MaJe_CzKa222

Błędy też się dla mnie liczą . Nie wykreślam ich ani z życia ani z pamięci . I nigdy nie winię za nie innych!
MaJe_CzKa222
Moje tablice obserwuje 7171 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
Strona www Facebook Miasto Deutschland
kotlety z kurczaka, pieczarek i sera, przepis po kliknięciu w zdjęcie. świetna stylizacja /// pierś z kurczaka innaczej Składniki :

1 duża czerwona papryka

1 średni ogórek zielony

puszka kukurydzy

3 jajka

słoiczek selera marynowanego

majonez + jogurt

sól, pieprz

Przygotowanie :

Jajka, ogórek i paprykę kroimy w drobną kostkę

Kukurydzę odsączamy, selera odsączamy i odciskamy z zalewy

Składniki łączymy mieszając dokładnie, dodajemy sól i pieprz do smaku

Zalewamy mieszanką majonezu i jogurtu, mieszamy ponownie.

Smacznego !
agataseweryn
Obserwuj

Zszywek: 226   ·   Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

Domowe babeczki czekoladowe z masłem orzechowym Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Sałatka z kurczakiem i serem camembert, przepis po kliknięciu na zdjęcie. Kurczak po włosku w pomidorach z mozarellą, przepis po kliknięciu na zdjęcie. faszerowane papryki mięsem mielonym... pyszności
magdanat
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

... Zimowa Warszawa Taką tylko większą zamontuję niedługo u syna :) ---
Kindzi
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 28

Ostatnio dodane:

...
zeusbo
Słubice, Poland Obserwuj

Zszywek: 475   ·   Obserwują go: 348

Ostatnio dodane:

Magdalena Wojciechowska, Nieskończoność M.YŚLI Paulina Hofman Świetne info! <3 <3 <3 Black
Magdaaa582
Obserwuj

Zszywek: 11   ·   Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

:))) Tarta z bananami i kremem budniowym - Składniki na spód: 350 g ciasteczek Hit kakaowe 100 g masła Składniki na krem budyniowy 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 2 duże żółtka 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka żelatyny 2 duże banany sok z 1 cytryny 20 g mlecznej czekolady Ciasteczka zmielić w blenderze, dodać roztopione masło i wymieszać aby powstał z ciasteczek „mokry piasek”, masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i utworzyć z ciastek boki o wysokości 2 – 3 cm. Schłodzić w lodówce. W 200 ml mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, cukier i dokładnie wymieszać, resztę zagotować i wlać mieszaninę, zagotować, zdjąć z gazu. Budyń przełożyć do plastikowej miseczki, przykryć z góry folią spożywczą żeby nie pojawił się kożuch i odstawić do ostygnięcia. Kiedy będzie zimny utrzeć z łyżką masła i wyłożyć na ciasteczkowy spód. Banany pokroić w plasterki i wymoczyć dokładnie z każdej strony w soku wyciśniętym z cytryny i układać na wierzchu budyniu. Wstawić do lodówki na czas przygotowania bitej śmietany. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na banany, wyrównać z góry. Czekoladę rozpuścić, włożyć do foliowego woreczka, odciąć mały rożek i zrobić ozdobną kratę na wierzchu bitej śmietany. Składniki na około 30 ciastek: 150 g orzeszków ziemnych prażonych (niesolonych) 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody garstka posiekanych orzeszków ziemnych prażonych (solonych) do posypania Orzeszki ziemne i cukier puder umieścić w malakserze. Miksować, przez kilka minut, by orzechy całkowicie zamieniły się w mąkę (uwaga: nie za długo, inaczej zacznie wydzielać się nich olej i otrzymacie orzechową pastę!). Dodać 60 g białek, dokładnie wymieszać. W misie miksera umieścić dodatkowe 60 g białek (misa powinna być sucha, bez śladów tłuszczu, białka idealnie oddzielone od żółtek). Obok w małym kubeczku przygotować 35 g cukru. W małym garnuszku umieścić 150 g cukru i 50 ml wody. Wymieszać, zagotować. W garnuszku umieścić termometr cukierniczy i gotować na średniej mocy palnika (ważne: nie mieszając ani razu!) do osiągnięcia na nim temperatury 118ºC (245ºF). W międzyczasie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100ºC (210ºF) zacząć ubijać białka. Białka ubijać jak na bezy - do sztywności, pod koniec miksowania dosypując cukier, łyżeczka po łyżeczce, cały czas miksując. Gdy syrop osiągnie wymaganą temperaturę natychmiast ściągnąć go z palnika i powoli, cienką strużką wlewać syrop cukrowy do ubijanych białek (ubijamy na razie na małych obrotach - tylko podczas wlewania syropu cukrowego, by nie znalazł się na ściankach misy, ale w samych białkach, następnie obroty zwiększamy do maksymalnych), nie zaprzestając miksowania. Miksowanie kontynuować przez 5 - 8 minut do wystudzenia bezy. Gotową włoską bezę dodawać do przygotowanej masy orzechowej, w trzech turach, dokładnie mieszając. Masa będzie robiła się rzadsza z każdym zamieszaniem, a w rezultacie powinna swobodnie opadać ze szpatułki w postaci gęstej, błyszczącej wstążki. Uwaga: zbyt długo mieszana masa może spowodować rozlewanie się makaroników na macie; zbyt krótko - ciasto będzie zbyt gęste. To jest najtrudniejszy etap w wykonaniu makaroników na bezie włoskiej. Blachę do ciasteczek wyłożyć matą teflonową lub niewoskowanym papierem do pieczenia (będą potrzebne przynajmniej 3 blaszki). Gotowe ciasto makaronikowe przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Trzymając tylkę prostopadle do blachy wyciskać na blachę makaroniki o średnicy około 3 cm (mini - makaroniki około 2 cm), pozostawiając pomiędzy nimi spore odstępy. Oprószyć posiekanymi drobno orzeszkami. Odstawić makaroniki do... ...
nika_0_0_3
Obserwuj

Zszywek: 32   ·   Obserwują ją: 19

Ostatnio dodane:

Składniki na 12 babeczek:

160 g masła120 g drobnego cukru do wypieków165 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii3 łyżki mleka50 g mlecznej czekolady, posiekanej na drobne kawałkiponadto: batoniki kinder bueno do nadziania babeczek (niekoniecznie) + do dekoracji

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek przesiać, odłożyć. 

W misie miksera utrzeć masło z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając na gładką masę po każdym dodaniu. Dodać pastę z wanilii, mleko i zmiksować. 

Do powstałej masy dodać odłożone przesiane suche składniki. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Na sam koniec wmieszać kawałki czekolady.

Formę do 12 muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto rozdzielić pomiędzy papilotki, wyrównać. W środek każdej babeczki wcisnąć kawałek batonika (niekoniecznie).

Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 minut (bez termoobiegu) lub chwilę dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce.

Krem z serka kremowego:

2 opakowania serka kremowego philadelhpia (każde opakowanie 200 g)2 łyżki nutelli

W misie miksera umieścić schłodzony serek kremowy dodać nutellę ze słoiczka i zmiksować do otrzymania gładkiego kremu, nie dłużej. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Krem wycisnąć na babeczki wedle swojej fantazji :-). Na wierzch każdej babeczki położyć kawałek Kinder Bueno, ozdobić zygzakami z nutelli (zygzaki wyciskamy z woreczka lub rękawa z odciętą końcówką).

Przechowywać w lodówce. HIT Czekoladowe kubeczki z kremem z bitej śmietany i mascarpone :)

Czekoladowe kubeczki: Nadmuchaj balon do pożądanej wielkości. Takiej, jaka powinna być Twoj czekoladowy kubek. Rozpuść czekoladę.
Natłuść balon oliwą. Balon powinien być tłusty, oliwa nie powinna z niego ściekać.
Gotowa do użycia czekolada nie powinna być gorąca, ale powinna mieć płynną konsystencję. W takiej czekoladzie zanurz balon, czekolada powinna chwycić się balonu. Wyjmij balon z czekolady i postaw go na papierze pergaminowym lub woskowym. Przytrzymaj i pozostaw na kilka minut. Niewielka ilość czekolady ścieknie w dół, tworząc podstawkę czekoladowej miseczki. Dopiero wtedy możesz puścić balon, aby sam stał. Włóż balon z czekoladą do lodówki, aby czekolada całkowicie zastygła i stwardniała. Gdy czekolada będzie idealnie twarda wyjmij balon z lodówki. Delikatnie wyjmij balon z czekolady. Może się ona złamać, szczególnie na brzegach, więc bardzo uważaj. Jeśli tak się stanie połóż miseczkę na papierze woskowym na rozgrzanej patelni, aby roztopić jej brzegi i je wyrównać. Poczekaj, aż czekolada zastygnie ponownie wkładając miskę do lodówki. Potem odseparuj ją od papieru.
Ucho do kubka zrobisz z roztopionej czekolady, wylewając kształt ucha na pergamin i zostawiając do zastygnięcia.

Krem z bitej śmietany i mascarpone:
Składniki:
250-500 g kremowego sera (np. mascarpone lub philadelphia)
Bita śmietana:
500 ml śmietany kremówki (schłodzona przez kilka godzin na najwyższej/najchłodniejszej półce lodówki)
½ Szklanki cukru pudru
Krok 1
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec miksowania dodając cukier puder.
Krok 2
Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo kremowy ser i na niewysokich obrotach miksera łączymy całość w krem o lekkiej konsystencji. Krem chłodzimy 2 godziny w lodówce.  
Gotowe kubki czekoladowe wypełnij tak przygotowanym kremem. Możesz udekorować według uznania, posypką, wiórkami czekoladowymi lub owocami. Smacznego! :) Ciasto oreo przepis bez pieczenia Kotleciki z jajek i ryżu

Składniki :
6 jajek
garść żółtego startego sera
1 cebula
1 szklanka ugotowanego ryżu
1 pęczek szczypiorku
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Ugotuj na twardo 5 jajek, ostudź. Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojoną cebulę. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj surowe jajko, żółty ser ,podsmażona cebulę, pokrojony szczypiorek i ryż. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
pati230507
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Oryginalne włoskie ciasto na pizzę i sos Składniki na 4 okrągłe pizze o średnicy 30 cm ciasto: 600 g mąki włoskiej typ 00 365 ml ciepłej wody 24 g drożdży 1 i 1/2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru do podsypywania mąka włoska typ 00 sos: puszka pomidorów 400 g 1 łyżka oliwy 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki soli * zobacz jakie rodzaje pizzy możesz przyrządzić, wybierając odpowiednie dodatki do bazowego ciasta i sosu. Wykonanie z podanych ilości składników ciasta odjąć 1/3 szklanki wody i łyżkę mąki, dodać cukier, wkruszyć drożdże i dobrze wymieszać. Odstawić na 10 do 15 minut, aż rozczyn urośnie w dużej misce umieścić mąkę, rozczyn, wodę, oliwę i sól. Wymieszać składniki, a następnie dobrze i długo wyrabiać ciasto – aż stanie się elastyczne i gładkie. Potrzeba na to ok 15 minut wyrobione ciasto umieścić w misce, przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić objętość w międzyczasie zrobić sos: przecisnąć przez praskę ząbek czosnku i przesmażyć go na oliwie dosłownie kilka chwil, a następnie dodać resztę składników sosu. Sos gotować na wolnym ogniu przez minimum 40 min. żeby mocno się zredukował i zgęstniał. Na koniec zmiksować sos blenderem jeśli pizze pieczemy na blachach do pizzy, a nie na kamieniu, to przesmarować blachy delikatnie oliwą wyrośnięte ciasto ugnieść kilka razy i podzielić na 4 równe części każdą część rozciągnąć na kształt koła średnicy 30 cm. Ja spłaszczam kulę ciasta, a następnie chwytam bok i obracam w powietrzu, pozwalając by reszta ciasta naciągnęła się pod swoim ciężarem. Obracam w ten sposób, aż uzyskam spód odpowiedniej wielkości. Nie należy używać wałka, a jedynie naciągać ciasto rękami następnie umieścić spody na blachach i ukształtować niewielki rant sos podzielić na 4 równe części, na 4 pizze i posmarować nim powierzchnię ciasta, ale z wyjątkiem rantu na pizzach ułożyć ulubione dodatki, pamiętając by zachować umiar w ilości pizze piec w 250-260°C (lub w najwyższej dostępnej w piekarniku temperaturze) przez ok. 10 min, aż rant ciasta mocno się zarumieni jeśli mamy dodatki, które nie lubią pieczenia, to dodajemy je teraz pizze pokroić i podawać natychmiast. Po pizzy można podać oliwę z oliwek extra virgin
maledem
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

toaletka ... nowoczesna kuchnia - podoba się ? szafka na buty jedzonko do pracy
Astrid91
Obserwuj

Zszywek: 5   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Cebulkę, czerwoną fasolkę, szczypiorek, kukurydzę i czerwone pomidorki (z puszki) podsmażamy na głębokiej patelni. Dodajemy ok szklanki kaszy jaglanej i szklankę bulionu. Gotujemy ok 10-15 min pod przykryciem. Dodajemy ulubione przyprawy (wskazana jest papryka chilli) i trochę soku z limonki. Dusimy jeszcze 5 min i gotowe! Tarta z owocami i kremem bazyliowym

♡ciasto
125 g maki
60 g zimnego masła
30 g cukru pudru
1 żółtko
2 łyżki kakao

♡krem bazyliowy
3 łyżki cukru
1 łyżeczka wody
garść świeżej bazylii
sok i skórka z 1 cytryny
350 g serka mascarpone
owoce do ozdoby

Nagrzewamy piekarnik do 180C. Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Łączymy mąkę z cukrem i kakao. Dodajemy zimne masło oraz żółtko i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy folią i chłodzimy w lodówce przez ok. 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy i wyklejamy nim podłużną formę do tarty o wymiarach ok. 33×9 cm. Przykrywamy ciasto folią aluminiową i obciążamy. Pieczemy przez 15 minut, wyjmujemy i delikatnie zdejmujemy obciążenie i wkładamy do piekarnika na kolejnych 5 minut. Wyjmujemy i studzimy.
Zabieramy się za krem bazyliowy. Cukier rozpuszczamy z wodą. Dodajemy drobno posiekaną bazylię, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Mascarpone ucieramy z sokiem i skórką z cytryny. Wlewamy przez sitko syrop cukrowy z bazylią i dokładnie mieszamy. Wykładamy na ostudzony spód, a wierzch dekorujemy owocami. Schładzamy w lodówce przed podaniem. work place dobry pomysl.
bomasa
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Bagietka imprezowa... Super jedzonko na domówkę :) Składniki: 1 bagietka, 125 g śmietankowego serka naturalnego, 1/2 papryki, 1 kiełbaska jałowcowa, 1 łyżka posiekanej pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, sól, pieprz. Z bagietki odkrawamy piętkę i wyjmujemy środek np. za pomocą metalowych szczypiec. Paprykę i kiełbaskę siekamy w drobną kostkę.Do miseczki wykładamy serek, dodajemy posiekaną paprykę, kiełbaskę i zioła. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masą nadziewamy bagietkę. Podajemy pokrojoną w grubsze plasterki. Smacznego!
black_love
Obserwuj

Zszywek: 21   ·   Obserwują go: 0

Ostatnio dodane:

i tak zrobie:)☆ Coś na wiosnę ;) ... ..,.
semina
Górki Wielkie Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

hamak/siedzonko/huśtawka DIY ;D
ZDR
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

...
Kingaa14
Bisztynek Obserwuj

Zszywek: 3   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

CIASTO BANANOWE

Ciasto:
300 g cukru
5 jajek
125 ml oleju
125 ml wody
200 g mąki pszennej
3 łyżki kakao 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie serowe :
8 bananów
100g cukru
sok z cytryny plus trochę soku do skropienia bananów

500 g twarogu z wiaderka lub dobrze zmielonego
5 płaskich łyżeczek żelatyny w proszku
400 ml słodkiej śmietany 30%
Polewa:


150 g gorzkiej czekolady
25 g margaryny
200 g słodkiej śmietany 30%
kawałek czekolady do starcia (pół tabliczki, może być również gorzka)
PRZYGOTOWANIE

Jajka ubijamy z cukrem. Dodając stopniowo olej i wodę. Kakao, mąkę i 

proszek do pieczenia, wymieszać i dodać do masy jajecznej, delikatnie mieszając. Ciasto wyłożyć do prostokątnej (średniej wielkości formy)wysmarowanej margaryną lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 15 min. w temperaturze 220°C Ostudzić. Banany obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na cieście. 


PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ

Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny. Banany skropić sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać, aż się rozpuści. Dodawać po łyżce kremu serowego i wymieszać. Śmietanę ubić i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na banany przekrojone na pół i ułożone na cieście. Ciasto wstawić do lodówki na ok 3 godz. Przygotować polewę. Czekoladę i margarynę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać śmietanę i wymieszać. Polewę wylać na ciasto i pozostawić . Część czekolady zetrzeć na grubej tarce. Posypać boki. Ciasto wstawić do lodówki. Sałatka z kurczakiem i słodkim jogurtowym sosem

kapusta pekińska (około 1 i 1/2 kubka posiekanej kapusty)
1/2 średniego, zielonego ogórka
2 małe pomidory
2 łyżki posiekanej drobno cebuli
kilka zielonych oliwek
1/2 jabłka
2 rzodkiewki
100 ml kremowego jogurtu naturalnego
2 łyżeczki soku z cytryny
szczypiorek
1 łyżeczka miodu 
---------- 
130 g piersi z kurczaka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka ostrej musztardy
1/2 łyżeczki ostrej papryki

Dzień przed przygotowaniem sałatki kroimy piersi z kurczaka w sporą kostkę i w miseczce zalewamy marynatą z miodu, musztardy i ostrej papryki, przechowujemy przez noc w lodówce.

Kapustę siekamy i opłukujemy na sitku, dodajemy na nie również umyte i pokrojone pomidory,
aby trochę obciekły.

Ogórka i rzodkiewkę kroimy wzdłuż a następnie na cienkie plasterki (połówki).
Oliwki przekrawamy w pół, a cebulę bardzo drobno siekamy.
Wszystkie warzywa wkładamy do sporej miski i dodajemy również pokrojone w sporą kostkę jabłko.

W kubeczku łączymy jogurt z łyżeczką miodu, sokiem z cytryny oraz sporą ilością posiekanego szczypiorku, mieszamy dokładnie i zalewamy sałatkę.

Na patelni podsmażamy kawałki kurczaka i dodajemy do reszty składników -
całość dokładnie łączymy z sosem. Cudowne *.*
Oluacik
Lublin Obserwuj

Zszywek: 145   ·   Obserwują ją: 81

Ostatnio dodane:

moze komus sie przyda :)) ............ prawda!!! Kto podejmie ...?
U mnie pierwsze efekty już są ... xD
Gosiak01
Grójec Obserwuj

Zszywek: 1618   ·   Obserwują ją: 2328

Ostatnio dodane:

*** *** *** ***
petra521
BP Obserwuj

Zszywek: 15   ·   Obserwują ją: 74

Ostatnio dodane:

... Takie prawdziwe... Toaleta, a raczej logika w Państwowej Szkole Wyższej :D :D Każda kobieta powinna mieć taki swój pokoik
Tygrysek24
Ostrowiec Św. Obserwuj

Zszywek: 1602   ·   Obserwują ją: 907

Ostatnio dodane:

° ° NAILS ° ° KRĄŻKI CEBULOWE
Składniki:
3 średniej wielkości cebule
3 łyżki mąki pszennej
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka ostrej papryki
duża szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
1/3 szklanki mleka
1 jajko
bułka tarta 
olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Obieram cebule, po czym kroję je w plastry grubości ok. 0,5 cm (odcinam końcówki, te się nie przydadzą). Plastry przekładam do miski z ciepłą wodą o zostawiam je w niej na kilka minut, a potem delikatnie oddzielam pojedyncze krążki. Mąkę mieszam w miseczce z solą, papryką i pieprzem. Dwie łyżki mąki z przyprawami przekładam do oddzielnej miseczki, dodaję mleko i jajko - mieszam dokładnie, by powstało ciasto (konsystencja mniej więcej jak na naleśniki). Do trzeciej miseczki wsypuję bułkę tartą. Rozgrzewam olej (o ile smażę w rondlu lub na patelni, ma sięgać mniej więcej na wysokość 4 cm). Panieruję kolejno krążki: prosto z wody przekładam je do mąki, następnie do ciasta, na końcu do bułki. W ten sposób szykuję wszystkie. Smażę po kilka na rumiano z obu stron, ok. 3-4 minut. Do smażenia bardzo przydaje się patyczek do szaszłyków :) Usmażone przekładam na chwilę na papier do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podaję np. z sosem czosnkowym. właśnie ...
MojePasje
Kołobrzeg Obserwuj

Zszywek: 365   ·   Obserwują ją: 933

Ostatnio dodane:

LECIM !!! :)) Dzisiejsze śniadanko :) Pyszny zdrowy obiadek :) Niedługo trening :) za godzinke. :) a wy jak tam? Domowa pasta jajeczna i Domowy chleb :). Czekam az przestygnie i kanapeczke sobie zrobie :D.
ewelinaannaestera
Obserwuj

Zszywek: 21   ·   Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

... Trening na Seksowne Pośladki !!!
Po 12 minutach tego treningu Twoje mięśnie pośladków i ud będą płonąć! Jeśli nie masz dużo czasu, a chcesz osiągnąć perfekcyjne pośladki i smukłe uda, ten trening jest dla Ciebie!
Wykonując ten trening osiągniesz swój cel dużo szybciej niż wykonując setki przysiadów jak np. w 30-dniowych wyzwaniach. Ćwiczenia zawarte w tym treningu zostały dobrane z myślą o tym, aby uaktywnić wszystkie partie mięśni pośladkowych, tak aby Twoje pośladki stały się okrągłe i mocne. 

Jak często wykonywać ten trening?

Możesz wykonywać Trening na Seksowne Pośladki więcej niż raz dziennie, jeśli jesteś oczywiście wstanie! Wykonuj ten trening jednak nie częściej niż 3-4 dni w tygodniu, tak aby między dniami treningowymi robić sobie dzień przerwy dla regeneracji i odbudowy mięśni pośladkowych. 
Pamiętaj o rozgrzewce przed i rozluźnieniu po treningu. Rozluźnienie powinno zawierać stretching statyczny, a rozgrzewka stretching dynamiczny. Dowiedz się więcej na ten temat w artykule:  STRETCHING Delikatny jabłecznik na serku homogenizowanym ( bez jajek) Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki( użyłam pół na pół z mąką orkiszową jasną) 250g masła 200g waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru( użyłam zwykłego cukru;) 4 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 7- 8 dużych jabłek cynamon cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 1800C. Blaszkę około 20x30cm* posmarować odrobiną tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostki masło i rozdrobnić rękoma, rozcierając razem z mąką, do uzyskania kruszonki. Następnie dodać serek homogenizowani i dość szybko zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie części( jedną trochę większą). Większą część rozwałkować i przełożyć na dno blachy( lub dysk ciasta ułożyć w foremce i rękoma rozprowadzić masę na całą blaszkę). Na ciasto wyłożyć połówki jabłek( rozcięciem do dołu), posypać obficie cynamonem. Mniejszą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Górę jabłecznika nakłuć w kilku miejscach czubkiem noża. Piec około 55-60 minut. Przestudzone posypać cukrem pudrem( ja oprószyłam również odrobiną cynamonu). Smacznego! szybkie ciacho
hanka09_12
Nowy Sącz Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

Hej dziewczyny;) Macie jakieś sprawdzone sposoby na ograniczenie picia kawy? Albo inne ciekawe napoje do zrobienia? Bardzo chcę ograniczyć picie kawy ze względu na kofeinę i jej działanie na włosy;/
unforgeable
Obserwuj

Zszywek: 6   ·   Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

.... ....? me :) *.*
Beatkaa123
Obserwuj

Zszywek: 2   ·   Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

:)) Na letnie dni idealne
dziewiona83
Polska Obserwuj

Zszywek: 276   ·   Obserwują ją: 65

Ostatnio dodane:

Truskawkowa Biedronka:-)
Bardzo łatwe i szybkie ciasto na niedziele i nie tylko;-)
Biszkopt:
5 jaj
3\4 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego,ale nie trzeba dawać jak toś nie lubi.
Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, do tego dodać kolejno po jednym żółtku, lekko wymieszać i powoli dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Piec w temp.180 stopni przez 25-30 minut.
Wyjąć na blat ,ściągnąć papier i odstawić do wystygnięcią,po czym przekroić na pół.
Masa :
2 paczki kisielu truskawkowego
3 galaretki truskawkowe
500 ml śmietany 36% 
150 g np.borówek ( mrożone ) ,ale to opcjonalnie,mogą również być inne owoce,ja akurat nic nie dałam i też bardzo dobre jest:-)
Kisiele gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Do ciepłych wsypujemy 2 galaretki i miksujemy.
Zostawiamy do ostudzenia.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
Dodajemy po łyżce wystudzonej masy z kisielu , mieszamy.
Na przekrojony biszkopt wykładamy masę kisielową ,zostawiając sobie trochę na górny biszkopt dosłownie na przesmarowanie,żeby wiórki się lepiej trzymały.
Drugi biszkopt przesmarowujemy resztą masy i wycinamy w biszkopcie kółka za pomocą kieliszka.
Przykrywamy masę kisielową i wkładamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody.
Do otworów w cieście wkładamy owoce,lub zostawiamy puste , zalewamy lekko tężejącą galaretką i obsypujemy na około wszystkie dziurki wiórkami kokosowymi.
Wkładamy do lodówki i gotowe:-) Magiczne ciasto

Składniki:

- 4 jaja

- 150 g cukru

- 1 łyżka wody

- 125 g masła

- 115 g mąki

- 1/2 l letniego mleka

- 4 krople octu

- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii



Żółtka zmiksować z cukrem i łyżką wody na puszysta masę. Masło stopić, przestudzić, dodać do masy, zmiksować. Następnie miksując, dodawać na zmianę mąkę i letnie mleko. Dodać ekstrakt z wanilii. Białka z octem ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z resztą ciasta.

Ciasto wylać do blaszki ( 20x20cm ), wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 160 st. C przez 60 - 70 minut.

Dokładnie wystudzić. Posypać cukrem pudrem.


To ostatnio bardzo popularne ciasto. Ja również, od kiedy po raz pierwszy je zobaczyłam, wiedziałam, że będę musiała wypróbować przepis, ot tak, z czystej ciekawości. No bo jak to możliwe, że wlewamy do blaszki jednolitą, rzadką masę, a po godzinie wyciągamy z piekarnika trójwarstwowe ciasto? Magia, kuchenna magia. Nie dziwi więc nazwa ciasta. Trochę nie wierzyłam, ale wyszło, z wyraźnym podziałem na warstwy: biszkopt, masę przypominającą budyń i zwarty spód. Co do smaku, to raczej ciasto dla wielbicieli budyniu i ciast typu napoleonka czy kremówka. Dla mnie trochę mało wyraziste, myślę, że bardziej przypadłaby mi do gustu czekoladowa wersja, wypróbuję następnym razem.

Źródło: martexsweetdreams.blox.pl Mój 3 drip cake Tarta z budyniem i jabłkami dla moich teściów na dzisiejszą rocznicę ślubu:-)
Bardzo szybka i efektowna,co myślicie?Dopiero w tym tyg.kupiłam foremkę do tarty,także to moja pierwsza w życiu tarta;-)
Składniki na kruche ciasto:
100 gr masła (zimnego)
200 gr mąki pszennej krupczatki
Szczypta soli
1/4 szklanki cukru
2-3 łyżki soku z pomarańczy
1 białko do posmarowania ciasta
Budyń śmietankowy
1,5 szklanki mleka (3,2%)
skórka otarta z jednej pomarańczy
1 żółtko
1 łyżka masła
2-3 jabłka
Sposób przygotowania tarty z jabłkami:
W malakserze umieścić mąkę, cukier, masło pokrojone w kostkę, sól, dokładnie posiekać pod koniec dodawać po jednej łyżce sok z pomarańczy. Miksować tylko do chwil kiedy ciasto stanie się wilgotne i jednolite.
Wyjąć na oprószony mąką blat i szybko uformować kulę, zawiną w folię spożywczą, włożyć do lodówki na 30 min.
Formę do tart (u mnie 24 cm.) posmarować masłem (tylko dno, boki zostawić suche) wysypać tartą bułką.
Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim przygotowaną formę. Można rozwałkować ciasto między dwoma kawałkami foli spożywczej, lub ręcznie wylepić nim formę.
Dno nakłuć widelcem, posmarować białkiem przy pomocy kuchennego pędzla, wstawić do zamrażalnika na min. 1h
Rozgrzać piekarnik do 175 oC.
tartę piec ok. 15 min do zrumienienia brzegów. Wyjąć i wyłożyć na ciasto budyń i śliwki.
Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20-25 min.
Wyjąć i wystudzić na kuchennej kratce.
Nadzienie budyniowe:
Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale użyć mniej mleka (nie 2 a jedynie 1,5 szkl.)
Do gorącego budyniu dodać skórkę z pomarańczy i masło, dokładnie wymieszać. Odstawić do przestygnięcia. Mieszać od czasu do czasu, aby nie utworzył się ,,kożuch”.
Do letniego budyniu dodać żółtko i dokładnie wymieszać.
Budyń wyłożyć na podpieczony, kruchy spód a na wierzchu poukładać cienkie plasterki jabłek.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st.C. i piec 20-25 min.
Ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem.
kasirod24
łódź Obserwuj

Zszywek: 4   ·   Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

hej dziewczyny pomóżcie czy macie jakieś sprawdzone pomysły na worki pod oczami:( wspaniały film:)) wspaniały film:)) :()
szczesia
Gorzów Wielkopolski Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

włosy :)
strawberry_currant
Obserwuj

Zszywek: 319   ·   Obserwują ją: 97

Ostatnio dodane:

... ♥♥♥ : : : : : : : : : :
ewakalinowska24
Daleko Obserwuj

Zszywek: 2485   ·   Obserwują ją: 1422

Ostatnio dodane:

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-musztardowym

Składniki:

1 filet z kurczaka
3 łyżki mąki
2 łyżki musztardy Dijon
1 łyżka musztardy ziarnistej
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
1/2 szklanki śmietany
1 szklanka bulionu
300 g pieczarek
1 cebula
zielona pietruszka
sól, pieprz
olej

Wymieszać mąkę z solą i pieprzem. Umyty filet przekroić wzdłuż, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć fileta, zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię wrzucić pieczarki i smażyć, aż woda wyparuje. Dodać pokrojoną cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać wino, musztardę, bulion oraz śmietanę i całość dusić ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu włożyć mięso i chwilę razem podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Smacznego:) Kurczak w sosie serowym Penne z kurczakiem w pikantnym pomidorowym sosie


Składniki

250g makaronu penne
1 połówka filetu z kurczaka
3 pieczarki
1 mała cebula
1 puszka krojonych pomidorów
2 ząbki czosnku
papryka chili (wg uznania)
sól, pieprz
curry naleśniki zapiekane z kurczakiem i warzywami
kasiulkab
Tarnów Obserwuj

Zszywek: 604   ·   Obserwują ją: 1229

Ostatnio dodane:

Jestem, a ty? Sznurowana bluzka, w tym sezonie bardzo na topie ;) W sam raz na chłodniejszą pogodę :) Piękne :)
aga81uu
Obserwuj

Zszywek: 59   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Racuszki budyniowe z bananam tarta truskawkowa z budyniem:
Składniki: 
Składniki (forma 13×36 cm): truskawki, liście świeżej mięty do ozdoby. Ciasto: 200 g mąki pszennej, 100 g zimnego masła, 2 łyżki cukru, 1 żółtko, 2 łyżki jogurtu greckiego, szczypta soli. Budyń waniliowy: 300 ml mleka, 3 żółtek, 50 g drobnego cukru, 30 g mąki ziemniaczanej, 20 g masła, 1 łyżka cukru waniliowego. Polecam przygotować domowy budyń waniliowy, ale jeżeli nie macie chęci, czy cierpliwości, możecie zastąpić go zwykłym budyniem waniliowym czy śmietankowym z torebki. Przygotowanie: Truskawki i listki mięty opłucz i osusz. Ciasto: Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, cukier, żółtko, jogurt grecki oraz zimne masło. Całość posiekaj nożem, następnie zagnieć jednolite ciasto, którym wyłóż dno i boki blaszki do pieczenia tart. Foremkę z ciastem włóż do lodówki na około 30 minut. Ciasto nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez 30 minut, aż ciasto się zarumieni. Ciasto ostudź. Budyń: Cukier, mąkę ziemniaczaną oraz cukier waniliowy umieść w garnku. Dodaj żółtka masło i mleko, a następnie delikatnie wymieszaj. Całość podgrzewaj na lekkim ogniu cały czas mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą, a masa zacznie gęstnieć. Gdy masa zgęstnieje, energicznie mieszając zagotuj budyń. Masę budyniową przelej na ostudzone ciasto i wyrównaj, na wierzchu ułóż truskawki przepołowione na pół. Aby tarta truskawkowa z budyniem wyglądała dłużej świeżo, polecam owoce i budyń posmarować rozpuszczona galaretką cytrynową albo żelatyną. KIEŁBASKA + MAKARON

1. Podsmaż cebulkę, 
2. Dodaj kiełbaskę, 
3. Zalej pomidorami z puszki i wodą wrzuć makaron 
4. Wymieszaj przykryj i gotuj na małym ogniu aż makaron zmięknie, 
5. Na końcu zetrzyj sera przykryj i jeszcze chwilę potrzymaj na palniku ale wyłącz. Zdrowy makowiec, bez glutenu, zbóż, cukru. Prosty do przygotowania. FIT ciasta, legaltreats,
Marcia2705
Obserwuj

Zszywek: 662   ·   Obserwują ją: 585

Ostatnio dodane:

Jeans ... Jest taki dzień :) :)  nooo ja na jutro gotowa :) :) i oby nam moje drogie jak to się mówi w biust poszło :p chce takie!! <3
bulusia
Obserwuj

Zszywek: 1   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

cała prawda i tylko prawda he moja prawda :)
natalia00099
Obserwuj

Zszywek: 8   ·   Obserwują ją: 7

Ostatnio dodane:

Zastanów się czy nadal masz ochote na batona #zdrowysierpień2015 #ćwiczymyrazem ... boskie.. *.* pudełeczka :)
natalia_te
Obserwuj

Zszywek: 4   ·   Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Brokułowa sałatka z kurczakiem i fetą
1 porcja
200 g brokuł (u mnie mrożone)
100 g piersi z kurczaka
kawałek sera feta
łyżka nasion słonecznika
ząbek czosnku
pół kubka jogurtu naturalnego
świeżo zmielony czarny pieprz, łyżeczka suszonych pomidorów w płatkach
mleko, przyprawa do kurczaka
Pierś z kuraka nacieramy ulubionymi przyprawami, kroimy w mniejsze kawałki, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15-30 min. Po tym czasie smażymy na rumiano na małym ogniu przez kilka minut.
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. W tym czasie fetę kroimy w kostkę, a słonecznik prażymy na teflonie. Czosnek obieramy i drobno siekamy (możemy też wycisnąć praską do czosnku, ale ja nie znoszę myć tego ustrojstwa).
W misce mieszamy brokuły, fetę, słonecznik i kawałki kurczaka.
Przygotowujemy sos: do jogurtu dodajemy pieprz, pomidory i czosnek.
Sosem polewamy sałatkę. Odstawiamy do przegryzienia.
Kaska212121
Ełk Obserwuj

Zszywek: 73   ·   Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

Najlepszego Kobietki <3 Składniki:

500 g piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
1 mała czerwona cebula
1/2 papryki czerwonej
1/2 cukinii
1/2 brokuła
15 dkg sera żółtego (najlepiej 2 rodzaje)
sól i pieprz

sos beszamelowy

1 łyżka masła
1 łyżka mąki pszennej
300 ml mleka
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oczyścić. Grubsze kawałki rozciąć wzdłuż na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć na dnie naczynia do zapiekania (spód naczynia można posmarować masłem).

Warzywa pokroić w grubszą kostkę. Wyłożyć na mięso i posolić. Ser zetrzeć na tarce. Przykryć nim warzywa. Przygotować sos.

Masło roztopić w garnuszku z grubym dnem. Wsypać mąkę. Dobrze wymieszać i smażyć około 1 minuty. Odstawić z ognia i dolać część mleka. Wymieszać, by nie powstały grudki. Postawić z powrotem na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje. Czynność powtórzyć z pozostałym mlekiem. Dodać sól, pieprz biały i gałkę muszkatołową.

Sos wylać na wierzch zapiekanki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temp. 180C. uwielbiam <3 homemadelatte :3
Zmień tło
do góry