Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Gadżety

czekoladkę ? ;p
pendraiv czekoladka 
(chce tą brązową)
Sprytnie pomyślane
Super gadżety
Zrób własny biszkopt :0 To urządzenie Ci pomoże!
Wykrój plastry ze świeżego ananasa. Sprytne urządzenie!
Labyrinth Fish Tank Aquarium

Więcej zszywek ze źródła

pomyslowi.net

,,,, ,,,, Składniki
na ciasto:
- 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka kropli aromatu waniliowego
- 25 dag masła
- 24 dag cukru pudru
- 4 jajka
- 3 łyżki ciemnego kakao
- 4 łyżki ciepłej wody

na krem:
- 1 i 1/2 kostki masła
- 1/4 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 kieliszek likieru amaretto
- 2 szklanki cukru pudru
- 4 łyżki ciemnego kakao

do dekoracji:
- czekoladowe ziarenka kawy
- starta gorzka czekolada




Ciasto: kakao wymieszać z ciepłą wodą. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodawać po jednym jajka, potem kakao, aromat waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki zmiksować dokładnie na jednolitą masę. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm. Wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika i piec 50-60 minut w 180C. Następnie wyjąć i ostudzić. Pokroić na trzy blaty.

Krem: czekoladę stopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem, wsypać kakao, dodać roztopioną czekoladę, na końcu nadal miksując wlać amaretto.
Gotowy krem podzielić na trzy części. Dwiema posmarować blaty ciasta, trzecią udekorować wierzch i boki tortu. Boki ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Schłodzić w lodówce. Ciasto
 4 jajka żółtka i białka oddzielnie100 g cukru podzielić na dwie części
50 g gorzkiej czekolady 
3 łyżki mąki tor 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szczypta proszku ok1/3 płaskiej łyżeczki
 szczypta soli
Masa serowo-kokosowa
 250 g sera trzykrotnie mielonego 1 jajko
 80 g wiórek 50 g cukru
Polewa
125 ml mleka 150 g gorzkiej czekolady  3 łyżki cukru z górką30 g masła
Masa serowo-kokosowawszystkie składniki  dokładnie połączyć wstawić do lodówki na 15 minut Następnie wyjąć z lodówki i mokrymi rękami uformować kulki  należy ułożyć na dnie tortownicy o średnicy 20  22cm   wyłożonej papierem   Ponownie wstawić do lodówki na czas wykonania ciasta czekoladowego
Żółtka ubić z połową cukru  puszystą masę   Czekoladę rozpuścić przestudzić   połączyć z ubitymi żółtkami Mąkę kakao i proszek   wymieszać  Białka ubić ze szczyptą soli dodając pod koniec ubijania cukier Piana powinna być sztywna   Jedną łyżkę z czubem piany dodać do masy żółtkowej i delikatnie wymieszać  następnie dodawać masę do piany bardzo delikatnie mieszając  dodać przesiewając mieszaninę mąki  kakao  ponownie wymieszać
Piekarnik  do 175 stopni
Wyjąć tortownicę z kulkami  na wierzch kulek wylać ciasto  wstawić do piekarnika na ok 30 min
 wystudzić polać polewą   Mleko cukier i masło  do rondelka   na małym ogniu  do zagotowania  mieszając gotować ok 3  5 minZdjąć z ognia  wrzucić połamaną czekoladę Mieszając  rozpuszczenia się czekolady  otrzymania błyszczącej jednorodnej polewy Gorącą  na wierzch Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami - Pomyslowi.net kotlety z mortadeli:) półki za skrzynek babeczki ...
Przypnij Polub Komentuj
  821

Zrób własny biszkopt :0 To urządzenie Ci pomoże!

doda62

doda62

gdzie takie kupię ? jest super

21.10 o 7:59    | 
kaasiia89

kaasiia89

doda62, http://allegro.pl/obrecz-blacha-do-krojenia-biszkopta-zenker-i3636067318.html

26.10 o 15:48    | 
kaasiia89

kaasiia89

http://allegro.pl/obrecz-blacha-do-krojenia-biszkopta-zenker-i3636067318.html

26.10 o 15:47    | 
doda62

doda62

dzięki ;)

26.10 o 21:03    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
madamearte
doda62
wilku22
Pinezzzka
madziula_b

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry