Wpływ środowiska domowego na rozwój dziecka w wieku przedszkolnym: teoria ekologicznego systemu Bronfenbrennera.


Więcej zszywek z tablicy

Słodkości

Napoleonka na herbatnikach
...
Wafelki z pianką i galaretk...
Sernik na zimno z herbatnik...
Ciasto czekoladowe przekład...
Składniki:
100 g herbatnikó...
wafle z galaretką


Nadchod...
Sernik królewski

Przepis p...
Ciasto najprostsze pod słoń...
Kinder Country bez pieczeni...
Wafle z mlekiem w proszku
CIASTO BEZ PIECZENIA EKLER
mniam
murzynek z masa jogurtowa
Wafle z galaretką 

Składni...
Delikatne bardzo smaczne pi...
Galaretka w innej postaci ;...
Składniki:

5 szt. galarete...
Babka bananowa - bardzo szy...
Ciasto piankowe na herbatni...
SKŁADNIKI

1/2 litra mleka ...
Ciasto straciatella z malin...
krowkowe-ptasie-mleczko
jagodowy-sernik
Składniki:
Pudełko lodów wa...
CIASTO CAPPUCCINO
BOUNTY : wiórki kokosowe , ...
kasia8425

kasia8425 od joannadalmata67

Dodane 17.03 o 13:04
Obserwuj

wafle z galaretką



Nadchodzi lato, coraz więcej czasu będziemy spędzać na powietrzu więc będziemy mieć mniej czasu na gotowanie. Dlatego takie wafle będą idealne na ciepłe dni- są lekkie a ich słodycz przełamałam odrobiną powideł śliwkowych. A dodatkowo są proste w przygotowaniu i tanie.

Składniki:
3 wafle kwadratowe
galaretka czerwona
galaretka żółta
galaretka zielona
galaretka bursztynowa
2 kubeczki śmietanki kremówki po 200 ml każdy
2 łyżki cukru pudru
1/2 słoiczka powideł śliwkowych

Żółtą galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, wystudzić. Andruty jeśli trzeba to dociąć na wielkość niedużej blaszki do pieczenia, wyłożyć ją folią i na dnie ułożyć jeden andrut. Jeden kubeczek śmietanki ubić na sztywno z cukrem pudrem, wlać wystudzoną galaretkę. Kiedy masa zacznie tężeć wylać ją na wafel i wyrównać lub zrobić ząbki za pomocą specjalnej szpatułki. Galaretki zieloną i czerwoną rozpuścić osobno każdą w szklance wrzątku. Kiedy zaczną mocno tężeć wyłożyć je na żółtą piankę, każdą mniej więcej na połowie. Odstawić aż zastygnie a w tym czasie rozpuścić bursztynową galaretkę w 200 ml wody i przestudzić. Pozostałą kremówkę ubić jak poprzednio z cukrem pudrem a następnie zmiksować z tężejącą bursztynową galaretką. Wylać masę do foremki i kiedy będzie prawie całkowicie zastygnięta przykryć waflem (nie wcześniej żeby andrut nie nasiąkł). Całość odstawić do stężenia. Następnie wyjąć z foremki. Ostatni wafel posmarować powidłami i nałożyć na niego całość tą stroną, która robiona była pierwsza czyli żółtą pianką w dół. Przechowywać w woreczku w lodówce, kroić ostrym cienkim nożem.

Zgłoś naruszenie

sunflower7

Próbował ktoś? Robilam kiedyś ale z samych galaretek i karmelu. Świeże było smaczne ale już na drugi dzień wafle były bardzo miękkie tzn bardzo ciągnące. Trudno było je zjeść.

 |  21.06 o 1:06  

xoniezaleznaxo

uwielbiam takie

 |  16.06 o 23:43  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: