
½ szklanki miodu ¼ szklanki plus 2 łyżki przesianego
i niesłodzonego kakao w proszku 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka roztopionego masła ¼ szklanki przesianego cukru pudru szczypta soli 1 do 1 ¼ szklanki mleka w proszku W dużej misce wymieszać miód, kakao i ekstrakt za pomocą trzepaczki. Dodać masło i ubij. Dodaj cukier pudrem i szczyptę soli,dokładnie wymieszaj. Dodawaj stopniowo mleko w proszku aż do utworzenia ciasta. Gdy nie można już mieszać łyżką , ugniatać palcami.Dodawaj mleko w proszku aż masa nie będzie bardzo gęsta. Zakończył Ciasto powinno być trwałe i trochę lepkie , ale nie tak lepkie , że nie można sobie z tym poradzić .Ugnieć ciasto w kulę i umieścić na pergamin lekko spryskane olejem. Połóż masę na papier woskowany przez 5-10 minut.Jak nabierze płaski kształt wytnij cukierki,jeśli się przylepiają do noża spryskaj nóż olejem. Cukierki przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce . Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
fight_for_this_love
aż zrobila mi sie ochota na kebsa :o XDD
NutellaMnieNieKreci
dodać masło i ubij. bardzo sensowne zdanie.
karolinaniegrubahaha
jezu czy ty nie możesz pisać sensownie? czy to takie trudne? dobijają mnie tacy ludzie -.-
pauli69
spk
jagiudka
ciekawe
Sanderka_11
musze sprubować!
Nutka666
super
zuzkagor
pierwsze wygląda jak kupa w mące
zuzkagor
pierwsze zdjęcie wygląda jak czekolada lub wątrubka
ShadyBully
:3
Użytkownicy także przypinają:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.