Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Pożywna sałatka z sercami karczochów i bazyliowym dressingiem.
Tarta serowa z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy.
Kruchy placek z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy.
Kurczak caprese
Francuskie ślimaki z cukinią i serem.
Przepis na domowy makaron. 
Ósmy kolor tęczy
Klopsiki w lekkim sosie z marchewką i groszkiem.
Ósmy kolor tęczy.
Pszenny chleb kubański.
Ósmy kolor tęczy.
Klasyczny sos bolognese.
Ósmy kolor tęczy
Minitarty z czekoladowym ganache
Ósmy kolor tęczy
Lekki morszczuk pod warzywami.
Ósmy kolor tęczy.
Mazurek kajmakowy z migdałami.
Orkiszowy zakwas na barszcz biały.
Ósmy kolor tęczy.
Kremowy pasztet z wątróbki.
Wielkanocne magdalenki.
Pieczona szynka nadziewana cukinią.
Biryani z kurczakiem, soczewicą i słodkimi warzywami.
Ósmy kolor tęczy
Pomarańczowiec.
Domowe masło.
Ósmy kolor tęczy.
Sernik z brzoskwiniami.
Ósmy kolor tęczy.
Puszysta babka kokosowa.
Ósmy kolor tęczy.
"Kocie łby" z piankami marshmallow i żurawiną.
Pączki.
Ósmy kolor tęczy.
Chleb pszenno orkiszowy.
Ósmy kolor tęczy.
Proste ciasto miodowe z cytryną.
Ósmy kolor tęczy.
Kurczak w pomidorach z chorizo.
Ósmy kolor tęczy.

Więcej zszywek ze źródła

osmykolorteczy.blog.pl

Wegetariańskie curry z kalafiora i marchewki Koncentrat bulionu warzywnego – domowa kostka rosołowa Krokiety ziemniaczane z orzechami Składniki:

(3-4porcje)

    1kg ziemniaków
    1 duże jajko (lub 2 mniejsze)
    50g orzechów włoskich
    pęczek natki pietruszki
    sól
    pieprz
    1 jajko
    3-4 łyżki bułki tartej
    1-2 łyżki mąki pszennej
    tłuszcz do smażenia

Przygotowanie krok po kroku:

    Ziemniaki obierz, zalej zimną wodą, posól i gotuj pod przykryciem do miękkości.
    Jeszcze gorące ziemniaki przeciśnij przez praskę lub dokładnie rozgnieć tłuczkiem. Nie używaj blendera, aby nie utworzyła się kleista papka.
    Na suchej patelni upraż 50g orzechów, a następnie posiekaj je niezbyt drobno.
    Natkę pietruszki posiekaj i całość dodaj do ziemniaków.
    Dodaj jajko, pieprz i ewentualnie sól do smaku (pamiętaj, że ziemniaki już były solone) i dokładnie wymieszaj łyżką nie ubijając zbyt intensywnie.
    Z masy formuj wałeczki i następnie panieruj je w jajku i bułce wymieszanej z mąką.
    Smaż na złoty kolor z każdej strony wkładając na rozgrzany tłuszcz.
    Podawaj z dipami lub sosem np. grzybowym. Kąski rybne w szynce dojrzewającej Chleb z gorzką czekoladą i solą morską tort marchewkowy z orzechami Prosta pasta jajeczna z tymiankiem. Lody waniliowe z ricotty (bez maszynki).
Przypnij Polub Komentuj
  148

wołowina po Burgundzku.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
angelika1020

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry