Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

   Sernik kremowy z bitą śm...
może się komuś przyda :)
Pasta serowo-porowa
Przepyszne Ciasto Ananasowo...
Imprezowa przekąska. Pomido...
Delikatne ciasto orzechowe ...
Ciasto Migdałowy Dziadek
Poduszkowiec kawowo-waniliowy
Śledzie w sosie porowo-czos...
Sałatka z makaronem
Staropolski piernik
Ciasto Czekoladowo Kokosowe...
Sałatka śledziowa. Składnik...
Sernik królewski
Brokuły pieczone w sosie be...
Szarlotka z ciastem kokosow...
Ciasto z jabłkami drożdżowe...
Karpatka domowa :)
ROLADA SEROWA Z SERKIEM TOP...
Babeczki z jabłkami
Ciasto Krówka - rewelacja
Karpatka
Ciasto bez pieczenia - a la...
PROSTA KRUCHA SZARLOTKA
CIASTO BABCI Z PIANKĄ I OWO...
Sałatka kolacyjna
iwka123

iwka123 od MaJe_CzKa222

Dodane 2.02 o 0:54
Obserwuj
   Sernik kremowy z bitą śmietaną i sosem karmelowym Składniki na sernik: 1 kg sera wiaderkowego na serniki 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub smakowego budyniu śmietankowego lub waniliowego 530g mleka skondensowanego słodzonego (1 duża puszka) 3 białka sok z 1 cytryny 3-4 łyżki ekstraktu waniliowego lub rumu wykończenie: 200g śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Tortownicę (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia wywijając papier poza obręcz. Wszystkie składniki na sernik bardzo dokładnie zmiksować i wylać do tortownicy. Wstawić ją do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 min. Po tym czasie wyjąć sernik i delikatnie rozprowadzić na wierzchu wymieszaną kwaśną śmietanę z cukrem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze kolejne 10-15 minut. Wyjąć i ostudzić. Z ostudzonego zdjąć obręcz tortownicy i wstawić do lodówki na całą noc. ponadto: 500ml śmietany 36% szczypta soli ok 2 łyżki cukru pudru składniki na sos 10 krówek 2-3 łyżki śmietany kremówki Ze śmietany odlać do rondelka lub na małą patelnię 2-3 łyżki. Resztę śmietany ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i nadal ubijać (ma być lekko słodka ale z delikatnie wyczuwalnym smakiem soli). Krówki rozpuścić na patelni razem ze śmietaną. Chwilkę podgrzewać do uzyskania gładkiego sosu. Wystudzić. (Jeśli po wystudzeniu będzie zbyt sztywny dodać kilka kropli mleka i wymieszać już "na zimno" do uzyskania gładkiego sosu) Na wystudzony sernik kładziemy śmietanę, a całość polewamy sosem karmelowym.

   Sernik kremowy z bitą śmietaną i sosem karmelowym

Składniki na sernik: 1 kg sera wiaderkowego na serniki 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub smakowego budyniu śmietankowego lub waniliowego 530g mleka skondensowanego słodzonego (1 duża puszka) 3 białka sok z 1 cytryny 3-4 łyżki ekstraktu waniliowego lub rumu wykończenie: 200g śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Tortownicę (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia wywijając papier poza obręcz. Wszystkie składniki na sernik bardzo dokładnie zmiksować i wylać do tortownicy. Wstawić ją do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 min. Po tym czasie wyjąć sernik i delikatnie rozprowadzić na wierzchu wymieszaną kwaśną śmietanę z cukrem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w tej samej temperaturze kolejne 10-15 minut. Wyjąć i ostudzić. Z ostudzonego zdjąć obręcz tortownicy i wstawić do lodówki na całą noc. ponadto: 500ml śmietany 36% szczypta soli ok 2 łyżki cukru pudru składniki na sos 10 krówek 2-3 łyżki śmietany kremówki Ze śmietany odlać do rondelka lub na małą patelnię 2-3 łyżki. Resztę śmietany ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i nadal ubijać (ma być lekko słodka ale z delikatnie wyczuwalnym smakiem soli). Krówki rozpuścić na patelni razem ze śmietaną. Chwilkę podgrzewać do uzyskania gładkiego sosu. Wystudzić. (Jeśli po wystudzeniu będzie zbyt sztywny dodać kilka kropli mleka i wymieszać już "na zimno" do uzyskania gładkiego sosu) Na wystudzony sernik kładziemy śmietanę, a całość polewamy sosem karmelowym.

Zszywka przypięta także na tablicach:
serniki Przepisy Desery sario +17 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: