Streszczenie mitu o Syzyfie


Więcej zszywek z tablicy

Mniaaaam !

Mielone inaczej.
Wariant &q...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
szpinak<3
makaron z fasolką szparagow...
Zapiekanka

Pomidorki kokta...
Calzone z mięsem i warzywam...
kotlety z kalafiora 

Skład...
zapiekanka ziemniaczana | P...
Aromatyczny kurczak w zioło...
QUICHE Z KURCZAKIEM, BROKUŁ...
Poświąteczna zapiekanka &qu...
Zapiekanka makaronowa z bro...
Przepis na górki nadziewane...
Zapiekanka ziemniaczana z m...
Cannelloni ze szpinakiem i ...
zapiekanka serowo -kurczako...
roladki ze szpinakiem
Roladki drobiowe z pieczark...
Ziemniaki faszerowane zapie...
zapiekanka z kaszy jaglanej
Kocham pomidory i mozzarell...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA

ci...
pieczeń ze schabu

Składnik...
makaronowa zapiekanka z łos...
kurczak
kasikaaaa

kasikaaaa

Dodane 8.03 o 9:48
Obserwuj
Zapiekanka z makaronem i kalafiorem :)
Składniki:
kalafior
250 g makaronu, np. świderki
3 łyżki oliwy
por (biała część)
3-4 ząbki zmiażdżonego czosnku
ser żółty, np. ser Radamer wędzony
sól

Składniki na sos:
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
2 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka musztardy
gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Wykonanie:
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente w osolonej wodzie, podobnie robimy z makaronem. Odcedzamy. Warstwami układamy w naczyniu żaroodpornym.
Por kroimy w talarki i podsmażamy na oliwie, dolewamy odrobinę wody, dodajemy zmiażdżony czosnek i chwilę dusimy.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.

Wykonanie sosu:
W garnku rozpuszczamy masło, posypujemy mąką i szybko łączymy składniki. Stopniowo wlewamy mleko i szybko mieszamy aż sos zgęstnieje. Dodajemy łyżkę musztardy, wlewamy pozostałą część mleka i ponownie, mieszamy. Sos zagotowujemy do uzyskania lejącej konsystencji (w trakcie zapiekania sos zgęstnieje). Zdejmujemy z ognia wrzucamy wcześniej podsmażony por, przyprawiamy do smaku otartą gałką muszkatołową, solą i pieprz.

Sosem polewamy kalafior i makaron, posypujemy potartym serem, wkładamy do piekarnika. Zapiekamy przez  20 – 25 minut.
Smacznego!

Zapiekanka z makaronem i kalafiorem :)

Składniki:
kalafior
250 g makaronu, np. świderki
3 łyżki oliwy
por (biała część)
3-4 ząbki zmiażdżonego czosnku
ser żółty, np. ser Radamer wędzony
sól

Składniki na sos:
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
2 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka musztardy
gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Wykonanie:
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente w osolonej wodzie, podobnie robimy z makaronem. Odcedzamy. Warstwami układamy w naczyniu żaroodpornym.
Por kroimy w talarki i podsmażamy na oliwie, dolewamy odrobinę wody, dodajemy zmiażdżony czosnek i chwilę dusimy.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.

Wykonanie sosu:
W garnku rozpuszczamy masło, posypujemy mąką i szybko łączymy składniki. Stopniowo wlewamy mleko i szybko mieszamy aż sos zgęstnieje. Dodajemy łyżkę musztardy, wlewamy pozostałą część mleka i ponownie, mieszamy. Sos zagotowujemy do uzyskania lejącej konsystencji (w trakcie zapiekania sos zgęstnieje). Zdejmujemy z ognia wrzucamy wcześniej podsmażony por, przyprawiamy do smaku otartą gałką muszkatołową, solą i pieprz.

Sosem polewamy kalafior i makaron, posypujemy potartym serem, wkładamy do piekarnika. Zapiekamy przez 20 – 25 minut.
Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: