Kinetyczno- molekularna teoria budowy materii


Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Onion soup
Zapiekany makaron z grzybam...
...
Piernik z masą
Kruchy placek waniliowo-kok...
...
...
Jaka Surówka do Obiadu? TOP...
...
...
...
Kanapki na ciepło
...
Scotch eggs
Rogaliki o różnorodnym smaku
Coffe Time ☕️
Tarta Apple Galette
...
Przekąska na imprezę, czyli...
...
...
...
Makaroniki
Tort Ferrero Rocher w wersj...
Rolada z ciasta francuskieg...
Chleb-pizza
anusiek20

anusiek20

Dodane 2.05 o 19:56
Obserwuj
Tort rumuński
Tort rumuński 

Składniki:
Ciasto:
250 g mąki
120 g miodu
120 g cukru pudru
100 g zmielonych orzechów włoskich
1 jajko + 1 żółtko
1 łyżeczka sody
Masa:
200 g cukru pudru (może być trochę mniej)
200 g masła
150 g zmielonych orzechów włoskich
3 żółtka
2 duże cukry waniliowe
1 szkl. kwaśnej śmietany
sok z 1/2 cytryny
ew. dżem śliwkowy do przełożenia

Tort rumuński

Tort rumuński

Składniki:
Ciasto:
250 g mąki
120 g miodu
120 g cukru pudru
100 g zmielonych orzechów włoskich
1 jajko + 1 żółtko
1 łyżeczka sody
Masa:
200 g cukru pudru (może być trochę mniej)
200 g masła
150 g zmielonych orzechów włoskich
3 żółtka
2 duże cukry waniliowe
1 szkl. kwaśnej śmietany
sok z 1/2 cytryny
ew. dżem śliwkowy do przełożenia

Polubili: costes Chelton
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: