Serek mascarpone przełożyć do miski i rozmieszać go krótko łyżką. Dodać do niego utarte żółtka i wymieszać łyżką. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.

5. Owoce zmiksować w blenderze na jednolitą masę. 

Deser:
6. Parę biszkoptów zamoczyć w soku owocowym i ułożyć je na dnie miseczek lub szklaneczek. Następnie przykryć je warstwą musu owocowego i masą serową (można również najpierw na biszkopty dać masę serową, a później mus owocowy). Na to znów biszkopty maczane w soku, mus owocowy i masa serowa. Układać tak składniki na zmianę do wyczerpania. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi. Świetnie smakuje na drugi dzień.

Tiramisu owocowe

Składniki na około 8 porcji:
2 opakowania mrożonych owoców, każde opakowanie po 450g (użyłam truskawek i wiśni)
500g serka mascarpone
3 jajka, osobno żółtka i białka
3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
120g biszkoptów (czyli jedno opakowanie)

1. Owoce przełożyć do rondelka i podgrzewać chwilę, aż puszczą wodę i się rozmrożą. Następnie owoce odcedzić, ale zachować sok. 

2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białawą masę.

3. Białko ubić na sztywną pianę.

4. Serek mascarpone przełożyć do miski i rozmieszać go krótko łyżką. Dodać do niego utarte żółtka i wymieszać łyżką. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.

5. Owoce zmiksować w blenderze na jednolitą masę. 

Deser:
6. Parę biszkoptów zamoczyć w soku owocowym i ułożyć je na dnie miseczek lub szklaneczek. Następnie przykryć je warstwą musu owocowego i masą serową (można również najpierw na biszkopty dać masę serową, a później mus owocowy). Na to znów biszkopty maczane w soku, mus owocowy i masa serowa. Układać tak składniki na zmianę do wyczerpania. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi. Świetnie smakuje na drugi dzień.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
olcia1109p
kakusia1991
Milkaaaa
Star26
annbia
Milcia_love
zgrabniutka
klaudia060402
madzia1709
jandzia

oraz 160 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry