Ajerkoniak wymieszać z wodą. Nasączyć nim biszkopty i posmarować wkładkę bakaliową. Krem podzielić 3 porcje. Do tortownicy włożyć biszkopt i założyć obręcz. Dolny blat posmarować 1/3 krem, nałożyć wkładkę bakaliową, dodać 1/3 kremu, następnie położyć drugi biszkopt i posmarować resztą kremu. Wierzch wyrównać nożem i ozdobić połówkami orzechów włoskich. Całość schłodzić ok. 3h przed podaniem.
sylwia2137
Ajerkoniak wymieszać z wodą. Nasączyć nim biszkopty i posmarować wkładkę bakaliową. Krem podzielić 3 porcje. Do tortownicy włożyć biszkopt i założyć obręcz. Dolny blat posmarować 1/3 krem, nałożyć wkładkę bakaliową, dodać 1/3 kremu, następnie położyć drugi biszkopt i posmarować resztą kremu. Wierzch wyrównać nożem i ozdobić połówkami orzechów włoskich. Całość schłodzić ok. 3h przed podaniem.