Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

*-* Racuszki budyniowe z bananami Zapiekanka gołąbkowa *.* Pr... Szybka, pożywna zapiekanka.... Ciasto Rocher - bez piecznia Ciasto Rocher - bez piecznia Bułeczki z szynką czosnkową... Rocher - szybkie ciasto bez... wędlina z piersi z kurczaka...
Obserwuj profil
monika1177

monika1177 od elew1

Dodane 27.10 o 23:10 z

zjemto.blox.pl

Przypięte po raz pierwszy przez elew1
 7664

Zapiekanka z tortellini Składniki: (porcja na 2-3 osoby) 250 g tortellini ze szpinakiem 20 dag polędwicy sopockiej lub szynki gotowanej (najlepiej w plastrach) 20 dag sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sos: 2 łyżki oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz, cukier do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego oregano 500 g passaty pomidorowej lub krojonych pomidorów z puszki Sposób przygotowania: Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W niewielkim garnuszku rozgrzać oliwę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i podsmażyć. Dodać czosnek. Smażyć razem ok. 1 minuty. Wlać passatę, dodać przyprawy, przykryć i dusić na niewielkim ogniu ok. 30 minut. Doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać masło. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę. Podsmażyć na złoto. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek. Razem krótko przesmażyć. Niewielkie naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Na dnie ułożyć połowę tortellini. Przykryć połową sosu. Wyłożyć połowę smażonej szynki i posypać połową startego sera (patrz zdj.) W ten sam sposób ułożyć drugą warstwę wszystkich składników. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 190 C przez 20 minut. Przed podaniem posypać świeżą bazylią.

sahaja

www.gotowanie-inspiruje.blogspot.com / zapraszam do mnie :)

13.10 o 17:25    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

oraz 218 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO
DO GÓRY