olciamanolcia

olciamanolcia
Moje tablice obserwuje 211 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwujesz
 
>>>>:)))) Słodziaki ♥ **** :)) ...
danusia67
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Tort w moim wykonaniu na urodziny chłopaka :) Potem doszła jeszcze wstążka, a całość zapakowana w przeźroczystą folię :) Radość z robienia i radość z dawania :) Coś pięknego <3 ...
lucyna74l
Jarosław Obserwuj

Zszywek: 876 · Obserwują ją: 818

Ostatnio dodane:

Koktajle na bazie szpinaku ... &#039;&#039;&#039; ....
natalka093
Obserwuj

Zszywek: 1201 · Obserwują ją: 77

Ostatnio dodane:

Segregacja brudnych ubrań ##♦ ... ...
kasia25193
s Obserwuj

Zszywek: 50527 · Obserwują ją: 15657

Ostatnio dodane:

Pyszne ciasto Cassis Składniki: Biszkopt czekoladowy 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g startej gorzkiej czekolady Beza 4 białka 200 g drobnego cukru do wypieków 1 kopiasta łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem 500 g śmietanki 30 % 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Ponadto 2 małe słoiczki konfitury z czarnej porzeczki ( po 250 g ) poncz ( 3/4 szklanki wody + 2 łyżeczki cukru + 4 łyżki likieru z czarnej porzeczki Cassis ) ewentualnie można zastąpić sokiem z czarnej porzeczki połączonym z czystą wódką. Sposób wykonania: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Gdy piana będzie sztywna, lśniąca, a cukier całkowicie rozpuszczony, kolejno dodawać po jednym żółtku. Mąkę i kakao przesiać przez sito i wraz ze startą czekoladą dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać szpatułką, krótko, tylko do połączenia składników. Blachę o wymiarach 24 x 32 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowaną masę, wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 35 - 40 minut w temp 160 C. Upieczony biszkopt wystudzić. Beza: Białka ubić na pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać cukier. Kiedy będzie całkowicie rozbity, a piana sztywna i błyszcząca, miksować jeszcze ok. 1 minuty. Dodać mąkę, kakao i ocet. Krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Białka wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, w której wcześniej piekł się biszkopt. Wstawić do nagrzanego do 160 C piekarnika i piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 90 C i piec z termoobiegiem jeszcze 30 minut. Bezę wystudzić. Masa: Dobrze schłodzony serek mascarpone i śmietankę umieścić wraz z cukrem pudrem w misie miksera. Ubijać do uzyskania konsystencji kremu. Biszkopt dobrze nasączyć ponczem. Posmarować konfiturą z czarnej porzeczki. Na konfiturę wyłożyć krem z mascarpone. Na wierzch ciasta położyć wystudzoną bezę. Można też przed wyłożeniem na wierzch pokroić bezę na równe kawałki, tak jak to się robi z ciastem francuskim w kremówce. Wtedy ciasto będzie się znacznie łatwiej kroiło. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny. ++++ Tagliatelle z pesto bazylio... bajeczna <3
dodzia555
Żary Obserwuj

Zszywek: 322 · Obserwują ją: 53

Ostatnio dodane:

ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM przepis ze strony : cookmagazine Składniki: 1 średni kalafior 300 g pieczarek 450 ml mleka 50 g startego parmezanu 50 g masła 2 łyżki mąki gałka muszkatołowa kilka gałązek świeżego tymianku oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, przyprawiając solą i pieprzem. Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy w mocno osolonej wodzie (powinien pozostać twardawy). Przygotowujemy sos beszamelowy: w małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i przez chwilę przy użyciu trzepaczki dokładnie mieszamy z masłem, nie zdejmując z ognia. Zdejmujemy garnek z ognia i bardzo wolno wlewamy mleko, cały czas mieszając trzepaczką – nie mogą się utworzyć grudki. Stawiamy garnek z sosem ponownie na ogniu i gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Doprawiamy sos do smaku – solą, pieprzem, gałką muszkatołową i listkami świeżego tymianku. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy kalafiora na przemian z pieczarkami, polewamy beszamelem, posypujemy parmezanem i listkami tymianku. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni i pieczemy około 30 minut, aż zapiekanka się zarumieni. Mała Mi :D Lisek :) nie zdjęcie, ale i tak niezłe
Kobiecowo
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 36 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Cały zestaw dostępny w Kobiecowo Butiku :)
Rzeszów, Grunwaldzka28 Bluzka z wiązaniem na plecach
Kobiecowo Butik
Rzeszów, Grunwaldzka28 Bluzka dostępna w Kobiecowo Butiku
Rzeszów, Grunwaldzka28 Bluzka z bawełnianą gipiurą na plecach dostępna w Kobiecowo Butiku
Rzeszów, Grunwaldzka28
Creative
Szczecin Obserwuj

Zszywek: 298 · Obserwują ją: 224

Ostatnio dodane:

Tym razem na czerwono ;)
Kasza jaglana, truskawki i nektarynki, jogurt poziomkowy :) Tosty z patelni : ser plesniowy, pomidory, bazylia ❤ Kwiatki od starszych pań, najlepsze :) A Wy co przygotowujecie na domówki?
Dzisiejsze wydanie dla 2 osób, na  miły wieczorek :)
Warzywa, ser i kabanosy podane z sosem czosnkowym. Zdrowa alternatywa dla chipsów i paluszków. Polecam !
katjakatja
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

coś fajnego dla małego bohatera
kasia22_04
Obserwuj

Zszywek: 271 · Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza Przepięknie <3 gruszka + awokado + banan + serek wiejski + jogurt grecki + miód ...
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY