Więcej zszywek z tablicy

serniki

Sernik z mascarpone
sernik z wiśniami
Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
Sernik czekoladowo-kokosowy
Sernik czekoladowo-kokosowy
Sernik rewelacja - stary, n...
Sernik Snikers Składniki SP...
sernik czekoladowo-orzechowy
Prosty sernik na zimno z tr...
Sernik krakowski
Sernik z makiem, mój własny:-)
Sernikobrownie z malinami :...
Sernik z krówką i orzeszkam...
Sernik z czekoladowym kajma...
Sernik japoński
sERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY.
Sernik królewski z wiórkami...
Sernik z borówkami amerykań...
Walentynkowy sernik pinacol...
Sernik z jogurtów greckich
Sernik krakowski
   Sernik kremowy z bitą śm...
Sernik z bezą i ananasem – ...
Mini serniczki z czekoladą ...
Sernik przekładany – kuchni...
SERNIK Z KAKAOWYM KRUSZONEM
Sylwia435

Sylwia435 od MaJe_CzKa222

Dodane 1.02 o 16:36
Obserwuj
   Sernik kremowy z bitą śmietaną i sosem karmelowym Składniki na sernik: 1 kg sera wiaderkowego na serniki 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub smakowego budyniu śmietankowego lub waniliowego 530g mleka skondensowanego słodzonego (1 duża puszka) 3 białka sok z 1 cytryny 3-4 łyżki ekstraktu waniliowego lub rumu wykończenie: 200g śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Tortownicę (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia wywijając papier poza obręcz. Wszystkie składniki na sernik bardzo dokładnie zmiksować i wylać do tortownicy. Wstawić ją do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 min. Po tym czasie wyjąć sernik i delikatnie rozprowadzić na wierzchu wymieszaną kwaśną śmietanę z cukrem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze kolejne 10-15 minut. Wyjąć i ostudzić. Z ostudzonego zdjąć obręcz tortownicy i wstawić do lodówki na całą noc. ponadto: 500ml śmietany 36% szczypta soli ok 2 łyżki cukru pudru składniki na sos 10 krówek 2-3 łyżki śmietany kremówki Ze śmietany odlać do rondelka lub na małą patelnię 2-3 łyżki. Resztę śmietany ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i nadal ubijać (ma być lekko słodka ale z delikatnie wyczuwalnym smakiem soli). Krówki rozpuścić na patelni razem ze śmietaną. Chwilkę podgrzewać do uzyskania gładkiego sosu. Wystudzić. (Jeśli po wystudzeniu będzie zbyt sztywny dodać kilka kropli mleka i wymieszać już "na zimno" do uzyskania gładkiego sosu) Na wystudzony sernik kładziemy śmietanę, a całość polewamy sosem karmelowym.

   Sernik kremowy z bitą śmietaną i sosem karmelowym

Składniki na sernik: 1 kg sera wiaderkowego na serniki 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub smakowego budyniu śmietankowego lub waniliowego 530g mleka skondensowanego słodzonego (1 duża puszka) 3 białka sok z 1 cytryny 3-4 łyżki ekstraktu waniliowego lub rumu wykończenie: 200g śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Tortownicę (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia wywijając papier poza obręcz. Wszystkie składniki na sernik bardzo dokładnie zmiksować i wylać do tortownicy. Wstawić ją do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 min. Po tym czasie wyjąć sernik i delikatnie rozprowadzić na wierzchu wymieszaną kwaśną śmietanę z cukrem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze kolejne 10-15 minut. Wyjąć i ostudzić. Z ostudzonego zdjąć obręcz tortownicy i wstawić do lodówki na całą noc. ponadto: 500ml śmietany 36% szczypta soli ok 2 łyżki cukru pudru składniki na sos 10 krówek 2-3 łyżki śmietany kremówki Ze śmietany odlać do rondelka lub na małą patelnię 2-3 łyżki. Resztę śmietany ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i nadal ubijać (ma być lekko słodka ale z delikatnie wyczuwalnym smakiem soli). Krówki rozpuścić na patelni razem ze śmietaną. Chwilkę podgrzewać do uzyskania gładkiego sosu. Wystudzić. (Jeśli po wystudzeniu będzie zbyt sztywny dodać kilka kropli mleka i wymieszać już "na zimno" do uzyskania gładkiego sosu) Na wystudzony sernik kładziemy śmietanę, a całość polewamy sosem karmelowym.

Zszywka przypięta także na tablicach:
serniki jedzonko <3 KUCHNIA super ciasta +17 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: