Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

...
...
...
...
Spaghetti arrabiata
...
...
...
...
...
...
...
Sernik
...
Kubki termiczne <3
...
...
Składniki:
ciasto
7 jaj
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki octu
szczypta soli

masa
1 kg gruszek obranych wydrążonych
2 galaretki wiśniowe

do dekoracji cukier puder

Przygotowanie:
W misce ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno, cały czas ubijając powoli dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i ocet. Wyrobione ciasto przelewamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem pergaminowym i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 170 C przez 20 -25 minut. Upieczony biszkopt studzimy i przekrajamy na pół aby powstały dwa jednakowe placki.

Masa
W garnku gotujemy gruszki do miękkości ok 20 minut, następnie blendujemy i dodajemy galaretki mieszając aby masa się połączyła. Gotową masą wykładamy na biszkopt, przykrywając go drugim, Cukrem pudrem dekorujemy górny placek.
...
...
...
...
...
...
...
...

Więcej zszywek ze źródła

pychotka.pl

Jajka na twardo z majonezem Zupa ze szpinaku z ryżem Pasta z czerwonej papryki Tort z kremu tiramisu Koktajl jagodowy Pierożki z ziemniaków faszerowane grzybami i wątróbką Keks świąteczny Zapiekane pałki kurczaka Gęsty dip z curry
Obserwuj użytkownika
anusiek20

anusiek20 od Karino

Dodane 20.09 o 13:46 z

pychotka.pl

Przypięte po raz pierwszy przez Karino
Przypnij Polub Komentuj
  141

Tort biszkoptowo-bezowy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry