Postać króla Edypa: tragizm ludzkiego losu


renb

renb

Dodane 7.07 o 20:49
Obserwuj
ZIEMNIAKI PIECZONE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM:
Składniki:
-8 średniej wielkości podłużnych ziemniaków,
-2 ząbki czosnku,
-1 kopiasta łyżka majeranku,
-2 łyżki oleju,
-sól do smaku.
Przepis:
Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć i naciąć plastry o grubości ok 0,5cm, tak, aby nie przeciąć ziemniaka. Do miski wsypać majeranek, wlać olej, wycisnąć czosnek i mieszać. Ziemniaki posolić i nacierać przygotowaną mieszanką, aby dotrzeć jak najgłębiej. Ułożyć ziemniaki na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec przez ok. godzinę w 200 stopniach.
Zawsze coś innego, niż tradycyjne ziemniaczki

ZIEMNIAKI PIECZONE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM:

Składniki:
-8 średniej wielkości podłużnych ziemniaków,
-2 ząbki czosnku,
-1 kopiasta łyżka majeranku,
-2 łyżki oleju,
-sól do smaku.
Przepis:
Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć i naciąć plastry o grubości ok 0,5cm, tak, aby nie przeciąć ziemniaka. Do miski wsypać majeranek, wlać olej, wycisnąć czosnek i mieszać. Ziemniaki posolić i nacierać przygotowaną mieszanką, aby dotrzeć jak najgłębiej. Ułożyć ziemniaki na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec przez ok. godzinę w 200 stopniach.
Zawsze coś innego, niż tradycyjne ziemniaczki

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

MISIO778

mniam

 |  28.07 o 16:41  

dotkaaa

bardzo dobre!

 |  21.07 o 16:22  

thuglifekcpx3

uwielbiam :)

 |  18.07 o 16:30  

Jania96

Także spróbuje. Wygląda pysznie :-)

 |  13.07 o 2:13  

Misieeek696

Jutro będę robić. ♥

 |  11.07 o 21:34  

caroRope

Ziemniaków nie obieramy rozumiem? Skórka nie będzie za twarda? Bo jakoś mi się nie widzi obieranie tego do konsumpcji :D

 |  11.07 o 1:38   Pokaż odpowiedzi

vixen89

Muszę spróbować, wyglądają smakowicie i ta wersja nawet nie tucząca :) Chyba można zamiast oleju użyć oliwy z oliwek?

 |  7.07 o 21:04   Pokaż odpowiedzi

renb

Między ziemniaki można włożyć różne kombinacje dodatków. Np. plasterki kiełbasy, żółty ser, cebulę jajko na twardo , plastry. I jeszcze jedna rada . Ziemniaki kładziemy na łyżke stołową i nacinamy aż nóż zatrzymna się na łyżce.

 |  7.07 o 20:53  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: