Więcej zszywek z tablicy

deserki

Waniliowe serniczki na zimno
owoce zapiekane pod kruszon...
Deser z kaszy manny wersja ...
Szybki deser banoffee
Domowe krówki
Domowe paluszki Twix Składn...
Czas przygotowania: 50 min....
domowe PRINCESSY
Zdrowe batoniki: Składniki:...
Krem jak z batoników Kinder...
Przedstawiamy wam przepis n...
Fit – Hit! Czekoladki Bount...
Gorące śliwki pod kruszonką...
Szyszki z ryżu preparowaneg...
*** BEZ PIECZENIA *** Tiram...
Fit – Hit! Czekoladki Bount...
Przepis na chałwę, przepis ...
Krem cytrynowy lemon curd -...
Serniczki na zimno w słoiku...
Deser malinowy bez pieczeni...
Domowa granola - przepis po...
ruszkami n_zak A A A Żurawi...
Krówki
Chipsy bananowe z piekarnika
Deser z kaszą manną i malin...
batony musli (przepis z ulo...
Sylwia435

Sylwia435 od nicole18

Dodane 22.09 o 13:34
Obserwuj
*** BEZ PIECZENIA *** Tiramisu z Kahluha SKŁADNIKI 4 PORCJE 150 ml zaparzonej mocnej kawy 60 ml likieru migdałowego Amaretto 4 łyżki likieru kawowego Kahluha 4 żółtka (w temp. pokojowej) 4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru 250 g mascarpone (zimne) 100 g podłużnych biszkoptów DO POSYPANIA: gorzkie kakao PRZYGOTOWANIE Zaparzyć mocną kawę, wlać ją do głębokiego talerza, wymieszać z likierami i dokładnie ostudzić. Żółtka włożyć do metalowej miski, dodać cukier i ubijać mikserem na dużych obrotach miksera na puszystą, gęstą i jasną masę przez około 8 minut. W drugiej misce ubijać zimne mascarpone na sztywno przez około 1½ - 3 minuty na średnich obrotach miksera. Dodać ubite żółtka i krótko zmiksować na gładką masę. Połowę biszkoptów maczać w kawie, zanurzając je na około 2 sekundy. Ułożyć na dnie pucharków lub jednego naczynia. Oprószyć kakao. Przykryć połową kremu, ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów, znów posypać kakao i przykryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny lub na całą noc. Przed podaniem posypać kakao. WSKAZÓWKI Prawidłowe ubicie żółtek jest kluczowym elementem udanego tiramisu. Musimy zrobić z nich kogel mogel, gęstą puszystą i jasną masę. Ma być ona dość sztywna, nie może być rzadka i lejąca.

*** BEZ PIECZENIA *** Tiramisu z Kahluha SKŁADNIKI

4 PORCJE 150 ml zaparzonej mocnej kawy 60 ml likieru migdałowego Amaretto 4 łyżki likieru kawowego Kahluha 4 żółtka (w temp. pokojowej) 4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru 250 g mascarpone (zimne) 100 g podłużnych biszkoptów DO POSYPANIA: gorzkie kakao PRZYGOTOWANIE Zaparzyć mocną kawę, wlać ją do głębokiego talerza, wymieszać z likierami i dokładnie ostudzić. Żółtka włożyć do metalowej miski, dodać cukier i ubijać mikserem na dużych obrotach miksera na puszystą, gęstą i jasną masę przez około 8 minut. W drugiej misce ubijać zimne mascarpone na sztywno przez około 1½ - 3 minuty na średnich obrotach miksera. Dodać ubite żółtka i krótko zmiksować na gładką masę. Połowę biszkoptów maczać w kawie, zanurzając je na około 2 sekundy. Ułożyć na dnie pucharków lub jednego naczynia. Oprószyć kakao. Przykryć połową kremu, ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów, znów posypać kakao i przykryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny lub na całą noc. Przed podaniem posypać kakao. WSKAZÓWKI Prawidłowe ubicie żółtek jest kluczowym elementem udanego tiramisu. Musimy zrobić z nich kogel mogel, gęstą puszystą i jasną masę. Ma być ona dość sztywna, nie może być rzadka i lejąca.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY