Zupa gulaszowa.
Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego (chude)
1 cebula
1 papryka czerwona
3 ziemniaki
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 ogórki konserwowe
0,8 litra bulionu
1,5 łyżeczki słodkiej papryki
pieprz czarny w młynku
szczypta ognistej mieszanki przypraw w młynku (Kamis)
szczypta tymianku
sól
olej
Przygotowanie:
W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso lekko podpiec, mieszając. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte na małych oczkach ogórki i doprawić do smaku.
Polubili:
maxipies
pjozwiak6
mgielka09
Roxy89
Anek0208
Kin1
bittersweet15
msandal
dziunka29
czekoladamietowa
oraz 82 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
martulasek111
wygląda świetnie!! :)