Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Obserwuj użytkownika
Agnieszka1995

Agnieszka1995

Dodane 25.08 o 7:39
Przypnij Polub Komentuj
  279
Włoskie ciasteczka migdałowe

Włoskie ciasteczka migdałowe

Agnieszka1995

Agnieszka1995

Składniki na około 40 ciastek: 3 białka 300 g zmielonych migdałów 300 g cukru pudru + więcej do obtoczenia ciastek 1 łyżka miodu lub golden syrupu nadzienie: dowolne konfitury, lemon curd, płatki migdałów, creme patissiere itp. Wszystkie składniki zmiksować na gęstą, plastyczną masę. Masa może się kleić. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut, do schłodzenia. Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze pudrze. Układać na blaszce zachowując odstępy - ciastka podwajają objętość. Lekko spłaszczyć. Końcem drewnianej łyżki zrobić wgłębienia w ciastkach, wypełniać je niedużą ilością dowolnego nadzienia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut. Wystudzić na kratce. Smacznego :-).

25.08 o 7:39    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
konwalia
kiciusia249

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry