Mit o Tezeuszu i Ariadnie


Więcej zszywek z tablicy

zupy i kremy

Zupa pomidorowo-kapuściana ...
Zupa cygańska. Przepis po k...
Żurek na szybko Przepis po ...
Zupa pieczarkowa.
Składniki...
ZUPA SZCZAWIOWA
Składniki:
...
BOTWINKA DOMOWY PRZEPIS
Skł...
Zupa wspomagająca przemianę...
Zupa gulaszowa.
Składniki:
...
Zupa ryżowa.
Składniki:
6 s...
Gęsta pomidorowa z pieczoną...
Rozgrzewająca zupa warzywna...
krem z czerwonej soczewicy
...
zupa meksykańska
2 duże ceb...
duńska zupa z porów 
3-4 po...
Zupa jarzynowa z kapusta pe...
Zupa serowo-cebulowa

Skład...
Zupa serowa przepis
Składni...
Hiszpańska zupa czosnkowa
 ...
Zupa meksykańska z klopsika...
Zupa gołąbkowa
Bardzo lubię...
Pachnąca rozgrzewajaca Zupa...
Zupa pieczarkowa z estragon...
zupa z soczewicy 
Składniki...
Zupa meksykańska z mięsem m...
Zupa jarzynowa z młodą kapu...
MEKSYKAŃSKA ZUPA Z KURCZAKI...
kwiatka_platka

kwiatka_platka

Dodane 23.04 o 14:53
Obserwuj

Zupa gulaszowa.


Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego (chude)
1 cebula
1 papryka czerwona
3 ziemniaki
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 ogórki konserwowe
0,8 litra bulionu
1,5 łyżeczki słodkiej papryki
pieprz czarny w młynku
szczypta ognistej mieszanki przypraw w młynku (Kamis)
szczypta tymianku
sól
olej

Przygotowanie:
W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso lekko podpiec, mieszając. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte na małych oczkach ogórki i doprawić do smaku.

Zgłoś naruszenie

martulasek111

wygląda świetnie!! :)

 |  23.04 o 15:01  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: