Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Chleb pita z kolendrą i ser...
Omlet z kapustą na patelni
...
OKROSHKA NA GRECKIM JOGURCIE
Fricassee z indyka ze śmietaną
...
Domowe serniki z twarogiem
...
Cytaty
Naturalna bulionetka warzyw...
Ziemniaczana rolada z rybą
...
Gołąbki litewskie- Голубцы ...
Gołąbki z czerwonej kapusty...
Капустная слойка с курицей-...
jarecka

jarecka

Dodane 20.07 o 0:28
Obserwuj
Капустная слойка с курицей- kuchnia ukraińska

Puff z kapusty z kurczakiem, kapusta z kurczakiem....

Porcje: 10 szt.

 Składniki:

Kapusta włoska 1000  g
Kasza manna 1 łyżka
Podudzie z kurczaka 700  g	
Cebula 80 g
Olej słonecznikowy rafinowany 3  łyżki
Masło 2 łyżki
Marchew 120 g	
Czarny pieprz w proszku 0,2  łyżeczki.
Ryż długoziarnisty 100  g
Sól 1 łyżeczka

Kapustę (1 kg) średnio obgotować, oddzielić liście od głąba, ściąć nerwy.

Mięso odkroić od kości, podzielić na mniejsze kawałki i zmiksować w na mieloną masę.
 Ugotować ryż, cebulę kroić w kostkę, marchew zetrzeć na grubej tarce. Warzywa usmażyć na oleju.

Połącz ryż, mięso mielone, warzywa. Wymieszaj. Dopraw solą  i czarnym pieprzem.

Formę na babkę obficie posmaruj masłem i posyp kaszą manna. Przykryj dno i ściany liśćmi kapusty.
Na przemian ułożyć mięso mielone i liście kapusty, aż wszystkie produkty zostaną wykończone. Górna warstwa powinna być liśćmi kapusty.
 Delikatnie dociśnij ostatnią warstwę na wierzchu dłonią. 
Połóż formę do garnka wypełnionego wrzątkiem, aby woda osiągnęła 3/4 wysokości formy. Przykryj formę folią. zapiekaj 45-50 minut w piekarniku w 190 ° C.

Przed podaniem wyjmij formę z garnka, przykryj pokrywą i odwróć. Zapiekanka łatwo wydostanie się z formy.

Капустная слойка с курицей-

kuchnia ukraińska

Puff z kapusty z kurczakiem, kapusta z kurczakiem....

Porcje: 10 szt.

Składniki:

Kapusta włoska 1000 g
Kasza manna 1 łyżka
Podudzie z kurczaka 700 g
Cebula 80 g
Olej słonecznikowy rafinowany 3 łyżki
Masło 2 łyżki
Marchew 120 g
Czarny pieprz w proszku 0,2 łyżeczki.
Ryż długoziarnisty 100 g
Sól 1 łyżeczka

Kapustę (1 kg) średnio obgotować, oddzielić liście od głąba, ściąć nerwy.

Mięso odkroić od kości, podzielić na mniejsze kawałki i zmiksować w na mieloną masę.
Ugotować ryż, cebulę kroić w kostkę, marchew zetrzeć na grubej tarce. Warzywa usmażyć na oleju.

Połącz ryż, mięso mielone, warzywa. Wymieszaj. Dopraw solą i czarnym pieprzem.

Formę na babkę obficie posmaruj masłem i posyp kaszą manna. Przykryj dno i ściany liśćmi kapusty.
Na przemian ułożyć mięso mielone i liście kapusty, aż wszystkie produkty zostaną wykończone. Górna warstwa powinna być liśćmi kapusty.
Delikatnie dociśnij ostatnią warstwę na wierzchu dłonią.
Połóż formę do garnka wypełnionego wrzątkiem, aby woda osiągnęła 3/4 wysokości formy. Przykryj formę folią. zapiekaj 45-50 minut w piekarniku w 190 ° C.

Przed podaniem wyjmij formę z garnka, przykryj pokrywą i odwróć. Zapiekanka łatwo wydostanie się z formy.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY