Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Pożywna sałatka z sercami karczochów i bazyliowym dressingiem.
Tarta serowa z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy.
Kruchy placek z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy.
Kurczak caprese
Francuskie ślimaki z cukinią i serem.
Przepis na domowy makaron. 
Ósmy kolor tęczy
Klopsiki w lekkim sosie z marchewką i groszkiem.
Ósmy kolor tęczy.
Pszenny chleb kubański.
Ósmy kolor tęczy.
Klasyczny sos bolognese.
Ósmy kolor tęczy
Minitarty z czekoladowym ganache
Ósmy kolor tęczy
Lekki morszczuk pod warzywami.
Ósmy kolor tęczy.
Mazurek kajmakowy z migdałami.
Orkiszowy zakwas na barszcz biały.
Ósmy kolor tęczy.
Kremowy pasztet z wątróbki.
Wielkanocne magdalenki.
Pieczona szynka nadziewana cukinią.
Biryani z kurczakiem, soczewicą i słodkimi warzywami.
Ósmy kolor tęczy
Pomarańczowiec.
Domowe masło.
Ósmy kolor tęczy.
Sernik z brzoskwiniami.
Ósmy kolor tęczy.
Puszysta babka kokosowa.
Ósmy kolor tęczy.
"Kocie łby" z piankami marshmallow i żurawiną.
Pączki.
Ósmy kolor tęczy.
Chleb pszenno orkiszowy.
Ósmy kolor tęczy.
Proste ciasto miodowe z cytryną.
Ósmy kolor tęczy.
Kurczak w pomidorach z chorizo.
Ósmy kolor tęczy.

Więcej zszywek ze źródła

osmykolorteczy.blog.pl

osmykolorteczy.blog.pl Muffinki kalafiorowe muffinki kalafiorowe- bez mąki Steki z kalafiora ciasto migdałowe - łattwe Tarta serowa z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy. Kruchy placek z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy. Kurczak caprese Pieczone udka kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.

Składniki:

    1 kg udek z kurczaka
    1/4 szklanki płynnego miodu
    1/4 szklanki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
    2 łyżki ostrej musztardy
    2 łyżki octu winnego
    2 łyżki oleju
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    kilka gałązek świeżego rozmarynu
    sól/pieprz do smaku
Przygotowanie:

    Udka umyć i osuszyć.
    Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek zmiażdżyć.
    Miód, musztardy, olej, ocet, sól i pieprz wymieszać ze sobą na jednolitą masę.
    Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem tak, by dokładnie były nim pokryte. Przełożyć cebulą, czosnkiem i rozmarynem, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec przez 30-40 minut. W połowie tego czasu podlać sosem.
    Po upływie 30-40 minut zdjąć folię, ponownie podlać powstałym sosem i dopiekać jeszcze 15-20 minut do zarumienienia się skórki.
    Podawać od razu z ulubionymi dodatkami.
Przypnij Polub Komentuj
  112

wołowina po Burgundzku.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
angelika1020

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry