Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

Kurczak jogurtowy z patelni...
Surówka z kapusty pekińskie...
Domowe Monte (jaglane). Pys...
KAJMAKOWY SERNIK NA ZIMNO N...
Ciasto poranna rosa
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Placuszki budyniowe z jabłkami
Ciasto Knoppers
Krakowskie drożdżówki z serem
Ciasto leniwej gospodyni
Bananowe placuszki śniadaniowe
Ten sernik uzależnia! Puszy...
Szybkie Ciasteczka z Dżemem...
SKŁADNIKI: 16 SZTUK 250g jo...
Knedle ze śliwkami - najlep...
Ciasto jogurtowe z truskawk...
Brzoskwiniowy sernik na zim...
Szybkie ciasto mocno czekol...
JOGURTOWE CIASTO CZEKOLADOW...
Topielec - szybkie ciasto z...
  Kruche ciasto ze śliwkami...
Sernik z białą czekoladą i ...
PIERŚ NADZIEWANA SZPINAKIEM...
Kruche ciasto z jagodami i ...
Ciasto z jagodami i kremem
Ciasto z czereśniami
paulinekkrol_21

paulinekkrol_21 od MaJe_CzKa222

Dodane 17.07 o 8:22
Obserwuj
  Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem Składniki (blacha 20x32, może być spokojnie mniejsza, ciasto wyjdzie wyższe): 500g mąki 2 jajka 3 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenie 2 szczypty soli 2 łyżki kaszy manny 700g śliwek węgierek cynamon do smaku masa budyniowa  2 budynie śmietankowe + 4 łyżki cukru + 3 szklanki mleka Składniki na ciasto (poza manną i śliwkami) zagnieść. Podzielić na dwie części (60% i 40%). Schłodzić w lodówce. Śliwki pozbawić pestek, pokroić na ćwiartki. Dno blaski wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wylepić dni formy. Posypać manną. Gęsto poukładać śliwki. Śliwki posypać cynamonem.  Ugotować budyń. Gorącym budyniem zalać śliwki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Ciasto piec w 180C ok. 50 minut. Wystudzić. Włożyć na kilka godzin do lodówki by masa ładnie się ścięła.

  Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem Składniki

(blacha 20x32, może być spokojnie mniejsza, ciasto wyjdzie wyższe): 500g mąki 2 jajka 3 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenie 2 szczypty soli 2 łyżki kaszy manny 700g śliwek węgierek cynamon do smaku masa budyniowa  2 budynie śmietankowe + 4 łyżki cukru + 3 szklanki mleka Składniki na ciasto (poza manną i śliwkami) zagnieść. Podzielić na dwie części (60% i 40%). Schłodzić w lodówce. Śliwki pozbawić pestek, pokroić na ćwiartki. Dno blaski wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wylepić dni formy. Posypać manną. Gęsto poukładać śliwki. Śliwki posypać cynamonem.  Ugotować budyń. Gorącym budyniem zalać śliwki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Ciasto piec w 180C ok. 50 minut. Wystudzić. Włożyć na kilka godzin do lodówki by masa ładnie się ścięła.

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonko jedzonko Ciasta Ulubione +29 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: