Zszywka38

Zszywka38
Moje tablice obserwuje 2 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
<3 ❤️ Blok czekoladowy jak za dawnych lat

na ponad kilogramowy blok:
250 g masła
1 szlanka cukru
0,5 szklanki mleka
kakao - ja dałam dwie czubate łyżki
ok 1 paczki mleka w proszku 500 g (nie może być granulowane - Uwagi poniżej!)
herbatniki, orzechy, rodzynki inne ulubione bakalie

Masło, cukier, mleko i kakao gotuj na wolnym ogniu, aż utworzą się bąbelki. Odstaw do ostudzenia. Do przestudzonej masy dodawaj po trochu mleko w proszku i dokładnie mieszaj łyżką. W trakcie dodaj dodatki. Mleko w proszku dodawaj do momentu, aż masa będzie tak gęsta, aby łyżka sama w niej stała (będzie to prawie cała paczka mleka). Dołóż pokruszone herbatniki, orzechy, rodzynki i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do przygotowanej foremki (najlepiej wyłożonej folią aluminiową lub spożywczą) i wstaw do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możesz już delektować się smakiem Można go pokroić w mniejszą kostkę i każdą z nich zanurzyć w czekoladzie Black Velvet Cake TARTA Z TRUSKAWKAMI
Z musem czekoladowym i puszystym kremem mascarpone Różyczki