Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Pożywna sałatka z sercami karczochów i bazyliowym dressingiem.
Cenci - włoskie faworki
Sakiewki z kurczaka z orzechami.
Pieczone udka kurczaka z curry z mleczkiem kokosowym
Sernik z nutellą (bez pieczenia)
Postna kapusta z grzybami.
Miękkie drożdżowe pierniczki.
Rolada z karpia w piwie z rodzynkami
Świąteczny tort korzenno - marcepanowy
Bakaliowe ciasto milionera
Tort korzenno - marcepanowy
Owsianka z bakaliami - najlepsza!
Tarta serowa z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy.
Kruchy placek z truskawkami.
Ósmy kolor tęczy.
Kurczak caprese
Francuskie ślimaki z cukinią i serem.
Przepis na domowy makaron. 
Ósmy kolor tęczy
Klopsiki w lekkim sosie z marchewką i groszkiem.
Ósmy kolor tęczy.
Pszenny chleb kubański.
Ósmy kolor tęczy.
Klasyczny sos bolognese.
Ósmy kolor tęczy
Minitarty z czekoladowym ganache
Ósmy kolor tęczy
Lekki morszczuk pod warzywami.
Ósmy kolor tęczy.
Mazurek kajmakowy z migdałami.
Orkiszowy zakwas na barszcz biały.
Ósmy kolor tęczy.
Kremowy pasztet z wątróbki.
Wielkanocne magdalenki.

Więcej zszywek ze źródła

osmykolorteczy.blog.pl

MURZYNEK Z BITĄ ŚMIETANĄ.

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :) ŚWIĄTECZNY TORT KORZENNO – MARCEPANOWY ŚWIĄTECZNY TORT KORZENNO – MARCEPANOWY DOMOWY ZAKWAS NA BIAŁY BARSZCZ SŁODKI SOS CHILI. Tarta z bananami i nutellą
Składniki:

(forma na tartę 35cmx11cm)

1/2 szklanki płatków owsianych
2/3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki cukru
100g masła
500g twarogu (użyłam półtłustego w kostce)
1/4 szklanki drobnego cukru
1 łyżka ekstraktu waniliowego
3 jajka
100g nutelli lub kremu czekoladowego
1 duży banan
Przygotowanie krok po kroku:

Płatki owsiane zmiel w młynku lub użyj mąki owsianej.
Masło roztop i lekko przestudź. Następnie dodaj mąkę oraz zmielone płatki owsiane, 2 łyżki cukru i zarób ciasto przypominające kruszonkę. Jeśli jest zbyt suche, dodaj łyżkę wody.
Ciastem wyklej foremkę do tarty. Dno gęsto ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiecz 10-15 minut aż ciasto lekko się zrumieni. Przestudź.
Twaróg zmiel w malakserze lub blenderze na gładką masę.
Do twarogu dodaj jajka, cukier oraz ekstrakt waniliowy i krótko zmiksuj do połączenia się składników.
Na podpieczonym spodzie rozsmaruj krem czekoladowy. Delikatnie, aby nie zniszczyć delikatnego ciasta.
Na nutellę wylej masę serową. Powinna sięgać górnej krawędzi ciasta.
Banana pokrój na cienkie plasterki i ułóż je delikatnie na wierzchu ciasta.
Tartę wstaw do piekarnika i piecz w 180°C przez 25-30 minut. Masa serowa powinna się ściąć na powierzchni ciasta.
Pozostaw sernik do przestygnięcia w piekarniku, a następnie schłódź.
Smacznego! placki CZEKOLADOWA CHMURA. CIASTO BEZ MĄKI. MUFFINKI MOCNO CZEKOLADOWE.

Kliknij w zdjęcie! :)
Przypnij Polub Komentuj
  165

wołowina po Burgundzku.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
angelika1020

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry