„Istnieją ludzie, których szlachetność pozwala przebaczyć największemu wrogowi”? Czy zgadasz się z tym stwierdzeniem?


Więcej zszywek z tablicy

przystawki

Rolada szpinakowa z wędzony...
krokiety ze szpinakiem
Serowe zawijane parówki – ś...
Szybkie pieczarki w chrupią...
Greckie souvlaki (szaszłyki...
Sałatka z brokułami
domowa wędlina - szynka pie...
Bułeczki nadziane farszem m...
Tortilla przepis. Jak zrobi...
Po prostu szparagi :) w dro...
Zapiekanki inaczej z chleba...
WIOSENNA SAŁATKA WARSTWOWA
Pasztet Jajeczny Z Pieczarkami
Pomysly podania wedlin
Szybki i prosty sposób na c...
Składniki: - 1 bagietka - o...
   CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GE...
Muffinki z mięsa mielonego ...
ela1977

ela1977 od MaJe_CzKa222

Dodane 16.03 o 18:14
Obserwuj
   CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER  Przepis Magdy Gessler Składniki: - 340 g mąki, - 5 g suszonych drożdży, - 1 ½ łyżeczki cukru, - 1 ½ łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy, - 250 ml letniej wody Wykonanie: Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.  Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule. Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

   CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER  Przepis Magdy

Gessler Składniki: - 340 g mąki, - 5 g suszonych drożdży, - 1 ½ łyżeczki cukru, - 1 ½ łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy, - 250 ml letniej wody Wykonanie: Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.  Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule. Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: