shockwaves0120

shockwaves0120
Moje tablice obserwuje 9 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Kielce, Poland
wnętrze HIT! CHRUPIĄCE PIECZARKI W SEROWYM CIEŚCIE! <3 Sałatka Hawajska .  Składniki: 
puszka kukurydzy konserwowej, 
puszka ananasa, 
20 dkg żółtego sera (najlepiej ementaler lub gouda), 
15 dkg drobiowej szynki, 
2 czerwone cebule, 
pęczek szczypiorku, 
mały słoiczek selera konserwowego, 
4 łyżki majonezu, 
sól, pieprz 
Sposób przygotowania: 
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szynkę pokroić w drobną kostkę. Odsączyć z zalewy selera, kukurydzę i ananasa, którego należy dodatkowo pokroić w kostkę. 
Cebulę drobno posiekać. Układać warstwowo wszystkie składniki, przedzielając je warstwami majonezu, doprawionego do smaku solą oraz pieprzem. 
Szczypiorek drobno posiekać i posypać nim sałatkę. Odstawić na pół godziny do lodówki, po czym podawać.
Smacznego :) TWOI GOŚCIE ZANIEMÓWIĄ KIEDY ZOBACZĄ TAKIE KOTLETY!! FANTASTYCZNE I PROSTE !! :D Wariant "wkładu": Składniki 1 cebula 6 kapeluszy z pieczarek 3 paski suszonych pomidorów 1 łyżka margaryny 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 6 łyżek mleka 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku  Do miseczki wsypać 3 łyżki bułki tartej i zalać 6 łyżkami mleka i pozostawić aż mleko całkowicie wchłonie się w bułkę. Cebulkę drobno pokroić i wrzucić na roztopioną margarynę i delikatnie zrumienić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki. Dodać do cebuli. Smażyć razem do momentu,aż pieczarki delikatnie zbrązowieją. W między czasie pokroić suszone pomidory w mała kostkę. Dodać na patelnię i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso przełożyć do miski,dodać namoczoną bułkę jajko i wymieszać wszystko dokładnie. Dodać zawartość patelni i ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli masa mięsa będzie zbyt luźna dodać pozostałe 2 łyżki bułki tartej. Po raz ostatni wymieszać. Do foremki na muffinki wkładać po 2-3 łyżki masy mięsnej i odstawić do lodówki na około 1,5 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Wstawić mięso i zapiekać około 30-35 minut. Po 15 -20 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek i podawać gorące. Pikantna tajska zupa z kurczakiem i papryką. Kliknij w zdjęcie i zobacz przepis.