MaJe_CzKa222

Może nie jestem czyimś pierwszym wyborem , ale jestem dobrym wyborem... Może nie jestem bogata, ale jestem cenna... Nie pretenduje do bycia kimś kim nie jestem , ponieważ jestem dobra w byciu sobą. Nie zawsze jestem dumna z rzeczy , które robiłam w prz
MaJe_CzKa222
Moje tablice obserwuje 8023 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
Strona www Facebook Miasto Deutschland
Składniki : 3 szklanki płatków owsianych, 1/3 szklanki miodu (lub syropu klonowego), 1/3 szklanki wody, 1/3 szklanki soku jabłkowego, 1 łyżeczka cynamonu, 1 szklanka jagód, 1,5 szklanki malin, 1/3 szklanki miodu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.


Przygotowanie : Do rondelka wrzuć jagody, maliny i wlej miód (1/3szklanki). Gotuj na wolnym ogniu aż woda wyparuje a masa zgęstnieje ale będzie płynna. Do blendera wsyp 1,5 szklanki płatków owsianych i zmiksuj tak aby były w postaci mąki. Dosyp pozostała część płatków owsianych, dodaj sok jabłkowy, wodę, miód, cynamon i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem. Na dno foremki ułóż połowę masy z płatków owsianych następnie mus owocowy i przykryj pozostałą częscia płatków.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Składniki:

- 6 czekoladowych jajek naturalnej wielkości

- 100 ml kremówki

- 50 g białej czekolady

- 50 g serka Philadelphia

- do dekoracji jakieś drobne owoce i listki mięty

Z jajek odcinamy czubeczki na tyle, by dało się tam wsadzić szprycę.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i serek Philadelphia i miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem nadziewamy jajka i dekorujemy według uznania. czekoladowe listki Ugotuj ziemniaki w mundurkach .Delikatnie rozgnieć. Polej rozpuszczonym masłem , posyp startym żółtym serem i szczypiorkiem . 10 minut 180 stopni . Kruche ciasteczka maślane z niczego w 15 minut

Jedyne co potrzebujesz to:
50g masła rozgrzane w mikrofali
3/4 szklanki mąki
2-3 łyżki cukru pudru

Rozgrzać prodiż, zagnieść składniki, uformować z nich kuleczki i je rozpłaszczyć, wrzucić do prodiża na 15-20 minut aż się zarumienią
CassandraFollow
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 5   ·   Obserwują ją: 23

Ostatnio dodane:

klasa ♥ jakieś porady dla "świeżych" właścicieli małych kotów? szukam motywacji :D jacyś fani Dramione? ❤️
aakokainkaa
Obserwuj

Zszywek: 3   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

food, chocolate, waffles, pancakes strawberries   



Truskawkowy Szał:

Składniki: 
Mus truskawkowy:

500 g truskawek (kaszubskie)
2 galaretki truskawkowe
kardamon mielony

Masa budyniowa:

4 budynie waniliowe bez cukru
1l mleka
170 g masła/margaryny
1 szkl cukru

dodatkowo:

200 ml śmietany 30% 
250 g sera mascarpone
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
czekolada
herbatniki
Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka zagotowujemy ze szklanką cukru i masłem/margaryną. W pozostałej części rozrabiamy budynie. Kiedy mleko nam się zagotuje wlewamy budynie i gotujemy chwilę intensywnie mieszając.
Blaszkę kwadratową ok 24x28 wykładamy folią i układamy na niej warstwę herbatników. Wylewamy na nie gorący tylko co ugotowany budyń i przykrywamy od razu kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do wystudzenia.
Galaretki truskawkowe zalewamy ok półtorej szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie) i kardamonem do smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło.
Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać, a krem budyniowy jest chłodny wylewamy na budyń nasze truskawki i przykrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, aby dobrze nam zastygło.
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym pod koniec dodając ser mascarpone.
Całość przykrywamy bitą śmietaną, świeżymi truskawkami i czekoladą.  Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu)
Składniki:
225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców
100g cukru
2 jajka
150g jogurtu greckiego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
150g borówek

Wykonanie:
- składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować
- mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników
- borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką
- keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia
- na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki
- ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka

Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności.
gutkowa93
Obserwuj

Zszywek: 168   ·   Obserwują ją: 122

Ostatnio dodane:

Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu)
Składniki:
225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców
100g cukru
2 jajka
150g jogurtu greckiego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
150g borówek

Wykonanie:
- składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować
- mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników
- borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką
- keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia
- na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki
- ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka

Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności. //// :)) ***
tessaeu
Kraków Obserwuj

Zszywek: 0   ·   Obserwują ją: 0

atex137
Kraków Obserwuj

Zszywek: 0   ·   Obserwują ją: 0

wielorybekk
Obserwuj

Zszywek: 267   ·   Obserwują ją: 109

Ostatnio dodane:

piękny:P ... :-) :-) ...
MATINA07
Obserwuj

Zszywek: 2   ·   Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

*.* ciastka robi się bardzo prosto i bez pieczenia :P szklanka płatek, szklanka cukru, kakao i trochę masła 100 g i trochę mleka i to wszystko zagotować, wszystko rozkładamy na papierze i czekamy aż wystygnie i zastygnie
pyska66
Sanok Obserwuj

Zszywek: 42   ·   Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

Szczawnica :) spływ kajakowy ;) Zapiekanka jabłkowa z kaszy jaglanej :) Spacer w lecie :) ;) ;] ;D :D ;P :P <3 Sanok moje miasto :) :)
rudusia16
Obserwuj

Zszywek: 33   ·   Obserwują ją: 43

Ostatnio dodane:

Rupi kaur czytaliscie ksiazke mleko i mod podzielcie sie opiniami o tej ksiazce
Rudusia ;* Rupi Kaur " Mleko i miod " poszukuje ksiazki jesi ktos ma prosze pisac w komenarzach poszukuje w wersji pdf 
Ktos czytal ksiazke podzielcie sie opiniami o ksiazce szukam tej ksiazki w wersji pdf ktos ma piszcie komentujcie podzielcie sie opinia na temat ksiazki " koszmar Morfeusza " szukam tej ksiazki w wersji pdf 
jesli ktos ma piszcie
slubkasi
Obserwuj

Zszywek: 23   ·   Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

A wy jaki macie na ten temat pogląd? Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu)
Składniki:
225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców
100g cukru
2 jajka
150g jogurtu greckiego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
150g borówek

Wykonanie:
- składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować
- mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników
- borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką
- keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia
- na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki
- ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka

Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności. sałatka z rukolą i pomarańczą Nie zapomnij o tym, co jest w życiu naprawdę ważne
Joanna06
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 53

Ostatnio dodane:

Serca Kicia złapała mikołaja :) świetne ...
Lona4
Książkolandia Obserwuj

Zszywek: 86   ·   Obserwują ją: 602

Ostatnio dodane:

Seria... To miał być najpiękniejszy dzień w życiu Kaliny… ups! To już chyba było? Nie szkodzi!

Kalina przygotowuje się do ślubu z Markiem i robi wszystko, aby tym razem odgonić weselnego pecha. Wszystko przebiega idealnie do momentu, kiedy pan młody nie stawia się przed ołtarzem! Dziewczyna wyrusza na poszukiwanie zaginionego narzeczonego i… trafia do domu pewnego gangstera. Na miejscu przekonuje się, że niedoszły mąż nie dość, że o ślubie wcale nie myśli, to jeszcze w ogóle jej nie poznaje!

Jak daleko posunie się zakochana kobieta, aby odzyskać mężczyznę swojego życia i… doprowadzić go przed ołtarz? Cała seria Gwen Anders rozpoczęła pracę w klubie Sky Launch, aby zapomnieć o dręczącej ją przeszłości i zacząć wszystko od nowa. Szybko odnajduje się w nowym otoczeniu. Zaprzyjaźnia się też ze swoją koleżanką z pracy – Alayną Withers oraz z nowym właścicielem, Hudsonem Piercem. Gwen czuje się tu jak w domu.

Rozpoczęcie wszystkiego od nowa wiąże się z zostawieniem za sobą trudnych wspomnień z przeszłości – wkrótce jednak okazuje się, że to nie takie proste. Gwen nie jest również w stanie zapomnieć o JC – mężczyźnie, dzięki któremu po raz pierwszy uwierzyła w to, że świat może być piękny. Jest świadoma, że nie powinna się w nim zakochiwać, jednak teraz pragnie zrobić wszystko, by nie stracić ukochanego.

Gwen obawia się, że nigdy nie będzie żyć normalnie. A jeśli nawet jej się uda, to czy powinna nadal karmić się nadzieją, że JC kocha ją na tyle mocno, aby w końcu mogli się odnaleźć?

Czy Gwen i JC pokonają przeszkody stojące na drodze do ich wspólnego szczęścia?

Czy Gwen będzie potrafiła ponownie przebaczyć ukochanemu?

Czy z próby, jakiej zostaną poddani, wyjdą silniejsi, niż byli przedtem?
WhiteLily
Siedlce Obserwuj

Zszywek: 2005   ·   Obserwują ją: 2901

Ostatnio dodane:

do upięcia girlanda girlanda ...
Ana_z
Będzin Obserwuj

Zszywek: 52   ·   Obserwują ją: 26

Ostatnio dodane:

Piękna listonoszka teczka od MANZANA Piękny płaszczyk od MANZANA Boskie *-* Czy wy też kochacie frędzle? <3 Listonoszka od MANZANA
paula53x
Lublin, Poland Obserwuj

Zszywek: 115   ·   Obserwują ją: 2

Ostatnio dodane:

Kurczak caprese pieczony w oliwie...

Piersi z kurczaka oprósz solą, pieprzem, polej oliwą i ułóż w naczyniu do zapiekania. Przykryj je plastrami mozzarelli, połówkami pomidorków koktajlowych, posiekaną, świeżą bazylią i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 45 minut... Przepis Fit racuchy owsiane z jabłkami! Deser dyniowy z gruszką i mleczkiem kokosowym
wrednaizlosliwatoja
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 7   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Nie bądź obojętny na to co daje Ci los! 

Staraj się każdą porażkę obrócić w pouczające doświadczenie!

Zobacz w każdym doświadczeniu pozytywną stronę!

Spraw, aby każdy dzień był radosny! Walcz o to do końca!

Przestań mieć nadzieję na szczęście, zacznij w nie wierzyć!

Pozwól sobie na bycie szczęśliwym! Kilka kawałów o facetach. 
CZYTAJ DALEJ>>>> Popraw się! Czasem aż nie mogę się powstrzymać aby powiedzieć to tak szczerze i dosadnie jak naprawdę myślę. Niestety, spora większość ludzi uważa, że szczerość jest wredna i złośliwa.
jmazur3
Obserwuj

Zszywek: 8   ·   Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Oryginalne stroiki i inne dekoracje znajdziesz na mojej aukcji. Zapraszam Serdecznie! zajączki wielkanocne z materiału z imionami z kolekcji Cudawianki Handmade Ręcznie szyte filcowe opaski do włosów fb: Moni Handmade Pracownia Lucy Prezentuje:
poduszka zając
wys/ szer 38cm
izakarczewska23
Brzostówiec Obserwuj

Zszywek: 1229   ·   Obserwują go: 1021

Ostatnio dodane:

Składniki: 
3 piersi z kurczaka 
folia spożywcza 
150 g serka śmietankowego 
40 g sera żółtego pokrojonego w kostkę 
2 łyżki pokrojonych papryczek
 sól 
pieprz 
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej

Sposób przygotowania: 
1. Rozkrój każdą pierś z kurczaka, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozwałkuj.

2. W miseczce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, żółty ser i papryczki.

3. Każdą pierś z kurczaka z obydwóch stron dopraw solą i pieprzem. Do każdej z nich nałóż przygotowany farsz i zawiń w rulon. Każdy rulon zawiń w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Ułóż piersi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 30 minut.

4. Po 30 minutach wyjmij piersi z piekarnika i przełóż je na talerze.


Przepis z: 
popularne.pl ROLADKI Z PODUDZI KURCZAKA NADZIEWANE MOZZARELLĄ, przepis po kliknięciu w zdjęcie. Najlepsza sałatka cezarska, zdrowa i dietetyczna ( przepis po kliknięciu w zdjęcie ) sukienka z sukienkowo.pl
sprzedam tanio - raz założona
mala_czarna007
Obserwuj

Zszywek: 544   ·   Obserwują ją: 163

Ostatnio dodane:

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami 

 Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa
500 g pieczarek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
szklanka bulionu warzywnego
2 łyżki majeranku
pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
3 łyżki śmietany 12%
sól
pieprz
olej rzepakowy
(przepis na 3 porcje)

Polędwiczkę kroimy w plasterki o grubości ok 1,5 cm, dodajemy do nich odrobinę oleju, plasterki czosnku, majeranek, mieloną paprykę, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę, po 2 minutach dorzucamy pieczarki, smażymy tak długo, aż odparuje a nich woda. Lekko rumienimy i przekładamy na talerz. Na tę samą patelnię wlewamy odrobinę oleju i krótko smażymy polędwiczki (razem z plasterkami czosnku). Do mięsa dodajemy pieczarki, bulion i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Podajemy np. z puree ziemniaczanym. True story :D Trochę inne ale też ważne powody... :))
21121Julek
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują go: 4

Ostatnio dodane:

przekąska surówka z kapusty pekińskiej uśmiech ...
Marynia94
Obserwuj

Zszywek: 333   ·   Obserwują ją: 631

Ostatnio dodane:

Zapamiętaj Smerfetka - ciasto bez pieczenia
bez pieczenia Lekkie, jogurtowe sosy

Sos czosnkowy:
100g jogurtu naturalnego,
1 duży ząbek czosnku
szczypta soli
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka oregano
opcjonalnie - łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki


Sos musztardowy:
100g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy, najlepiej ziarnistej, francuskiej
1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 płaska łyżeczka miodu
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu


Sos chrzanowy:
100g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka utartego chrzanu
szczypta soli
pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki cukru


Sos pomidorowy:
100g jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
łyżka drobniutko posiekanych listków bazylii
1/2 łyżeczki ostrej papryki
szczypta soli
opcjonalnie - drobne płatki suszonych pomidorów

Sos czosnkowy - klasyka, pasuje prawie do wszystkiego szczególnie czosnkomaniakom - pamiętajcie, że musi się przegryźć, najlepiej zrobić go dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce!

Sos musztardowy - mój absolutny faworyt, idealny do sałatek, szczególnie z kurczakiem! Jeżeli nie macie ziarnistej musztardy akurat w lodówce - możecie użyć normalnej.

Sos pomidorowy - cudowny aromat mojej ukochanej bazylii, fajnie komponuje się z mięsem i warzywami na zimno.

Sos chrzanowy - chyba najbardziej pachnie Wielkanocą, na pewno sprawdzi się zarówno do świątecznego jajka, jak i pieczonego schabu! idealnie...
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 2138   ·   Obserwują ją: 13689

Ostatnio dodane:

Urzekające i Modne Paznokcie, które Was Oczarują – 15 Nieskazitelnych Inspiracji BEŻOWE PAZNOKCIE: Galeria Pięknych Inspiracji na Cielisty i Delikatny Manicure Kolorowo, Pastelowo czyli WIOSENNE PAZNOKCIE w 18 Odsłonach [GALERIA] BABY BOOMER w Stylu Glamour Krok po Kroku [VIDEO
fisiu888
Malbork Obserwuj

Zszywek: 42   ·   Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

Trzy twarze Damy!!
Już na blogu

miedzywersami123.blogspot.com/ Zapraszam do recenzji 

/miedzywersami123.blogspot.com/ PAMIĘTACIE O KONKURSIE???
DO 28 MARCA DO GODZINY 24.00 

ZAPRASZAM!!

miedzywersami123.blogspot.com/ !!! KONKURS!!! <3 <3
U mnie też jest wiosenny konkurs! Do wygrania książka "Podbój" Elle Kennedy.
Aby wziąć udział w konkursie należy zgłosić się w komentarzu oraz napisać, co najbardziej uwielbiacie w wiośnie! :) 
Konkurs trwa do 28 marca
Miło będzie jak polubicie mój funpage oraz udostępnicie post z konkursem!


miedzywersami123.blogspot.com/
joyfulworks4you
Łódź Obserwuj

Zszywek: 40   ·   Obserwują ją: 66

Ostatnio dodane:

Koszyczek tekstylny z przykrywką 
Wykonany z tkaniny lnianej i bawełnianej 
Wymiary: 
średnica otworu: 8,5 cm 
wysokość: 7 cm 
głębokość: 6 cm 
Zapraszam do wiosennych zakupów 
wiecej info na priv 
joyfulworks4you@gmail.com Koszyczek tekstylny
Wykonany z tkaniny lnianej i bawełnianej
Wymiary:
średnica otworu: 11 cm
wysokość: 8 cm
głębokość: 7 cm
Zapraszam do wiosennych zakupów :)
wiecej info na priv
joyfulworks4you@gmail.com Koszyczek tekstylny
Wykonany z tkaniny lnianej i bawełnianej
Wymiary:
średnica otworu: 10 cm
wysokość: 11 cm
głębokość: 10,5 cm
Zapraszam do wiosennych zakupów :)
wiecej info na priv
joyfulworks4you@gmail.com ręcznie robione kolczyki z modeliny
AgnieszkaDrodowska
Kraków Obserwuj

Zszywek: 88   ·   Obserwują ją: 106

Ostatnio dodane:

Co jeść przed treningiem i po treningu cz.2 :) Jak spalić oponkę na brzuchu? Zestaw ćwiczeń Ady Palki [RUSZ SIĘ] ^.^ Ślicznaa *.*
_LadY__
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

domeczek ;) Sardyński koteczek ;) serduszko <3 chwila zapomnienia ...
Linkoslawa1603
Obserwuj

Zszywek: 5   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

... dokladnie Wyzwanie z Plank'iem, podejmujesz się? ......
aaagaaa
Obserwuj

Zszywek: 156   ·   Obserwują ją: 142

Ostatnio dodane:

pyszny obiad. :) Wiecie gdzie mogę taką kupić ? :) Mam pytanie wiem, że jeszcze jest dużo czasu, ale już chciałabym wiedzieć, bo idę z chłopakiem w styczniu na Jego studniówkę i zastanawiam się czy iść w długiej czy krótkiej sukience, jak sądzicie ? :) don't cry
ElaKluc
Grodzisk Mazowiecki Obserwuj

Zszywek: 60   ·   Obserwują ją: 75

Ostatnio dodane:

Jaki kocur *.* Ciasto marchewkowe z kremem i polewą marchewkową Sałatka z fetą i migdałami

Składniki:
3-4 pomidory
1 czerwona cebula
150 g sera feta
1/2 główki kapusty lodowej
1 podwójna pierś z kurczaka
150 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
ząbek czosnku
kilka gałązek koperku
2 łyżki płatków migdałowych
sól, pieprz
2 łyżki oleju

Kurczaka pokroić w kostkę, lekko posolić, doprawić pieprzem i usmażyć. Jogurt wymieszać z majonezem, solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem. Fetę delikatnie pokroić w kostkę. Sałatę lodową pokroić, cebulę posiekać. Z pomidorów usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić. Migdały uprażyć na suchej patelni. W misce układać warstwami: najpierw pomidory, następnie cebulę, fetę, sałatę, kurczaka. Na wierzch wylać sos czosnkowy i posypać całość migdałami. ......
renaatkas
Obserwuj

Zszywek: 8   ·   Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

FIT RACUCHY OWSIANE Z JABŁKAMI :) chleb z platkow owsianych KREM KINDER BUENO

100 g orzechów laskowych
200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 
8 łyżek mleka w proszku
ok. 50 ml mleka
+ opcjonalnie: łyżka miodu

Orzechy upraż na suchej patelni, tak aby pozbyć się z nich brązowych osłonek. Następnie przełóż je do misy blendera i zmiksuj na bardzoooo malutkie kawałeczki (powinno Ci to zająć ok. 3 min). Następnie dodaj serek waniliowy, mleko w proszku i zwykłe mleko. Miksuj jeszcze przez chwilę, aż do połączenia się składników. Teraz spróbuj i w razie potrzeby dodaj miodu i ponownie przez chwilę miksuj, aby wymieszać masę. 
Gotowy krem przełóż do słoiczka i włóż na parę godzin do lodówki, aby zgęstniał. Fajnie smakuje z porannymi naleśnikami, czy też codzienną owsianką. mw. :)
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 42   ·   Obserwują ją: 489

Ostatnio dodane:

Różany komplet od SOPSI, Co sądzicie? Idealny na Wiosnę 2017? Stawiamy na produkty polskie! Szyjemy produkty SOPSI w Częstochowie! Sprawdź nasze wiosenne ceny na www. sopsi. com. pl Szukasz sukienki? Mamy coś dla Ciebie na www. sopsi. com. pl <3 <3 <3
agataseweryn
Obserwuj

Zszywek: 270   ·   Obserwują ją: 29

Ostatnio dodane:

Makaron z sosem serowym Czekoladowa lasagne! mniam. Przepis po kliknięciu na zdjęcie. smazone banany ! <3 SKŁADNIKI: 5 dag masła, 4 banany, 1 pomarańcza, ½ limonki, 1 łyżka cukru (najlepiej brązowego), 3 łyżki ciemnego rumu, bita śmietana i/lub lody waniliowe. JAK PRZYRZĄDZIĆ? Na dużej patelni podgrzewamy masło. Wkładamy obrane banany i smażymy je przez około 2 minuty. Wyciskamy sok z cytrusów i wlewamy go do bananów. Dodajemy cukier. Dusimy jeszcze 2 minuty, dolewamy rum i odstawiamy. JAK PODAWAĆ? Podajemy z lodami i/lub bitą śmietaną. Zapiekanka Pomidorki koktajlowe, szpinak, kurczak (np pierś), makaron i przyprawy wymieszać w naczyniu żaroodpornym, zasypać serem tartym np mozarella i na 180 stopni do piekarnika na 20-25 min lub do momentu aż się zarumieni :)
magdanat
Obserwuj

Zszywek: 7   ·   Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

kurczak jak z kfc, przepis po kliknięciu w zdjęcie. ... Zimowa Warszawa Taką tylko większą zamontuję niedługo u syna :)
Kindzi
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 36

Ostatnio dodane:

...
zeusbo
Słubice, Poland Obserwuj

Zszywek: 475   ·   Obserwują go: 361

Ostatnio dodane:

Magdalena Wojciechowska, Nieskończoność M.YŚLI Paulina Hofman Świetne info! <3 <3 <3 Black
Magdaaa582
Obserwuj

Zszywek: 11   ·   Obserwują ją: 31

Ostatnio dodane:

:))) Tarta z bananami i kremem budniowym - Składniki na spód: 350 g ciasteczek Hit kakaowe 100 g masła Składniki na krem budyniowy 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 2 duże żółtka 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka żelatyny 2 duże banany sok z 1 cytryny 20 g mlecznej czekolady Ciasteczka zmielić w blenderze, dodać roztopione masło i wymieszać aby powstał z ciasteczek „mokry piasek”, masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i utworzyć z ciastek boki o wysokości 2 – 3 cm. Schłodzić w lodówce. W 200 ml mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, cukier i dokładnie wymieszać, resztę zagotować i wlać mieszaninę, zagotować, zdjąć z gazu. Budyń przełożyć do plastikowej miseczki, przykryć z góry folią spożywczą żeby nie pojawił się kożuch i odstawić do ostygnięcia. Kiedy będzie zimny utrzeć z łyżką masła i wyłożyć na ciasteczkowy spód. Banany pokroić w plasterki i wymoczyć dokładnie z każdej strony w soku wyciśniętym z cytryny i układać na wierzchu budyniu. Wstawić do lodówki na czas przygotowania bitej śmietany. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na banany, wyrównać z góry. Czekoladę rozpuścić, włożyć do foliowego woreczka, odciąć mały rożek i zrobić ozdobną kratę na wierzchu bitej śmietany. Składniki na około 30 ciastek: 150 g orzeszków ziemnych prażonych (niesolonych) 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody garstka posiekanych orzeszków ziemnych prażonych (solonych) do posypania Orzeszki ziemne i cukier puder umieścić w malakserze. Miksować, przez kilka minut, by orzechy całkowicie zamieniły się w mąkę (uwaga: nie za długo, inaczej zacznie wydzielać się nich olej i otrzymacie orzechową pastę!). Dodać 60 g białek, dokładnie wymieszać. W misie miksera umieścić dodatkowe 60 g białek (misa powinna być sucha, bez śladów tłuszczu, białka idealnie oddzielone od żółtek). Obok w małym kubeczku przygotować 35 g cukru. W małym garnuszku umieścić 150 g cukru i 50 ml wody. Wymieszać, zagotować. W garnuszku umieścić termometr cukierniczy i gotować na średniej mocy palnika (ważne: nie mieszając ani razu!) do osiągnięcia na nim temperatury 118ºC (245ºF). W międzyczasie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100ºC (210ºF) zacząć ubijać białka. Białka ubijać jak na bezy - do sztywności, pod koniec miksowania dosypując cukier, łyżeczka po łyżeczce, cały czas miksując. Gdy syrop osiągnie wymaganą temperaturę natychmiast ściągnąć go z palnika i powoli, cienką strużką wlewać syrop cukrowy do ubijanych białek (ubijamy na razie na małych obrotach - tylko podczas wlewania syropu cukrowego, by nie znalazł się na ściankach misy, ale w samych białkach, następnie obroty zwiększamy do maksymalnych), nie zaprzestając miksowania. Miksowanie kontynuować przez 5 - 8 minut do wystudzenia bezy. Gotową włoską bezę dodawać do przygotowanej masy orzechowej, w trzech turach, dokładnie mieszając. Masa będzie robiła się rzadsza z każdym zamieszaniem, a w rezultacie powinna swobodnie opadać ze szpatułki w postaci gęstej, błyszczącej wstążki. Uwaga: zbyt długo mieszana masa może spowodować rozlewanie się makaroników na macie; zbyt krótko - ciasto będzie zbyt gęste. To jest najtrudniejszy etap w wykonaniu makaroników na bezie włoskiej. Blachę do ciasteczek wyłożyć matą teflonową lub niewoskowanym papierem do pieczenia (będą potrzebne przynajmniej 3 blaszki). Gotowe ciasto makaronikowe przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Trzymając tylkę prostopadle do blachy wyciskać na blachę makaroniki o średnicy około 3 cm (mini - makaroniki około 2 cm), pozostawiając pomiędzy nimi spore odstępy. Oprószyć posiekanymi drobno orzeszkami. Odstawić makaroniki do... ...
nika_0_0_3
Obserwuj

Zszywek: 32   ·   Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

Składniki na 12 babeczek:

160 g masła120 g drobnego cukru do wypieków165 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii3 łyżki mleka50 g mlecznej czekolady, posiekanej na drobne kawałkiponadto: batoniki kinder bueno do nadziania babeczek (niekoniecznie) + do dekoracji

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek przesiać, odłożyć. 

W misie miksera utrzeć masło z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając na gładką masę po każdym dodaniu. Dodać pastę z wanilii, mleko i zmiksować. 

Do powstałej masy dodać odłożone przesiane suche składniki. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Na sam koniec wmieszać kawałki czekolady.

Formę do 12 muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto rozdzielić pomiędzy papilotki, wyrównać. W środek każdej babeczki wcisnąć kawałek batonika (niekoniecznie).

Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 minut (bez termoobiegu) lub chwilę dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce.

Krem z serka kremowego:

2 opakowania serka kremowego philadelhpia (każde opakowanie 200 g)2 łyżki nutelli

W misie miksera umieścić schłodzony serek kremowy dodać nutellę ze słoiczka i zmiksować do otrzymania gładkiego kremu, nie dłużej. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Krem wycisnąć na babeczki wedle swojej fantazji :-). Na wierzch każdej babeczki położyć kawałek Kinder Bueno, ozdobić zygzakami z nutelli (zygzaki wyciskamy z woreczka lub rękawa z odciętą końcówką).

Przechowywać w lodówce. HIT Czekoladowe kubeczki z kremem z bitej śmietany i mascarpone :)

Czekoladowe kubeczki: Nadmuchaj balon do pożądanej wielkości. Takiej, jaka powinna być Twoj czekoladowy kubek. Rozpuść czekoladę.
Natłuść balon oliwą. Balon powinien być tłusty, oliwa nie powinna z niego ściekać.
Gotowa do użycia czekolada nie powinna być gorąca, ale powinna mieć płynną konsystencję. W takiej czekoladzie zanurz balon, czekolada powinna chwycić się balonu. Wyjmij balon z czekolady i postaw go na papierze pergaminowym lub woskowym. Przytrzymaj i pozostaw na kilka minut. Niewielka ilość czekolady ścieknie w dół, tworząc podstawkę czekoladowej miseczki. Dopiero wtedy możesz puścić balon, aby sam stał. Włóż balon z czekoladą do lodówki, aby czekolada całkowicie zastygła i stwardniała. Gdy czekolada będzie idealnie twarda wyjmij balon z lodówki. Delikatnie wyjmij balon z czekolady. Może się ona złamać, szczególnie na brzegach, więc bardzo uważaj. Jeśli tak się stanie połóż miseczkę na papierze woskowym na rozgrzanej patelni, aby roztopić jej brzegi i je wyrównać. Poczekaj, aż czekolada zastygnie ponownie wkładając miskę do lodówki. Potem odseparuj ją od papieru.
Ucho do kubka zrobisz z roztopionej czekolady, wylewając kształt ucha na pergamin i zostawiając do zastygnięcia.

Krem z bitej śmietany i mascarpone:
Składniki:
250-500 g kremowego sera (np. mascarpone lub philadelphia)
Bita śmietana:
500 ml śmietany kremówki (schłodzona przez kilka godzin na najwyższej/najchłodniejszej półce lodówki)
½ Szklanki cukru pudru
Krok 1
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec miksowania dodając cukier puder.
Krok 2
Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo kremowy ser i na niewysokich obrotach miksera łączymy całość w krem o lekkiej konsystencji. Krem chłodzimy 2 godziny w lodówce.  
Gotowe kubki czekoladowe wypełnij tak przygotowanym kremem. Możesz udekorować według uznania, posypką, wiórkami czekoladowymi lub owocami. Smacznego! :) Ciasto oreo przepis bez pieczenia Kotleciki z jajek i ryżu

Składniki :
6 jajek
garść żółtego startego sera
1 cebula
1 szklanka ugotowanego ryżu
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Ugotuj na twardo 5 jajek, ostudź. Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojoną cebulę. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj surowe jajko, żółty ser ,podsmażona cebulę, pokrojony szczypiorek i ryż. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
pati230507
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

Oryginalne włoskie ciasto na pizzę i sos Składniki na 4 okrągłe pizze o średnicy 30 cm ciasto: 600 g mąki włoskiej typ 00 365 ml ciepłej wody 24 g drożdży 1 i 1/2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru do podsypywania mąka włoska typ 00 sos: puszka pomidorów 400 g 1 łyżka oliwy 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki soli * zobacz jakie rodzaje pizzy możesz przyrządzić, wybierając odpowiednie dodatki do bazowego ciasta i sosu. Wykonanie z podanych ilości składników ciasta odjąć 1/3 szklanki wody i łyżkę mąki, dodać cukier, wkruszyć drożdże i dobrze wymieszać. Odstawić na 10 do 15 minut, aż rozczyn urośnie w dużej misce umieścić mąkę, rozczyn, wodę, oliwę i sól. Wymieszać składniki, a następnie dobrze i długo wyrabiać ciasto – aż stanie się elastyczne i gładkie. Potrzeba na to ok 15 minut wyrobione ciasto umieścić w misce, przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić objętość w międzyczasie zrobić sos: przecisnąć przez praskę ząbek czosnku i przesmażyć go na oliwie dosłownie kilka chwil, a następnie dodać resztę składników sosu. Sos gotować na wolnym ogniu przez minimum 40 min. żeby mocno się zredukował i zgęstniał. Na koniec zmiksować sos blenderem jeśli pizze pieczemy na blachach do pizzy, a nie na kamieniu, to przesmarować blachy delikatnie oliwą wyrośnięte ciasto ugnieść kilka razy i podzielić na 4 równe części każdą część rozciągnąć na kształt koła średnicy 30 cm. Ja spłaszczam kulę ciasta, a następnie chwytam bok i obracam w powietrzu, pozwalając by reszta ciasta naciągnęła się pod swoim ciężarem. Obracam w ten sposób, aż uzyskam spód odpowiedniej wielkości. Nie należy używać wałka, a jedynie naciągać ciasto rękami następnie umieścić spody na blachach i ukształtować niewielki rant sos podzielić na 4 równe części, na 4 pizze i posmarować nim powierzchnię ciasta, ale z wyjątkiem rantu na pizzach ułożyć ulubione dodatki, pamiętając by zachować umiar w ilości pizze piec w 250-260°C (lub w najwyższej dostępnej w piekarniku temperaturze) przez ok. 10 min, aż rant ciasta mocno się zarumieni jeśli mamy dodatki, które nie lubią pieczenia, to dodajemy je teraz pizze pokroić i podawać natychmiast. Po pizzy można podać oliwę z oliwek extra virgin
maledem
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

toaletka ... nowoczesna kuchnia - podoba się ? szafka na buty jedzonko do pracy
Zmień tło
do góry