Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Jaka Sałatka Na Święta? TOP...
Szybkie Przekąski z Ciasta ...
Widowiskowe Przekąski na Św...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
Pasta Jajeczna: TOP 12 Ciek...
Domowe Drożdżówki: TOP 15 P...
Jak Upiec Pyszny Chleb: TOP...
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Bułeczki jogurtowe 45 dkg m...
Miodowe pancakes
Torciki kokosowo-malinowe
Torcik ORBITA Składniki na ...
kremowa tarta truskawkowa b...
Rafaello 1 litr mleka 3 łyż...
Najsmaczniejsza pavlova z j...
Ciasto "Wiśniowa panie...
Ciasto "Bananowa chmur...
Deser mascarpone z owocami ...
Bananowe placuszki śniadaniowe
Placuszki z cukinii na słodko
  Składniki: 1 1/3 szklanki...
Tarta malinowa kostka
Jogurtowy deser na zimno (b...
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Majowa truskawka
Krem angielski 500 ml mleka...
wiola0193

wiola0193 od MaJe_CzKa222

Dodane 22.07 o 11:03
Obserwuj
  Składniki: 1 1/3 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 6 łyżek masła 1 żółtko 30g cukru waniliowego Nadzienie: 250g mascarpone 1/2 kubka greckiego jogurtu ok 200g 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki 30g cukru waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki żelatyny  1 1/2 szklanki soku z wiśni 300g wiśni 2 łyżki cukru (można dodać więcej) Wykonanie: Mąkę, cukier, połączyć z masłem i żółtkiem. Dobrze wyrobione ciasto kruche włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na formę do tarty o wymiarach 23 cm. Wyrównać, po nakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może być też fasola, ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Następnie papier usunąć wyjąć spód i wlać nadzienie. Piec 40 min w 180 stopniach. Nadzienie: Mascarpone , jogurt, jajka, cukier oraz mąkę dobrze zmiksować (nie za długo). Masę wlać na tartę. (wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! ) Upieczoną tartę wyłożyć na kratkę i ostudzić. 1/2 szklanki soku z wiśni zagotować z cukrem, do gorącego soku dodać żelatynę. Mieszać aż całość się rozpuści, a następnie wlać do pozostałego soku. Dodać wydrylowane wiśnie. Całość dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Na ostudzoną tartę wylewamy tężejący sok z wiśniami. Wkładamy do lodówki na godzinę.

  Składniki: 1 1/3 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru

6 łyżek masła 1 żółtko 30g cukru waniliowego Nadzienie: 250g mascarpone 1/2 kubka greckiego jogurtu ok 200g 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki 30g cukru waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki żelatyny  1 1/2 szklanki soku z wiśni 300g wiśni 2 łyżki cukru (można dodać więcej) Wykonanie: Mąkę, cukier, połączyć z masłem i żółtkiem. Dobrze wyrobione ciasto kruche włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na formę do tarty o wymiarach 23 cm. Wyrównać, po nakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może być też fasola, ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Następnie papier usunąć wyjąć spód i wlać nadzienie. Piec 40 min w 180 stopniach. Nadzienie: Mascarpone , jogurt, jajka, cukier oraz mąkę dobrze zmiksować (nie za długo). Masę wlać na tartę. (wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! ) Upieczoną tartę wyłożyć na kratkę i ostudzić. 1/2 szklanki soku z wiśni zagotować z cukrem, do gorącego soku dodać żelatynę. Mieszać aż całość się rozpuści, a następnie wlać do pozostałego soku. Dodać wydrylowane wiśnie. Całość dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Na ostudzoną tartę wylewamy tężejący sok z wiśniami. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY