Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Pierś panierowana w jogurci...
latwy i pyszny obiad
Sałatka z kalafiora z jajka...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Składniki na obłędnie słodk...
Kurczak w pomidorach z puszki
Kurczak na kapuście kiszone...
Prosta, bajecznie kolorowa ...
Sałatka z brokułami, pomido...
Schab po bałkańsku z papryk...
Zebra z herbatników i bitej...
Zapiekanka gyros/kebab - kl...
Sałatka błyskawiczna: 0,5 k...
Klopsiki w sosie pieczarkow...
Placki ziemniaczane z mięse...
Składniki na sałatkę  warst...
Lekka zapiekanka brokułowa ...
Składniki:

2 pory podwójna...
Kurczak w sosie czosnkowym ...
Sałatka z kurczaka i mango
...
  



SAŁATKA MAKARONOWA W ...
nutella w cieście francuskim
Udka z kurczaka - składniki...
sosy na grilla
  



Torcik z brzoskwiniam...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 9.01 o 9:33
 3941
Tiramisu owocowe

Składniki na około 8 porcji:
2 opakowania mrożonych owoców, każde opakowanie po 450g (użyłam truskawek i wiśni)
500g serka mascarpone
3 jajka, osobno żółtka i białka
3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
120g biszkoptów (czyli jedno opakowanie)

1. Owoce przełożyć do rondelka i podgrzewać chwilę, aż puszczą wodę i się rozmrożą. Następnie owoce odcedzić, ale zachować sok. 

2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białawą masę.

3. Białko ubić na sztywną pianę.

4. Serek mascarpone przełożyć do miski i rozmieszać go krótko łyżką. Dodać do niego utarte żółtka i wymieszać łyżką. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.

5. Owoce zmiksować w blenderze na jednolitą masę. 

Deser:
6. Parę biszkoptów zamoczyć w soku owocowym i ułożyć je na dnie miseczek lub szklaneczek. Następnie przykryć je warstwą musu owocowego i masą serową (można również najpierw na biszkopty dać masę serową, a później mus owocowy). Na to znów biszkopty maczane w soku, mus owocowy i masa serowa. Układać tak składniki na zmianę do wyczerpania. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi. Świetnie smakuje na drugi dzień.

Tiramisu owocowe

Składniki na około 8 porcji:
2 opakowania mrożonych owoców, każde opakowanie po 450g (użyłam truskawek i wiśni)
500g serka mascarpone
3 jajka, osobno żółtka i białka
3 łyżki cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
120g biszkoptów (czyli jedno opakowanie)

1. Owoce przełożyć do rondelka i podgrzewać chwilę, aż puszczą wodę i się rozmrożą. Następnie owoce odcedzić, ale zachować sok. 

2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białawą masę.

3. Białko ubić na sztywną pianę.

4. Serek mascarpone przełożyć do miski i rozmieszać go krótko łyżką. Dodać do niego utarte żółtka i wymieszać łyżką. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać.

5. Owoce zmiksować w blenderze na jednolitą masę. 

Deser:
6. Parę biszkoptów zamoczyć w soku owocowym i ułożyć je na dnie miseczek lub szklaneczek. Następnie przykryć je warstwą musu owocowego i masą serową (można również najpierw na biszkopty dać masę serową, a później mus owocowy). Na to znów biszkopty maczane w soku, mus owocowy i masa serowa. Układać tak składniki na zmianę do wyczerpania. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi. Świetnie smakuje na drugi dzień.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
lady_kasio99
zook
Franceska89
justysia2618
Mroowczan
annbia
iva085
Klaudusiowata14
pink_unicorn123
Krystynka72

oraz 161 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO
DO GÓRY