MaJe_CzKa222

Może nie jestem czyimś pierwszym wyborem , ale jestem dobrym wyborem... Może nie jestem bogata, ale jestem cenna... Nie pretenduje do bycia kimś kim nie jestem , ponieważ jestem dobra w byciu sobą. Nie zawsze jestem dumna z rzeczy , które robiłam w prz
MaJe_CzKa222
Moje tablice obserwuje 9078 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
Strona www Facebook Miasto Deutschland
Prezent urodzinowy od Mężusia :) Znakomita warstwowa sałatka makaronowa z ogórkiem, szynką i kukurydzą z dodatkiem sosu czosnkowego


Składniki:


około 1 1/2 szklanki drobnego makaronu, ugotowanego (u mnie gwiazdki)2 ogórki szklarniowe1 pęczek szczypiorku150 g szynki1 puszka kukurydzy konserwowej3 ząbki czosnku2 łyżki majonezumały kubek śmietany 12%sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:


Śmietanę mieszamy z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy. Na dno salaterki wykładamy makaron i smarujemy go 1/2 sosu czosnkowego. Następnie do miski dajemy obrane i pokrojone w kostkę ogórki wymieszane z 3 łyżkami szczypiorku. 

Potem wsypujemy pokrojoną szynkę i smarujemy ją resztą sosu. Na wierzch wykładamy odsączoną kukurydzę i posypujemy ją resztą szczypiorku. pomysł na prezent Zgadzam się ! Nie sprawiedliwy świat
Ockaaa21
Obserwuj

Zszywek: 803   ·   Obserwują ją: 289

Ostatnio dodane:

.... Po to by wziąć rozbieg... '''' ....
fitmamasnooki
Obserwuj

Zszywek: 2   ·   Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

... Piękna zima
booksaremylife
Obserwuj

Zszywek: 95   ·   Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

Bajka. Wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto z masą karpatkową, bitą śmietana i konfiturą wiśniową, które sprawia, że podczas jedzenia przenosi nas w bajeczną krainę. Wymiary blaszki: 24x28 cm Składniki: biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki niecała łyżeczka proszku do pieczenia krem karpatkowy: 1 l mleka 2 op. cukru waniliowego 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki masła 4 jajka 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej warstwa wiśniowa: 500 ml dżemu wiśniowego z kawałkami owoców 4 łyżki soku z pomarańczy 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody bita śmietana: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 2 łyżki cukru pudru poncz do nasączenia: około 1/2 szklanki wody aromat waniliowy lub inny dodatkowo: podłużne biszkopty wiórki kokosowe Przygotowanie: Jajka wbijamy do miski i ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia oraz ucieramy. Gotową masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. na około 25 minut. Następnie przygotowujemy krem karpatkowy. Do 1 szkl. mleka wsypujemy mąki i dodajemy jajka. Wszystko dokładnie rozbijamy trzepaczką, aby nie było grudek. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i masłem. Na wrzące mleko małym strumieniem wlewamy wcześniej rozpuszczone mąki i jajka w mleku. Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło. Całość ponownie zagotowujemy, odstawiamy z ognia i mieszamy tak długo, aż będzie gładka masa. Pozostawiamy masę do wystygnięcia. W garnku podgrzewamy dżem z sokiem z pomarańczy, ale nie gotujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy z dżemem. Studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z śmietan-fixami i cukrem pudrem. Biszkopt nasączamy wodą wymieszaną z aromatem. Następnie wykładamy tężejący dżem. Na wiśniach rozsmarowujemy krem karpatkowy oraz układamy biszkopty. Całość przykrywamy bitą śmietaną i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Najlepsze brownie - wg. Gordona Ramsay'a.245 g gorzkiej, posiekanej czekolady

200 g masła

175 g drobnego cukru do wypieków

125 g brązowego cukru

4 duże jajka ( w temp. pokojowej)

2 łyżeczki ekstraktu z wanilii/kilka kropel aromatu

115 g przesianej mąki pszennej

szczypta soli

dodatkowo 100 g gorzkiej, posiekanej czekolady do posypania.


    Czekoladę z masłem rozpuść w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu. Dodaj cukier i wymieszaj do rozpuszczenia. Lekko przestudź (mieszanka ma być ciepła ale nie gorąca).

Dodaj jajka oraz ekstrakt waniliowy, wymieszaj do jednolitej konsystencji. Wsyp mąkę, sól i znowu wymieszaj.

Przelej ciasto do formy (małej, np. 20x25cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj.

Piecz w 180 stopniach przez ok. 35-40 minut.


  W połowie pieczenia dodaj na górę posiekaną czekoladę, lekko dociskając by przebiła "skorupkę" na cieście i obróć blachę w piekarniku. prosty przepis na tartę brzoskwiniową (klik) Tortilla przepis. Jak zrobić tortille – krok po kroku
Sandra_R
Bydgoszcz, Poland Obserwuj

Zszywek: 2   ·   Obserwują ją: 20

Ostatnio dodane:

tysiące modeli - kliknij w zdjecia a przeniesiesz się do naszego sklepu Zapiekane bułeczki z jajkami  Przygotujcie bułeczki i jajka w takiej samej ilości Odetnijcie górną część bułki (dość płytko), wydrążcie środek bułki aby zrobić miejsce dla jaja.  Włóżcie do środka masło, starty ser, wędlinę, wbijcie jajo.  Posypcie solą, pieprzem i świeżymi ziołami. Zapiekajcie ok 15-20 min w piekarniku w temperaturze 180st. Podawajcie od chwili (piekielnie gorące).
misia122
Limanowa Obserwuj

Zszywek: 0   ·   Obserwują ją: 0

tyniap
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Składniki:

- 1 bagietka

- oliwa z oliwek 

- 3 ząbki czosnku

- 2 pomidory

- 1 cebula

- 80 g sera cheddar

- 100 g sera mozzarella

- oregano


Bagietkę kroimy po skosie na grube kromki, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy je oliwą. Czosnek przeciskamy przez praskę i rozdzielamy go równo na pokroją bagietkę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na kilka minut, aż bagietka się zarumieni. W międzyczasie pomidora i cebulę kroimy w kostkę i razem mieszamy. Złociste bagietki wyciągamy z piekarnika i układamy na nich pomidory z cebulą, na wierch ścieramy sery cheddar i mozzarella, na koniec posypujemy oregano i odstawiamy na kilka minut do piekarnika aż sery się roztopią. Bardzo ważne jest aby "pilnować" piekarnika gdyż bagietka bardzo szybko "łapie kolor".
Like_a_blue_cat
Obserwuj

Zszywek: 10   ·   Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

Morgan. ... The Walking Dead ...
guciodd
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

wielkanocne ciasteczka gwiazdki z szyszek pyszne roladki . Udostępnij Skład: 3 filety z kurczaka szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki) 200 g koncentratu pomidorowego 1 mozzarella 1 łyżka miodu 1łyżka ziół prowansalskich 5 ząbków czosnku sól pieprz olej A oto jak to zrobić: 1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem. 2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut. 3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki. 4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki. 5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku. 6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich. 7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min. Kokardka
Tikusia
Poznań Obserwuj

Zszywek: 0   ·   Obserwują ją: 0

mucha05
Daleko Obserwuj

Zszywek: 731   ·   Obserwują ją: 423

Ostatnio dodane:

brzuchol  ;);) Pomysłowe CIASTO BANANOWO-SZPINAKOWE Z OLEJEM RZEPAKOWYM Składniki: 250 g obranych bananów 250 g serka mascarpone 2 duże garści liści młodego szpinaku 4 jajka 250 g cukru 300 ml oleju rzepakowego 460 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia lukier czekoladowe groszki do dekoracji Sposób przygotowania: W jednym pojemniku rozdrabniamy blenderem na papkę banany, a w drugim liście szpinaku. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą białą masę. Stopniowo dodajemy serek mascarpone i dalej ubijamy. Następnie dodajemy do masy rozdrobnione banany, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie mieszamy. 2/3 ciasta przelewamy do formy (28x15 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną. Do pozostałej 1/3 ciasta dodajemy rozdrobiony szpinak i dokładnie mieszamy. Część zielonego ciasta przekładamy do dwóch foremek na muffinki, a resztę ciasta wylewamy na jasne ciasto i widelcem delikatnie mieszamy gdzieniegdzie obydwa kolory ciasta, tak aby utworzyły się esy floresy. Dużą brytfankę i małe foremki na muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Ciasto pieczemy przez około 50-60 minut, do tzw. suchego patyczka, a muffinki przez około 15-20 minut. Zielone muffinki kruszymy na bardzo drobne kawałki. Wystudzone ciasto polewamy lukrem. Aby przygotować lukier mieszamy około 10 łyżek cukru pudru z 3 łyżkami gorącej wody i odrobiną soku wyciśniętego z cytryny. Zanim lukier zastygnie, posypujemy ciasto zielonymi okruszkami ciasta oraz czekoladowymi groszkami. Smacznego :) Pijana zakonnica
Moonikt
Obserwuj

Zszywek: 8   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

KOTLETY ZIEMNIACZANE Z CHRZANEM


Składniki na 8 sztuk:
1 kg ziemniaków (sałatkowych)
3 jajka
1 łyżeczka chrzanu, polecam Develey
3 łyżki mąki pszennej
1 cebula
3 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie myję, a następnie gotuję w mundurkach. Gdy przestygną, obieram je i ścieram na grubej tarce. Dodaję też jedno ugotowane i też starte tak samo jajko. Cebulę drobno siekam i podsmażam na niewielkiej ilości oleju do zeszklenia. Dorzucam pozostałe dwa surowe jajka, cebulę, chrzan, posiekany szczypiorek i mąkę, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam krótko łyżką, tyle by składniki się połączyły. Z masy formuję 8 kotletów (warto pomoczyć lekko dłonie w zimnej wodzie), obtaczam je w bułce tartej i na średnim ogniu smażę po ok. 5 minut z obu stron. Podaję z porcją chrzanu, szczypiorkiem i sosem czosnkowym. 5 propozycji smoothies.
1. Smoothie na śniadanie: 
Składniki:
5 truskawek
1/2 mango (80 g)
2 łyżki stołowe płatków owsianych (16 g)
1 łyżeczka nasion chia (8 g)
1 szklanka wody kokosowej (200 ml)
Sposób przygotowania:
Umyj truskawki i mango. Pokrój je w drobną kostkę.
Umieść owoce w blenderze, dodaj wodę kokosową i płatki owsiane.
Zmiksuj wszystkie składniki razem aż uzyskają gładką konsystencję.
Przelej napój do ulubionej szklanki i dodaj nasiona chia.

2. Smoothie na drugie śniadanie, by oszukać głód.
Co będzie Ci potrzebne?
sok z 1 cytryny
1 szklanka wody (200 ml)
1/2 szklanki borówek (62 g) – poza sezonem możesz wybrać mrożone owoce
1 szklanka szpinaku (30 g)
1 łyżka stołowa prażonych pestek dyni (8 g)
Co należy zrobić?
Wyciśnij sok z cytryny.
Przelej sok do blendera, dodaj wodę, borówki i szpinak.
Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj prażone pestki dyni.

3. Smoothie do głównego posiłku
Potrzebne składniki
1 szklanka kapusty (67 g)
1 średniej wielkości awokado
5 migdałów
1 szklanka wody kokosowej (200 ml)
Sposób przygotowania
To niezwykle smaczne i pożywne smoothie sprawi, że Twoja zgrabna wymarzona sylwetka będzie o krok bliżej. W dodatku jest to świetne uzupełnienie głównego posiłku dnia – sprawdzi się jako dodatek do sałatki, pieczonego indyka lub łososia, a także do sandwicha.
Umyj kapustę.Umieść ją w blenderze razem z awokado, migdałami i wodą kokosową.
Zmiksuj wszystko – możesz pić smoothie przed, po i do posiłku!

4. Smoothie na podwieczorek: zgrabna sylwetka i płaski brzuch
Co będzie Ci potrzebne?
1 jabłko
1 kiwi
szklanka wody (200 ml)
1 łyżeczka cynamonu (5 g)
łyżeczka miodu (7,5 g)
Co należy zrobić?
Obierz jabłko i kiwi, pokrój owoce w małe kawałki.Umieść owoce w blenderze, dodaj wodę, miód i cynamon.
Zmiksuj i delektuj się smakiem!

5. Oczyszczające smoothie na koniec dnia
Potrzebne składniki
1 gruszka
1 niewielkich rozmiarów banan
1 szklanka wody (200 ml)
1 łyżeczka miodu (7,5 g)

Sposób przygotowania
Umyj i obierz gruszkę. Przekrój owoc na cztery części.Umieść owoc w blenderze razem z obranym bananem i szklanką wody.
Zmiksuj wszystko.     Otrzymany napój dosłódź miodem.

Wybierz przepis, który najlepiej odpowiada Twoim planom i potrzebom i koniecznie sięgaj po któreś smoothie codziennie, aby zgrabna sylwetka przestała być marzeniem, a stała się realnym celem. Dodatkowo dbaj także o inne nawyki żywieniowe i zdrowy tryb życia, a Twoje ciało na pewno będzie Ci wdzięczne. Zapiekanka gyros.
150 g ryżu
1 podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
6 ogórków konserwowych
1 czerwona papryka
pół puszki kukurydzy konserwowej
150 g żółtego sera
3 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz, przyprawa do gyrosa, papryka ostra

Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko. Kurczaka opłukać, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kosteczkę. Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni na złocisty kolor. Następnie doprawić je solą, pieprzem, papryką ostrą oraz przyprawą do gyrosa. Z majonezu, ketchupu, śmietany oraz czosnku robimy sos. Naczynie żaroodporne wysmarowujemy margaryną i rozkładamy równomiernie ryż. Następnie wykładamy kurczaka, polewamy go połową sosu i posypujemy połową tartego sera. Warzywa kroimy w kosteczkę i układamy w naczyniu. Polewamy resztą sosu i posypujemy resztą sera. Tak przygotowaną zapiekankę zapiekamy temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Smacznego :) 2 op świeżego szpinaku
6-8 płat lasagne
3-4 łyżki oliwy
1 cebula drobno posiekana
2 ząbki czosnku
kilka plastrów prosciutto
250 g sera gorgonzola
pieprz
sól 

Sos beszamelowy:
4 łyżki masła
3 łyżki mąki
600 ml mleka
2 liście laurowe
100 g startego parmezanu (zastępuję startym serem mozzarella)
kilka kropel soku z cytryny

W garnku osolonej wody gotujemy płaty lasagne.
Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy posiekaną cebulę wraz z rozgniecionym czosnkiem. Dodajemy zblanszowany szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy 7 min. Dodajemy kawałki sera gorgonzola. Plastry prosciutto kroimy na cienkie kawałki i podsmażamy.
Sos beszamelowy: w rondlu rozpuszczamy masło dodając mąkę. Mieszamy. Zmniejszamy ogień i stale mieszając stopniowo dodajemy mleko oraz liście laurowe. Ostudzamy. Dodajemy starty parmezan i doprawiamy szczyptą soli oraz kilkoma kroplami soku z cytryny lub octu winnego.
Na natłuszczonym spodzie żaroodpornego naczynia, układamy ugotowane płaty lasagne. Pokrywamy szpinakiem oraz podsmażoną prosciutto. Przykrywamy sosem beszamelowym, posypujemy startym serem i nakładamy kolejne płaty. Czynność tę powtarzamy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty lazanii. Dodatkowo możemy posypać startym serem parmezanem lub mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika do 180 st i pieczemy 15 min.
rebelgirl19
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 330   ·   Obserwują ją: 171

Ostatnio dodane:

idealne ombre Fasolowe brownie <3 przysięgam, że nie czuć grama fasoli a jedynie cudowną czekoladę! Więcej przepisów po kliknięciu w zdjęcie :) Składniki:

1 kg ziemniaków

250 g żółtego sera

1 jajko

250 ml śmietany kremówki 30 %

1 łyżka masła

sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Śmietanę ubijamy i delikatnie mieszamy z przyprawami i roztrzepanym jajkiem. Prostokątną formę smarujemy masłem lub olejem, układamy warstwami ziemniaki i cienkie plasterki żółtego sera. Powtarzamy warstwy, na samej górze układamy plasterki ziemniaków i zalewamy potrawę bitą śmietaną z przyprawami. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez 40–50 minut. W podobny sposób możemy przyrządzić zapiekankę, używając zamiast żółtego sera, serków topionych. Jest to jednak, moim zdaniem wariant mniej smaczny.
joto
Obserwuj

Zszywek: 0   ·   Obserwują ją: 4

KorneliusPierzasty
Obserwuj

Zszywek: 5   ·   Obserwują go: 10

Ostatnio dodane:

... lazienka lazienka Zastosowanie skrzynek
klaudia08
Obserwuj

Zszywek: 532   ·   Obserwują ją: 91

Ostatnio dodane:

... .... salon ....
finona
Dębica Obserwuj

Zszywek: 1222   ·   Obserwują ją: 679

Ostatnio dodane:

Prezent dla faceta Moja druga ulubiona fryzurka która zawsze wygląda świetnie!  ♡ Zawieszka TIR Sałatka Pieczarkowa  Składniki: 500 g pieczarek 3 cebule ( ok. 200 g ) 3 ugotowane na twardo jajka 4 ogórki konserwowe ( ok. 200g) natka pietruszki 3 - 4 łyżki majonezu 2 - 3 łyżeczki musztardy sól, cukier do smaku  Wykonanie: Pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki gotujemy ok. 5 minut, odcedzamy i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Cebule kroimy w półtalarki, sparzamy, odcedzamy i również odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Tak przygotowane składniki mieszamy, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę, sól i cukier do smaku. Przygotowujemy ją na kilka godzin przed podaniem.
koliflawer
Obserwuj

Zszywek: 483   ·   Obserwują ją: 26

Ostatnio dodane:

ławka z wierzbowych patyków. oczyszczanie organizmu śmieszne ...
Adrienette
Obserwuj

Zszywek: 4   ·   Obserwują ją: 7

Ostatnio dodane:

XDD Ok? XD Kwiatuszki :3 xD miraculum
ni191006
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

Sałatka z tortellini i serem

Składniki:
opakowanie tortellini
czerwona papryka
ogórek długi
puszka kukurydzy
pęczek szczypiorku
100 g sera żółtego
3 łyżki majonezu
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w cienkie i krótkie paseczki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Szczypior opłukać i drobno posiekać. Ser żółty pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce.
W miseczce wymieszać tortellini, ser, paprykę, ogórka, kukurydzę i szczypiorek. Majonez wymieszać z jogurtem i doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki i delikatnie wymieszać. Piękne! sombre :) ...
krzys33kutno
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Kalendarz urodzinowy
inspiracjanazszywce
wszechświat który... Obserwuj

Zszywek: 223   ·   Obserwują ją: 302

Ostatnio dodane:

zwracajcie na to uwagę. .. Ten symbol oznacza termin ważności waszych kosmetyków. .. Ciekawe czy wygodne :P spódnica łowicka Zostały 2 miesiące do wakacji i pewnie większość budzi się rano z myślą: o cholera, od jutra biorę się za siebie bo jak ja się pokażę na plaży? Nie mogę nawet spojrzeć w lustro a co do dopiero wyjść przed większe grono odbiorców.. Największą Twoją głupotą jeżeli należysz do tych osób jest robienie formy na lato. Gdzie byłaś do tej pory? Nie widziałaś co się z Tobą dzieję? Nie patrzyłaś w lustro? Czy udawałaś, że wcale nie wyglądasz tak jak to odbicie w lustrze? Nie mów tylko, że gdyby zima trwała cały rok a ty nie miałabyś okazji do publicznego pokazywania ciała nic byś ze sobą nie zrobiła... Obudziłaś się w ostatnim możliwym czasie i myślisz że zrobisz formę życia przez 60 dni? Sory, leje kubeł zimnej wody na twoją głowę i mówię Ci głośno: NIESTETY ZA PÓŹNO. Nie za późno na zmiany, nie za późno na wzięcie się za siebie, nie za późno na podjęcie walki. Na to zawsze będziesz miała czas ale niestety musisz pogodzić się z tym, że te wakacje nie będą należały do Ciebie. Myślisz sobie: zarąbiście, kolejne wakacje a ja wyglądam za przeproszeniem jak gówno. Sama widzisz.. Co by było gdybyś tą dobrą decyzję o zmianach podjęła 12 miesięcy temu? Nie, też nie zrobiłabyś formy życia bo na to pracuje się latami ale miałabyś wymarzony widoczny gołym okiem efekt. Efekt z którego byłabyś zadowolona i który nakręcał by Cię do dalszego działania. Przyznaj szczerze jaki miałaś plan. Trenować 6 razy w tyg. Być na dietach mimo płaczu, niezadowolenia, ciągłej męczącej walki samej z sobą by tylko wytrzymać te 2 miesiące a potem zaczną się wakacje i znów wszystko będzie Ci wolno, bo przecież zasłużyłaś, ciężko na to pracowałaś.. I jak myślisz we wrześniu co zobaczysz patrząc w lustro? No właśnie. Tak działa sezonowe odchudzanie, trenowanie i całe chwilowe zarajanie fitlifestyle'm Pewnie nasuwa Ci się myśl, że skoro i tak już nie zdążysz to po co się męczyć, walić to jak i tak nic z tego nie będzie. I tu właśnie się grubo mylisz. Tu właśnie gubi Cię te błędne myślenie o którym pisałam w poprzednich zszywkach. Dopóki tego nie zmienisz, zawsze będziesz w tym samym punkcie. Nawet jeśli posuniesz się kilka kroków naprzód, twoje myślenie i tak sprowadzi Cię do pionu. Skontroluj to. Przecież to ty układasz swoje życie. To od Ciebie zależy jak będziesz wyglądać za jakiś czas. Reszta w komentarzu pod postem bo tu mam ograniczenie. Zdjęcia dzieli ok. ponad 1 msc Plan dietetyczny/treningowy: mmmciafit@gmail.com Ig: _blueberrry_
Tuuusiaaaa
Obserwuj

Zszywek: 293   ·   Obserwują ją: 105

Ostatnio dodane:

z chupa chups'ów ciastka robi się bardzo prosto i bez pieczenia :P szklanka płatek, szklanka cukru, kakao i trochę masła 100 g i trochę mleka i to wszystko zagotować, wszystko rozkładamy na papierze i czekamy aż wystygnie i zastygnie teraz już wiecie ;) Bułeczki nadziewane pieczarkami - na śniadanie lub kolację
Tajemnicza29
Łódź Obserwuj

Zszywek: 85   ·   Obserwują ją: 73

Ostatnio dodane:

Co myślicie ? *.* Które się wam podobają ? *_* Cudo <3 Lubicie New Balance ? *_*
AloeveraForever
Łódź Obserwuj

Zszywek: 47   ·   Obserwują ją: 85

Ostatnio dodane:

Pora na obiadek :) A do obiadu solidna porcja witamin i minerałów, czasami zdrowa dieta nie wystarczy dlatego warto wspomóc ją przemyślaną suplementacją. 
Forever Calcium to wsparcie zdrowych kości w tym również zębów. 
Z wiekiem zdolność organizmu do przyswajania wapnia może maleć. 
 Ten produkt został zbilansowany tak, aby dostarczać organizmowi znaczących ilości wapnia, magnezu, cynku, manganu, miedzi oraz witamin C i D, by przyczyniać się do zachowania właściwej struktury i funkcji kości. Dodatkowa wzmocni twoje zęby, skórę, włosy i paznokcie. 
Warto spróbować, przy zakupie Forever Calcium mogę zaoferować atrakcyjny rabat. 
Kontakt: zaneta.forever@gmail.com Bo najważniejsze to nie zapominać o UŚMIECHU :) Właśnie tak powstaje najcenniejszy składnik produktòw FOREVER czysty miąższ aloesowy. Jak widać sama natura od plantacji, przez roślinę, bo esencją aloesu jest właśnie jego miąższ, który uzyskujemy po przez ręczne filetowanie dojrzałego liścia, oddzielając skórę od miąższu. Skórka aloesowa jest produktem ubocznym, którym nawozimy pola, nie jest składnikiem produktów, ponieważ zawiera uczulające substancje. Kupując produkty innych firm, zwracajcie uwagę, czy produkty "aloesowe" faktycznie mają w składzie miąższ a nie np. cały liść ze skórą, albo jeszcze gorzej wyciąg ze sproszkowanej rośliny zakonserwowany alkoholem.Zwracajmy również uwagę, na którym miejscu jest umieszczony w składzie, czyli ile aloesu jest w produkcie o nazwie "aloesowy". Są to bardzo istotne różnice, na które trzeba zwracać uwagę, aby sobie nie zaszkodzić i nie wyrzucać pieniędzy w błoto. Bądźmy świadomymi konsumentami i nie dawajmy przyzwolenia na bylejakość oferowanych nam produktów.
anja91
Kraków Obserwuj

Zszywek: 10   ·   Obserwują ją: 3

Ostatnio dodane:

Mini pączki:

SKŁADNIKI:
1kg mąki
10dag drożdży
6 żółtek
1/2 litra mleka
10dag cukru
1 jajko
50ml spirytusu
1 cytryna
10dag masła
1 cukier waniliowy
szczypta soli
słoik konfitury, marmolady lub powideł (wg. uznania i smaku)
kandyzowana skórka z pomarańczy lub cytryny
ok. 1 kg smalcu do smarzenia

WYKONANIE:
Drożdże utrzeć z łyżką cukru, dwiema łyżkami mąki i połową szklanki mleka, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.Do miski przesiać mąkę, wymieszać z rozczynem, dodać żółtka utarte z cukrem oraz jedno jajko, resztę mleka, skórkę otartą z cytryny, sok cytrynowy, cukier waniliowy, alkohol i szczyptę soli,wymieszać, połączyć z rozpuszczonym, ale nie gorącym masłem, zagnieść ciasto i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce.
Z ciasta formować placki i dodawać do środka po pół łyżeczki konfitury, zalepiać i delikatnie formować pączki. Ułożyć na stolnicy obsypanej mąką i przykryć ściereczką, i ponownie zostawić na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Rozgrzać smalec, pączki piec z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Polukrować i obsypać skórką z cytryny.
Najlepiej będzie pasował lukier cytrynowy:
25dag cukru pudru
4 łyżki gorącej wody
sok z jednej cytryny "Sernik z budyniem
Składniki:
Ciasto kruche 
1 pełna szklanka mąki pszennej
¼ kostki margaryny kostkowej np.Palmy lub 100 g masła roślinnego
3 żółtka
½ szklanki cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
masło do posmarowania formy
Masa serowa:
1 kg sera trzykrotnie mielonego w wiaderku bądź w 4 kostkach po 250 g
6 żółtek
9 białek
120 ml oleju roślinnego – nie więcej niż ½ szklanki
2 budynie śmietankowe



1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
1 opakowanie olejku śmietankowego – 10 ml (opcjonalnie) 
Dodatkowo:
forma do pieczenia o wymiarach 25 x 36 cm 
Sposób przygotowania:
Ciasto kruche: 
Białka oddzielić od żółtek (białka pozostawić do masy serowej). 
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche i wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa:
Białka ubić wraz z cukrem na sztywną pianę.
Do dużego naczynia przełożyć ser, dodać 6 żółtek i ucierać na średnich obrotach miksera. Następnie dodawać porcjami olej, 2 budynie, olejek śmietankowy i mleko cały czas mieszając.
Na koniec stopniowo dodawać ubite białka z cukrem stale mieszając łyżką w jednym kierunku.
Wykończenie: 
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować. 
Formę wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą bądź wyłożyć papierem do pieczenia, po czym rozłożyć na niej ciasto. Następnie przelać masę serową (jest dość rzadka). Sernik wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 45 – 50 minut, aż wierzch będzie wyraźnie zarumieniony."

Źródło gotowaniezestylem.pl ... ...
krzuczcamii
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 65   ·   Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

*,* subtelnie *,* delikatne :* coś pięknego ;)
asiamakochasia12
... Obserwuj

Zszywek: 27   ·   Obserwują ją: 26

Ostatnio dodane:

Przygoda Życie! ❤️❤️❤️
wero_nika18
Olsztyn Obserwuj

Zszywek: 1522   ·   Obserwują ją: 2361

Ostatnio dodane:

KRUCHY TORT KRAKOWSKI staropolski torcik morelowy Składniki: - 1 bagietka - oliwa z oliwek  - 3 ząbki czosnku - 2 pomidory - 1 cebula - 80 g sera cheddar - 100 g sera mozzarella - oregano Bagietkę kroimy po skosie na grube kromki, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy je oliwą. Czosnek przeciskamy przez praskę i rozdzielamy go równo na pokroją bagietkę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na kilka minut, aż bagietka się zarumieni. W międzyczasie pomidora i cebulę kroimy w kostkę i razem mieszamy. Złociste bagietki wyciągamy z piekarnika i układamy na nich pomidory z cebulą, na wierch ścieramy sery cheddar i mozzarella, na koniec posypujemy oregano i odstawiamy na kilka minut do piekarnika aż sery się roztopią. Bardzo ważne jest aby "pilnować" piekarnika gdyż bagietka bardzo szybko "łapie kolor". Sałatka z makaronem i tuńczykiem. Kliknij w zdjęcie i zobacz przepis. Placki jogurtowe z truskawkami kładniki, około 16 placków: • 250 g jogurtu greckiego lub naturalnego • 2 duże jajka • 2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła • 2 - 3 łyżki cukru • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • mała szczypta soli • kilka truskawek Dodatki: np. cukier puder, bita śmietana, syrop klonowy, posłodzona gęsta śmietana 12% Przygotowanie: W misce wymieszać lub zmiksować jogurt z jajkami i 2 łyżkami oleju, dodać cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników w gładką i jednolitą masę. Rozgrzać patelnię (np. naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką) i nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując odstępy (placki urosną podczas smażenia, więc jednorazowo można smażyć ich 4 sztuki). Placki smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (około 2,5 minuty). Gdy placki podrosną (mniej więcej w drugiej połowie smażenia) włożyć w każdego placka po 2 grubsze plasterki truskawki. Przewrócić placki na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2,5 minuty lub trochę krócej. Przed smażeniem następnej partii placków patelnię dobrze jest wyczyścić ręcznikiem papierowym lub gąbką. Posypać cukrem pudrem. Można też podawać z bitą śmietaną, syropem klonowym.
CassandraFollow
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 5   ·   Obserwują ją: 30

Ostatnio dodane:

klasa ♥ jakieś porady dla "świeżych" właścicieli małych kotów? szukam motywacji :D jacyś fani Dramione? ❤️
Zmień tło
do góry