Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Szakszuka z papryką i kiełb...
Waniliowy sernik z musem cz...
Ciasteczka z maslem orzecho...
•••
*** BEZ PIECZENIA *** Tiram...
Romantyczna herbatka na wal...
Super latwe buleczki pizza
Chrupiące pieczarki w serow...
Zielony sernik ze szpinakie...
...
375 g mąki • 35 g cukru • 1...
W dzisiejszym wideo odcinku...
Roladki z kurczaka z serem ...
Papryki faszerowane mięsem ...
Placki z kalafiora, przepis...
Schab Pod Pierzynką Z March...
Chrupiące nóżki z kurczaka ...
Śniadanie idealne ;) Jajko ...
Kochamy takie śniadania
Wytrawne muffiny
Dużooo dobrego czyli śniada...
Jogurt z musli i duszonymi ...
Galaretki z owocami , bez c...
Ekspresowe ciasto kokosowe ...
Jajka w papryce
Weekendowe kanapki
mojanatalia

mojanatalia od nicole18

Dodane 29.09 o 17:41
Obserwuj
*** BEZ PIECZENIA *** Tiramisu z Kahluha SKŁADNIKI 4 PORCJE 150 ml zaparzonej mocnej kawy 60 ml likieru migdałowego Amaretto 4 łyżki likieru kawowego Kahluha 4 żółtka (w temp. pokojowej) 4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru 250 g mascarpone (zimne) 100 g podłużnych biszkoptów DO POSYPANIA: gorzkie kakao PRZYGOTOWANIE Zaparzyć mocną kawę, wlać ją do głębokiego talerza, wymieszać z likierami i dokładnie ostudzić. Żółtka włożyć do metalowej miski, dodać cukier i ubijać mikserem na dużych obrotach miksera na puszystą, gęstą i jasną masę przez około 8 minut. W drugiej misce ubijać zimne mascarpone na sztywno przez około 1½ - 3 minuty na średnich obrotach miksera. Dodać ubite żółtka i krótko zmiksować na gładką masę. Połowę biszkoptów maczać w kawie, zanurzając je na około 2 sekundy. Ułożyć na dnie pucharków lub jednego naczynia. Oprószyć kakao. Przykryć połową kremu, ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów, znów posypać kakao i przykryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny lub na całą noc. Przed podaniem posypać kakao. WSKAZÓWKI Prawidłowe ubicie żółtek jest kluczowym elementem udanego tiramisu. Musimy zrobić z nich kogel mogel, gęstą puszystą i jasną masę. Ma być ona dość sztywna, nie może być rzadka i lejąca.

*** BEZ PIECZENIA *** Tiramisu z Kahluha SKŁADNIKI

4 PORCJE 150 ml zaparzonej mocnej kawy 60 ml likieru migdałowego Amaretto 4 łyżki likieru kawowego Kahluha 4 żółtka (w temp. pokojowej) 4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru 250 g mascarpone (zimne) 100 g podłużnych biszkoptów DO POSYPANIA: gorzkie kakao PRZYGOTOWANIE Zaparzyć mocną kawę, wlać ją do głębokiego talerza, wymieszać z likierami i dokładnie ostudzić. Żółtka włożyć do metalowej miski, dodać cukier i ubijać mikserem na dużych obrotach miksera na puszystą, gęstą i jasną masę przez około 8 minut. W drugiej misce ubijać zimne mascarpone na sztywno przez około 1½ - 3 minuty na średnich obrotach miksera. Dodać ubite żółtka i krótko zmiksować na gładką masę. Połowę biszkoptów maczać w kawie, zanurzając je na około 2 sekundy. Ułożyć na dnie pucharków lub jednego naczynia. Oprószyć kakao. Przykryć połową kremu, ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów, znów posypać kakao i przykryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny lub na całą noc. Przed podaniem posypać kakao. WSKAZÓWKI Prawidłowe ubicie żółtek jest kluczowym elementem udanego tiramisu. Musimy zrobić z nich kogel mogel, gęstą puszystą i jasną masę. Ma być ona dość sztywna, nie może być rzadka i lejąca.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY