Mowa oskarżycielska przeciw Konradowi Wallenrodowi


bettypasja

bettypasja

Dodane 18.09 o 18:39
Obserwuj

Zupa piwna Magdy Gessler

ciemne piwo, np. koźlak 750 ml
1 laska cynamonu
5 goździkow
skórka starta z cytryny
6 żółtek
125 ml śmietanki 36 %
2 białka
3 łyżki cukru brązowego
3 łyżki cukru białego
sól szczypta
Świetna zupa na lato. Świeża i orzeźwiająca!
Piwo podgrzewać z 3 łyżkami cukru, cynamonem, goździkami i skórą z cytryny. Białka ubić na pianę, kiedy będą już całkiem ubite dodać biały cukier i ubijać aż piana stanie się szklista a cukier całkowicie się rozpuści. Żółtka dokładnie wymieszać ze śmietanką i dwiema łyżkami gorącej zupy. Zdjąć zupę z palnika. Powoli wlewać żółtka ze śmietanką, ciągle mieszając. Doprawić zupę szczyptą soli. Nastawić piekarnik na 100 C. Łyżeczką kłaść kluski z piany do zupy. Garnek z zupą z chmurkami kluseczek wstawić do piekarnika nagrzanego do 80-100 C na około 10 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.

Polubili: klaudeczka_1996
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: