Więcej zszywek z tablicy

kuchcia

  Polędwiczki wieprzowe w s...
Jogurtowy deser na zimno (b...
Pierś musimy posiekać na mn...
Żelki: 6 łyżeczek żelatyny ...
Frappuccino (jak ze Starbuc...
Przepis na pyszne świnki fa...
kokosowy budyń z kaszy manny
Budyń z Nutelli Składniki: ...
Wiosenny sos do jajek i wędlin
Pasty kanapkowe - 15 propoz...
Zapiekanka gyros Jest to na...
Spirale ziemniaczane podawa...
diy
babeczki na każdy dzień mie...
Mini quesadillas czyli tort...
ZAPIEKANKA KEBAB Z RYŻEM. J...
Omlet, wersja ulepszona Emo...
MINI PIZZERKI ciasto francu...
OMLET EWY CHODAKOWSKIEJ dwa...
Bananowy deser Składniki: -...
Domowa zapiekanka jak z bud...
Chlebek pita – przepis krok...
WARKOCZ ZE SZPINAKIEM I SEREM
Ciasto do pizzy wdł. włoski...
Quesadilla z kurczakiem, se...
pycha
jandzia

jandzia od MaJe_CzKa222

Dodane 17.08 o 10:26
Obserwuj
  Polędwiczki wieprzowe w sosie whiskey polędwiczki wieprzowe, ok. 300 g sól morska, świeżo mielony kolorowy pieprz oliwa do smażenia szalotka, 1 duża czosnek, 2 ząbki świeże chili, 1 małe suszony tymianek, 1 łyżeczka whiskey, 75 ml śmietana kremówka 30%, 100 ml natka pietruszki, 1 mały pęczek Sposób przygotowania Polędwiczkę umyć, osuszyć i obrać z białych błonek. Pokroić w plastry o grubości 2 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię i mocno zarumienić. Przewrócić na drugą stronę. Dodać drobno posiekaną szalotkę, czosnek, chili i tymianek. Kiedy mięso będzie ładnie zarumienione z obu stron wlać whiskey. Gotować 2-3 minuty. Następnie wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Całość gotować około 5 minut do momentu, aż sos delikatnie zgęstnieje. Na koniec wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

  Polędwiczki wieprzowe w sosie whiskey polędwiczki

wieprzowe, ok. 300 g sól morska, świeżo mielony kolorowy pieprz oliwa do smażenia szalotka, 1 duża czosnek, 2 ząbki świeże chili, 1 małe suszony tymianek, 1 łyżeczka whiskey, 75 ml śmietana kremówka 30%, 100 ml natka pietruszki, 1 mały pęczek Sposób przygotowania Polędwiczkę umyć, osuszyć i obrać z białych błonek. Pokroić w plastry o grubości 2 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię i mocno zarumienić. Przewrócić na drugą stronę. Dodać drobno posiekaną szalotkę, czosnek, chili i tymianek. Kiedy mięso będzie ładnie zarumienione z obu stron wlać whiskey. Gotować 2-3 minuty. Następnie wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Całość gotować około 5 minut do momentu, aż sos delikatnie zgęstnieje. Na koniec wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Zszywka przypięta także na tablicach:

jedzonko

♧ ♧ ♧

Jedzonko

kuchcia

+30 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: