KamzaArt

Razem z mężem Kamilem prowadzimy swoją pracownię artystyczną KamaZawadzka.pl Wszystkie prace prezentowane w naszej galerii są naszego autorstwa
KamzaArt
Moje tablice obserwuje 99 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwujesz
 Bisztynek
Rozmarzona Lala szmacianka Lala szmacianka Lala szmacianka Lala szmacianka
futerko181
Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

Podajcie dalej Wstaw na swoją tablicę jeżeli popierasz! czy te oczy mogą kłamać? uwielbiam je
katarzyna125
Łódź, Poland Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 1121

Ostatnio dodane:

Beza z orzechami, krówkami i dulce de leche
Składniki:

3 białka
szczypta... TORT DACQUOISE. Lubicie? przepis po kliknieciu w zdjecie:) Serniczki truskawkowe w szklankach

Składniki na 4 - 5 niedużych szklanek:
80... bezy cynamonowe. Po przepis kliknijcie w zdjęcie
PoznajTo
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 328 · Obserwują ją: 209

Ostatnio dodane:

Boho według Ashley Glorioso Adventure Mobile Adventure Mobile Ważka witraż
autor: fest lampy
więcej na: handmademarket.pl
Toronto
Gdzieś w Polsce Obserwuj

Zszywek: 1807 · Obserwują ją: 2885

Ostatnio dodane:

Alan <3 ... ... Endgame: Wezwanie - James Frey
Zuzaa12
Obserwuj

Zszywek: 15 · Obserwują ją: 2

Ostatnio dodane:

Babeczki Oreo. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI: ok. 400 g herbatników, 1 puszka gotowego masy krówkowej (lub mleka skondensowanego słodzonego gotowanego przez 2,5 - 3 godziny) SKŁADNIKI MASY MLECZNEJ: 1,5 kostki miękkiego masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 400 - 500 g mleka w proszku (miałkiego) SKŁADNIKI POLEWY; 2 czekolady gorzkie, 1/2 szklanki kremówki, 150 g orzechów laskowych (ew. ziemnych) WYKONANIE Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2). Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 4 szklanek). Utrzeć. Masę na chwilę odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała. Następnie połowę masy mlecznej wyłożyć na herbatniki i przykryć następną warstwą herbatników. Przygotować masę krówkową. Dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładając puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować. Będzie się lepiej rozprowadzać (fot.3). Wyłożyć ją na herbatniki. Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzić resztę masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztopić w rondelku razem z mlekiem. Kiedy się rozpuści, dodać orzeszki i polać nią wierzch ciasta (fot.4). Całość schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. słodziaki Mmm... :3
ZMIEŃ TŁO
DO GÓRY