Więcej zszywek z tablicy

drób

Obiad z Kurczakiem: TOP 15 ...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
Błyskawiczna potrawka z kur...
Kurczak pieczony w śmietanc...
Szybki kurczak z warzywami ...
Kurczak po włosku w pomidor...
Piersi z kurczaka w cieście...
Kurczak w sosie Camembert
Kotlet de volaille ...
kurczak w pieczarkach stopi...
kurczak w sosie serowo - pi...
meksykanskie roladki - prze...
Gulasz z kurczaka z pieczar...
Kurczak pieczony w musztard...
Kotleciki z kurczaka z sere...
curry z kurczakiem i cukinią
Ryż curry z kurczakiem i zi...
Piersi kurczaka w sosie śmi...
    KURCZAK W SOSIE PAPRYK...
Chrupiące kąski z kurczaka
Kurczak z fasolką i pomidor...
Kurczak curry z warzywami i...
Filet z pieczarkami w maśla...
Roladki z kurczaka z fasolk...
Kurczak nadziewany kurkami ...
Szaszłyki
ewakalinowska24

ewakalinowska24 od renigliwice

Dodane 20.05 o 10:50
Obserwuj
    KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM. Składniki: 5 porcji 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona pół papryczki chilli 1 cebula 1 puszka pokrojonych pomidorów 200 ml śmietany 18% 180 ml wody 4 łyżki masła 2 ząbki czosnku pół łyżeczki słodkiej papryki  pół łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz Mięso dokładnie umyj i osusz. Odkrój wszelkie nieciekawe elementy. Każdy kawałek mięsa przekrój ukośnie na trzy części. Mięso obsyp delikatnie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę. Kiedy ta się zeszkli dodaj kawałki mięsa. Podsmażaj, aż uzyskają ładny brązowy kolor. Kiedy piersi będą już gotowe do zawartości patelni dodaj pokrojone w kostkę papryki oraz drobno posiekaną chilli bez nasion. Dodaj także pomidory, drobno posiekane ząbki czosnku oraz paprykę słodką i pieprz cayenne. Całość zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie pozwól, aby kurczak dusił się w sosie około 30 minut. Po tym czasie wyjmij kawałki kurczaka na talerz. Sos zostaw w patelni. Śmietanę zmieszaj dokładnie z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Całość rozprowadź w sosie. Zawartość patelni gotuj na małym ogniu, aż wyraźnie zgęstnieje. Następnie ponownie wrzuć kawałki kurczaka. Podgrzewaj jeszcze 5 minut na najmniejszym ogniu po czym podawaj.

    KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM.

Składniki: 5 porcji 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona pół papryczki chilli 1 cebula 1 puszka pokrojonych pomidorów 200 ml śmietany 18% 180 ml wody 4 łyżki masła 2 ząbki czosnku pół łyżeczki słodkiej papryki  pół łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz Mięso dokładnie umyj i osusz. Odkrój wszelkie nieciekawe elementy. Każdy kawałek mięsa przekrój ukośnie na trzy części. Mięso obsyp delikatnie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę. Kiedy ta się zeszkli dodaj kawałki mięsa. Podsmażaj, aż uzyskają ładny brązowy kolor. Kiedy piersi będą już gotowe do zawartości patelni dodaj pokrojone w kostkę papryki oraz drobno posiekaną chilli bez nasion. Dodaj także pomidory, drobno posiekane ząbki czosnku oraz paprykę słodką i pieprz cayenne. Całość zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie pozwól, aby kurczak dusił się w sosie około 30 minut. Po tym czasie wyjmij kawałki kurczaka na talerz. Sos zostaw w patelni. Śmietanę zmieszaj dokładnie z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Całość rozprowadź w sosie. Zawartość patelni gotuj na małym ogniu, aż wyraźnie zgęstnieje. Następnie ponownie wrzuć kawałki kurczaka. Podgrzewaj jeszcze 5 minut na najmniejszym ogniu po czym podawaj.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY